Αισθητικη οδοντιατρικη: απογειώστε την αισθητική χαμόγελου και προσώπου με καινοτόμες τεχνικές!!!

Λευκανση δοντιων, αορατη ορθοδοντικη, οψεις ρητινης και πορσελάνης, ζιρκόνιο, υαλουρονικό οξύ, botox, αυτολογη μεσοθεραπεια και πολλά άλλα για τέλειο χαμόγελο και τέλειο πρόσωπο. 

AISTHHTIKH ODODIATRIKH TELEIO XAMOGELO

Λευκανση δοντιων

Η λευκανση δοντιων είναι απαραίτητη ;

Το χαμόγελο ενός ανθρώπου είναι ο καθρέφτης όλων των συναισθημάτων του. Ένα ωραίο χαμόγελο δίνει ζωή σε όλο το πρόσωπο και είναι αυτό που δείχνει τη ψυχική μας διάθεση. Δεν είναι άλλωστε  τυχαίο πως όταν συναντάμε κάποιον , το πρώτο πράγμα που κοιτάμε είναι το χαμόγελό του, αφού από αυτό μπορούμε να κατανοήσουμε πάρα πολλά για το χαρακτήρα του, τις σκέψεις του, τα συναισθήματά του για εμάς και πολλά άλλα. Είναι εμφανές σε όλους πως ένα αστραφτερό χαμόγελο κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις, δείχνει αυτοπεποίθηση και υγεία και χαρίζει θετική ενέργεια και καλή διάθεση , τόσο σε αυτόν που το έχει , όσο και στους γύρω του.

 Η λευκανση δοντιων είναι μια διαδικασία, η οποία μπορεί να βελτιώσει εντυπωσιακά το χαμόγελο και στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελεί το πρώτο βήμα στην αισθητικη οδοντιατρικη θεραπεία.

Πότε ενδείκνυται και πότε όχι η λευκανση δοντιων ;

 Η λευκανση δοντιων είναι μια οδοντιατρική πράξη που μπορούν να κάνουν όλοι οι άνθρωποι άνω των 18 ετών με απόλυτη ασφάλεια, όταν επιθυμούν μια ολοκληρωμένη αισθητικη οδοντιατρικη θεραπεία και ένα πιο λαμπερό χαμόγελο. Ενδείκνυται κυρίως σε άτομα στα οποία το χρώμα των δοντιών έχει γίνει πιο σκούρο στο πέρασμα του χρόνου για διάφορους λόγους. Η συχνή χρήση ουσιών όπως ο καφές, το τσάι, το κόκκινο κρασί, αλλά και διάφορα είδη φαρμάκων, όπως για παράδειγμα αυτά που περιέχουν σίδηρο, προκαλούν σταδιακά τη δυσχρωμία των δοντιών. Το κάπνισμα βέβαια είναι ίσως ο πιο επιβαρυντικός παράγοντας  για το χρώμα των δοντιών. Κάποιες φορές τέλος, το σκούρο χρώμα είναι αποτέλεσμα προηγούμενης λήψης αντιβιοτικών (κυρίως τετρακυκλίνης), κατά την περίοδο διάπλασης των δοντιών.

Η λευκανση των δοντιων όμως , όπως γνωρίζουμε, δεν μπορεί  να αλλάξει το χρώμα στα διάφορα οδοντιατρικά υλικά, όπως είναι η ρητίνη και η πορσελάνη, για αυτό και άτομα με αρκετά σφραγίσματα στα μπροστινά δόντια ή με θήκες και γέφυρες σε αυτά είναι πιο δύσκολο να κάνουν λεύκανση, αφού θα χρειαστεί να αλλάξουν κάποιες από αυτές τις εργασίες αργότερα. 

Η λευκανση δοντιων είναι επώδυνη διαδικασία;

Γενικά η λευκανση δοντιων είναι μια αισθητικη οδοντιατρικη θεραπεία εύκολη, άνετη και ανώδυνη . Σε κάποιους ασθενείς όμως με ευαίσθητα δόντια (λόγω αποκάλυψης ριζών, ραγισμάτων, εκτενών σφραγισμάτων κλπ), ίσως προκληθεί ευαισθησία των δοντιών κατά τη διάρκεια της λεύκανσης. Ευαισθησία μπορεί να προκληθεί επίσης και αν χρησιμοποιηθεί υπερβολικά ισχυρό τζελ λεύκανσης ή αν χρησιμοποιηθεί μεγάλη ποσότητα από αυτό και διαρρέει αυτό πάνω στα ούλα.

Για αυτό, όταν κάνουμε λευκανση δοντιων στο ιατρείο, τοποθετούμε πάνω στα ούλα ένα ειδικό υλικό ,το οποίο δεν επιτρέπει στο λευκαντικό τζελ να ακουμπήσει στα ούλα. Για τον ίδιο λόγο πρέπει να είναι προσεκτικά και με λεπτομέρεια κατασκευασμένος ο νάρθηκας λεύκανσης για το σπίτι, ώστε να μην επιτρέπει στο τζελ της λεύκανσης να διαρρεύσει προς τα ούλα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στην περιοχή του νάρθηκα που ακουμπάει πάνω στα ούλα. Αυτή η περιοχή πρέπει να έχει μεν απόλυτη επαφή με τα ούλα, ώστε να μη διαρρέει το λευκαντικό τζελ  προς τα ούλα, από την άλλη όμως δεν πρέπει να προκαλεί τραύμα ή πίεση στα ούλα.

Ποια είναι η διαδικασία για τη λευκανση δοντιων;

Πρώτα από όλα πρέπει να γνωρίζουμε πως πριν από τη λεύκανση πρέπει να έχει προηγηθεί ο απλός καθαρισμός των δοντιών και μια πολύ καλή στίλβωσή τους, ώστε το λευκαντικό τζελ να δράσει σε καθαρή επιφάνεια και η αισθητικη οδοντιατρικη θεραπεία που θα γίνει να έχει επιτυχία.

Η λευκανση των δοντιων επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση κάποιου υλικού πάνω στα δόντια, το οποίο απελευθερώνει ενεργό οξυγόνο, που διεισδύει στο εσωτερικό του δοντιού και οξειδώνει τις οργανικές ουσίες των χρωστικών. Η λεύκανση μπορεί να γίνει με 4 κυρίως τρόπους: 

α. Λευκανση δοντιων στο ιατρείο.

Η λευκανση δοντιων στο ιατρείο ενδείκνυται , όταν θέλουμε άμεσα ένα πιο λευκό χαμόγελο και δεν έχουμε τη διάθεση να φοράμε τους νάρθηκες στο σπίτι.

Είναι μια αισθητικη οδοντιατρικη διαδικασία που ολοκληρώνεται τις περισσότερες φορές σε μία συνεδρία. Αρχικά με το χρωματολόγιο ή τη συσκευή χρωματοληψίας καταγράφουμε το υπάρχον χρώμα των δοντιών. Επίσης μπορούμε σε αυτή τη φάση να πάρουμε και φωτογραφίες, που να φαίνεται το αρχικό χρώμα που έχουν τα δόντια.

Έπειτα τοποθετούμε ένα ειδικό τζελ επάνω στα ούλα, για να μη μπορεί το υλικό της λεύκανσης να διαρρεύσει προς τα ούλα. Στη συνέχεια τοποθετούμε το ειδικό υλικό λεύκανσης  στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών. Υπάρχουν διάφορα είδη υλικών λεύκανσης. Κάποια από αυτά λειτουργούν από μόνα τους και κάποια λειτουργούν ταχύτερα όταν ενεργοποιηθούν με κάποιο είδος φωτός όπως το  laser, τη συσκευή plasma, ή την απλή συσκευή led, που πολυμερίζει το σφράγισμα ρητίνης.  Ο οδοντίατρος θα κρίνει ποιο από αυτά τα υλικά είναι το καλύτερο για τον συγκεκριμένο ασθενή. Γενικά πάντως τα υλικά για τη λευκανση δοντιων που ενεργοποιούνται με φως λειτουργούν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας , το λευκαντικό τζελ που έχει ήδη δράσει, αφαιρείται και τοποθετείται στα δόντια φρέσκο τζελ που ενεργοποιείται ξανά με το laserή τη συσκευή plasma. Η όλη διαδικασία  διαρκεί περίπου μία ώρα, ενώ κάποιες φορές χρειάζεται και δεύτερη συνεδρία εάν τα δόντια είναι πολύ σκούρα.

Όταν ολοκληρωθεί η λευκανση των δοντιων, αφαιρείται όλη η ποσότητα του λευκαντικού τζελ και το υλικό προστασίας των ούλων. Αφού ο ασθενής ξεπλύνει και απολαύσει το νέο χρώμα των δοντιών του, στο ιατρείο μας τοποθετούμε επάνω στα ούλα μια καταπραϊντική  κρέμα με βιταμίνη Ε και κάνουμε στίλβωση των δοντιών με ειδική κρέμα απευαισθητοποίησης. Αυτό γίνεται για να προλάβουμε πιθανές ενοχλήσεις από τη διαρροή υλικού στα ούλα και πιθανή μετέπειτα ευαισθησία των δοντιών.

β. Λευκανση δοντιων στο σπίτι

Η λευκανση των δοντιων στο σπίτι είναι η πιο συνηθισμένη μέθοδος λεύκανσης. Με αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιείται υλικό το οποίο είναι λιγότερο ισχυρό σε δράση από ότι το υλικό που χρησιμοποιείται στη λεύκανση στο ιατρείο. Επειδή όμως το υλικό αυτό χρησιμοποιείται  για πολύ περισσότερη ώρα επάνω στα δόντια, η αποτελεσματικότητά του είναι τις πιο πολλές φορές καλύτερη από τη λεύκανση στο ιατρείο.

Αρχικά σε ένα πρώτο ραντεβού ο οδοντίατρος θα πάρει αποτυπώματα των δοντιών του ασθενή και θα καταγράψει το αρχικό χρώμα των δοντιών. Στο επόμενο ραντεβού οι νάρθηκες λεύκανσης θα είναι έτοιμοι. Ο οδοντίατρος θα ελέγξει την εφαρμογή των ναρθηκών στο στόμα του ασθενή και θα του παραδώσει τους νάρθηκες μαζί με το υλικό για τη λευκανση των δοντιων.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά υλικά λεύκανσης  των δοντιών στο σπίτι. Διαφέρουν κυρίως στο είδος του υλικού που παράγει το ενεργό οξυγόνο (υπεροξείδιο του υδρογόνου ή υπεροξείδιο του καρβαμιδίου), στην πυκνότητα του ενεργού συστατικού (από 3% έως 22%) και στην παρουσία ή όχι άλλων βοηθητικών συστατικών (όπως υλικών απευαισθητοποίησης των δοντιών, βελτίωσης της ρευστότητας του υλικού ή βελτίωσης της δράσης του υλικού) . Ανάλογα με τη σύστασή τους τα υλικά αυτά χρησιμοποιούνται και για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Έτσι υπάρχουν τα τζελ για τη λευκανση των δοντιων που πρέπει να έχουν επαφή με τα δόντια για περίπου 8 ώρες (πρακτικά όλη τη νύχτα), άλλα που αρκεί η χρήση τους για 3-4 ώρες την ημέρα και άλλα πιο ισχυρά που λευκαίνουν τα δόντια με μόλις 15 έως 30 λεπτά επαφής τους με την επιφάνεια των δοντιών την ημέρα. Βέβαια όσο πιο ισχυρό είναι ένα υλικό, τόσο πιο πιθανό είναι να προκαλέσει ευαισθησία των δοντιών. Η ευαισθησία αυτή είναι φυσικά προσωρινή και διαρκεί όσο διαρκεί και η λεύκανση ή και λίγες ημέρες περισσότερο. Πάντως αν υπάρξει ευαισθησία πρέπει ο ασθενής να επικοινωνήσει με το γιατρό του, ώστε να τροποποιήσει τη θεραπεία  και να  του δώσει οδηγίες αντιμετώπισής της.

Στο ιατρείο μας προτείνουμε ο ασθενής να χρησιμοποιεί ειδική απευαισθητοποιητική οδοντόκρεμα και αν χρειαστεί ειδικό τζελ απευαισθητοποίησης των δοντιών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την αισθητικη οδοντιατρικη  θεραπεία της λεύκανσης.

Η λευκανση δοντιων με τους νάρθηκες στο σπίτι είναι μια διαδικασία που διαρκεί περίπου 10 με 12 ημέρες. Αν ο ασθενής επιθυμεί ακόμα λευκότερα δόντια ή αν το αρχικό χρώμα των δοντιών ήταν υπερβολικά σκούρο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερο υλικό λεύκανσης και έτσι η θεραπεία να διαρκέσει πιο πολλές ημέρες.

Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα που έχει η λεύκανση στο σπίτι είναι ότι οι νάρθηκες που χρησιμοποιεί ο ασθενής μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά, όσες φορές επιθυμεί κάποιος να επαναλάβει τη θεραπεία στο μέλλον. Έτσι μπορεί για παράδειγμα η πρώτη θεραπεία για τη λευκανση δοντιων στο σπίτι με νάρθηκες να κοστίσει 200 – 250 ευρώ, μια επανάληψη όμως της λεύκανσης κάθε ένα με δύο χρόνια μπορεί να στοιχίσει 50 με 100 ευρώ.

Οδηγίες για τη λευκανση δοντιων με νάρθηκες στο σπίτι

 1. Πριν τοποθετήσετε τους νάρθηκες στο στόμα φροντίστε να βουρτσίσετε καλά τα δόντια σας.
 2. Είναι καλό τα δόντια να είναι στεγνά, ώστε να λειτουργήσει πιο καλά το υλικό για  τη λευκανση των δοντιων, οπότε πριν βάλετε τους νάρθηκες στεγνώστε την εξωτερική επιφάνεια των δοντιών όσο μπορείτε.
 3. Καλύτερο είναι να τοποθετείτε λιγότερο υλικό στους νάρθηκες, παρά περισσότερο. Δεν χρειάζεται υπερβολική ποσότητα υλικού γιατί αυτό μπορεί να διαρρεύσει στα ούλα και να προκαλέσει πόνο σε αυτά.
 4. Το υλικό πρέπει να τοποθετείται μόνο στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών και όχι στην εσωτερική και να μπαίνει κυρίως προς την κοπτική πλευρά των δοντιών παρά προς την ουλική, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να ερεθίσει το υλικό τα ούλα.
 5. Αφήστε τους νάρθηκες στο στόμα για όση ώρα σας έχει συστήσει ο οδοντίατρος.
 6. Όταν αφαιρέσετε τους νάρθηκες ξεπλύνετε καλά το στόμα και βουρτσίστε καλά τα δόντια σας.
 7. Για να μην προκληθεί ευαισθησία στα δόντια όταν κάνετε τη θεραπεία, είναι καλό να βουρτσίζετε τα δόντια σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λεύκανση, με ειδική οδοντόκρεμα κατά της ευαισθησίας των δοντιών.
 8. Τις ημέρες που κάνετε τη θεραπεία , αποφύγετε όσο μπορείτε το κάπνισμα, τον καφέ (είναι καλύτερο να πίνετε τον καφέ με καλαμάκι, για να μην έρχεται σε επαφή με τα δόντια), το κόκκινο κρασί, το τσάι, τα αναψυκτικά τύπου cola, φάρμακα που περιέχουν σίδηρο και γενικά τροφές που μπορούν να χρωματίσουν τα δόντια.

 γ.  Λευκανση δοντιων και στο ιατρείο και στο σπίτι  

Αν θέλουμε να πετύχουμε πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα και να έχουμε μια ολοκληρωμένη αισθητικη οδοντιατρικη θεραπεία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τους δύο τρόπους λεύκανσης την ίδια περίοδο. Συνήθως κάνουμε πρώτα τη θεραπεία στο ιατρείο και αμέσως μετά ακολουθεί η θεραπεία στο σπίτι, μπορεί όμως να γίνει και το αντίθετο.

Όταν εφαρμόζουμε αυτή την τεχνική, έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε τους νάρθηκες που θα κατασκευάσουμε, όχι μόνο στη λεύκανση στο σπίτι αλλά  και στη λεύκανση στο ιατρείο, ώστε το λευκαντικό υλικό να έρθει σε μεγαλύτερη επαφή με τα δόντια και να έχουμε ακόμη καλύτερη αποτελεσματικότητα στη θεραπεία μας.

δ. Λευκανση δοντιων με προκατασκευασμένους και προγεμισμένους νάρθηκες.

Είναι ο πιο οικονομικός αλλά και ο λιγότερο αποτελεσματικός τρόπος για τη λευκανση των δοντιων. Χρησιμοποιούνται έτοιμοι νάρθηκες οι οποίοι είναι ήδη γεμάτοι με το λευκαντικό υλικό και φοριούνται από τον ασθενή στο σπίτι.

Η μέθοδος αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζονται αποτυπώματα για να κατασκευαστούν οι νάρθηκες. Όμως οι νάρθηκες δεν έχουν απόλυτη εφαρμογή στα δόντια, όπως είναι φυσικό, και έτσι δεν έχουν ιδιαίτερα καλό αποτέλεσμα λεύκανσης.

Ποια είναι η διάρκεια του αποτελέσματος από τη λευκανση των δοντιων;

Το πόσο θα διαρκέσει το νέο σας λευκότερο χαμόγελο εξαρτάται κυρίως από τις διατροφικές σας συνήθειες και από τη στοματική σας υγιεινή. Είναι εμφανές πως το κάπνισμα και η συχνή κατανάλωση καφέ, κόκκινου κρασιού, τσαγιού, σοκολάτας και άλλων παρόμοιων τροφών μειώνουν τη διάρκεια του αποτελέσματος. Επίσης η συχνή χρήση στοματικών διαλυμάτων που περιέχουν χλωρεξιδίνη, όπως και η χρήση άλλων διαλυμάτων με έντονα χρώματα μπορούν να σκουρύνουν  τα δόντια ξανά.

Αντίθετα η σωστή στοματική υγιεινή, με καλό βούρτσισμα μετά από τα γεύματα, όπως και ο τακτικός καθαρισμός των δοντιών από τον οδοντίατρο, βοηθούν στη μακρόχρονη συντήρηση του αποτελέσματος από τη λευκανση των δοντιων.

                                                                                                            

AISTHHTIKH ODODIATRIKH MASELAKIA

 

                 AISTHHTIKH ODODIATRIKH LEFKANSH PRIN META     Λεύκανση πριν & μετά

Οψεις ρητινης και πορσελάνης

Οι οψεις ρητινης και πορσελάνης είναι μια εύκολη και γρήγορη τεχνική, που μπορεί να προσφέρει άμεσο αποτέλεσμα στην αισθητικη οδοντιατρικη θεραπεία και να μεταμορφώσει σε λίγη ώρα το χαμόγελο αλλά και ολόκληρη την αισθητική του προσώπου μας.

Τι είναι οι οψεις ρητινης και πορσελάνης; 

Οι οψεις ρητινης και πορσελάνης  είναι λεπτά στρώματα υλικού, που τοποθετούνται στα μπροστινά δόντια για να βελτιώσουν το χρώμα, τα κενά, το σχήμα αλλά ακόμα και τη θέση στραβών δοντιών. Τα δόντια τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται να τροχιστούν ιδιαίτερα, εκτός και αν προεξέχουν πολύ προς τα έξω. Αυτό που γίνεται συνήθως είναι να <<αγριέψουμε>> λίγο την εξωτερική επιφάνεια των δοντιών, χρησιμοποιώντας τον τροχό ή το laser για λίγα δευτερόλεπτα, χωρίς φυσικά να προκληθεί οποιοσδήποτε πόνος ή ενόχληση. Οι οψεις ρητινης είναι μια τεχνική που ολοκληρώνεται σε μία μόνο συνεδρία στην οποία μπορούν να ολοκληρωθούν από μία έως έξι οψεις ρητινης. Αντίθετα οι όψεις πορσελάνης απαιτούν περισσότερες συνεδρίες , αφού αυτές κατασκευάζονται στο εργαστήριο.

Με ποια διαδικασία κατασκευάζονται οι οψεις ρητινης και πορσελάνης;

 1. οψεις ρητινης

Οι οψεις ρητινης κατασκευάζονται άμεσα στο ιατρείο και έτσι η αισθητικη οδοντιατρικη αυτή θεραπεία ολοκληρώνεται σε ένα ραντεβού. Καταρχήν λαμβάνονται φωτογραφίες με το αρχικό χαμόγελο του ασθενή από διάφορες πλευρές, ώστε να μελετήσουμε τα αισθητικά προβλήματα των δοντιών, των ούλων, των χειλέων και γενικά ολόκληρου του χαμόγελου, αλλά και του προσώπου. Έτσι μαζί με τον ασθενή αποφασίζουμε:

- σε ποια δόντια θέλουμε να κατασκευάσουμε οψεις ρητινης

- αν χρειάζεται να φτιάξουμε όψεις και στην άνω και στην κάτω γνάθο ή μόνο σε κάποια συγκεκριμένα δόντια

- αν χρειάζεται κάποια μικροεπέμβαση και στα ούλα με το laser

- αν θα βοηθούσε μια έγχυση υαλουρονικού ή μια θεραπεία botoxστο τελικό αποτέλεσμα

- αν μια αόρατη ορθοδοντική θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις οψεις ρητινης ή να γίνει πριν από αυτές.

-  αν πριν τη θεραπεία με όψεις , είναι καλό να γίνει λεύκανση των δοντιών.

Αφού αποφασιστεί το είδος της θεραπείας , αγριεύουμε την εξωτερική πλευρά των δοντιών που θα δεχτούν οψεις ρητινης , χρησιμοποιώντας το laserή κάποιο διαμάντι για λίγα δευτερόλεπτα. Κατόπιν προσθέτουμε κατά στρώματα τη σύνθετη ρητίνη υψηλής αισθητικής που έχουμε επιλέξει, δίνοντας πολύ προσοχή στο χρώμα και το σχήμα των νέων δοντιών. Η όλη διαδικασία για τις οψεις ρητινης γίνεται υπό μεγάλη μεγέθυνση του πεδίου εργασίας 3 με 4 φορές, ώστε να βλέπουμε και να διορθώνουμε με λεπτομέρεια καθετί που θα κάνει το χαμόγελο πιο φυσικό και πιο λαμπερό. Η τελείως ανώδυνη αυτή αισθητικη οδοντιατρικη θεραπεία ολοκληρώνεται με την τελική στίλβωση και το γυάλισμα των νέων δοντιών.

   2.   οψεις πορσελανης 

Η διαδικασία κατασκευής των όψεων πορσελάνης είναι πιο σύνθετη. Αφού αποφασίσουμε σε ποια δόντια θα φτιάξουμε όψεις πορσελάνης , τροχίζουμε σε πάχος συνήθως 0,5 με 1 mm την εξωτερική επιφάνεια των δοντιών και παίρνουμε αποτυπώματα των τροχισμένων δοντιών . Έπειτα κατασκευάζουμε προσωρινές όψεις στα δόντια τις οποίες κολλάμε πρόχειρα στα δόντια του ασθενή μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή των μόνιμων όψεων.

Σε μία δεύτερη συνεδρία , βγάζουμε τις προσωρινές όψεις και συγκολλούμε τις μόνιμες όψεις, οι οποίες είναι πολύ λεπτά τμήματα πορσελάνης, με ειδικά συγκολλητικά. Τέλος καθαρίζουμε τις περίσσειες των συγκολλητικών και ελέγχουμε τη σύγκλειση.

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα σε οψεις ρητινης και πορσελάνης;

Οι κυριότερες διαφορές ανάμεσα σε οψεις ρητινης και πορσελάνης είναι οι εξής:

- Οι οψεις ρητινης γίνονται πιο εύκολα και πιο γρήγορα και ολοκληρώνονται σε μία μόνο συνεδρία, ενώ οι όψεις πορσελάνης απαιτούν περισσότερες συνεδρίες.

- Οι οψεις ρητινης κατασκευάζονται με το χέρι στο ιατρείο και συνήθως έχουν πιο φυσικό αποτέλεσμα, ενώ οι όψεις πορσελάνης κατασκευάζονται στο εργαστήριο και είναι πιο λείες και γυαλιστερές.

- Με τις οψεις ρητινης μπορούμε να διορθώσουμε πιο ακραία περιστατικά στραβών δοντιών , από ότι με τις όψεις πορσελάνης.

- Οι οψεις ρητινης είναι πολύ πιο οικονομικές και στοιχίζουν περίπου το ¼ της τιμής των όψεων πορσελάνης.

- Οι οψεις ρητινης μπορούν να επιδιορθωθούν αν χρειαστεί άμεσα και σε ελάχιστο χρόνο, ενώ οι όψεις πορσελάνης αν πάθουν κάτι πρέπει να κατασκευαστούν από την αρχή.

Ποια προβλήματα μπορούν να διορθωθούν με τις οψεις ρητινης και πορσελάνης;

Με τις οψεις ρητινης και πορσελάνης μπορούν να διορθωθούν πολλά αισθητικά προβλήματα στο χαμόγελο και να επιτύχουμε μία άριστη αισθητικη οδοντιατρικη θεραπεία. Οι όψεις έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν τα εξής:

 • Μεγάλες αποκλίσεις των δοντιών
 • Κενά ανάμεσα στα δόντια
 • Στραβά δόντια
 • Διχρωμίες των δοντιών από παλιά σφραγίσματα ή χρωστικές
 • Γκρι ή καφέ αποχρώσεις των δοντιών σε απονευρωμένα δόντια
 • Αραιά η έντονα συνωστισμένα δόντια
 • Μπροστινά δόντια με πολλές ή μεγάλες τερηδόνες.
 • Διαφορές σχήματος ή χρώματος μεταξύ αριστερής και δεξιάς πλευράς 

 

AISTHHTIKH ODODIATRIKH OPSEIS SYNTHETHS RYTINHS

 Όψεις ρητίνης για διόρθωση συνωστισμένων δοντιών

AISTHHTIKH ODODIATRIKH OPSEIS SYNTHETHS RYTINHS2

Όψεις ρητίνης και ουλεκτομή με laser για διόρθωση συνωστισμένων δοντιών

AISTHHTIKH OD OPSEIS SYNTHETHS RYTINHS PERIDODIASMENA DODIA

Όψεις ρητίνης σε πολύ τερηδονισμένα δόντια με κενό ανάμεσά τους

AISTHHTIKH OD OPSEIS SYNTHETHS RYTINHS KLEISIMO KENWN

Όψεις σύνθετης ρητίνης για κλείσιμο κενών

AISTHHTIKH OD OPSEIS SYNTHETHS RYTINHS KLEISIMO KENWN2 1

Όψεις σύνθετης ρητίνης σε αραιοδοντία

Προσθετική χωρίς μέταλλο

Είμαστε το πρώτο οδοντιατρείο στην Ελλάδα που με το οδοντοτεχνικό εργαστήριο TECHNIDENT, κατασκευάσαμε στεφάνες και γέφυρες με ζιρκόνιο αντί για μέταλλο. Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται όταν θέλουμε να πετύχουμε τέλεια αισθητικη οδοντιατρικη θεραπεία σε μπροστινά δόντια, ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Όλη η προετοιμασία των δοντιών που θα δεχτούν στεφάνες ή γέφυρες είναι ακριβώς η ίδια με τις συμβατικές εργασίες από μεταλλοπορσελάνη. Στο εργαστήριο όμως, η κατασκευή αυτών των προσθετικών εργασιών γίνεται μέσω CAD-CAM, όπου ο υπολογιστής κατασκευάζει το σκελετό των γεφυρών ή των στεφανών , κάνοντάς τον να εφαρμόζει με ακρίβεια πάνω στα δόντια. Ο σκελετός αυτός είναι φτιαγμένος από ζιρκόνιο, ένα υλικό που έχει την αντοχή του μετάλλου, αλλά το χρώμα του είναι λευκό.

Με τις στεφάνες και γέφυρες ζιρκονίου επιτυγχάνουμε μια άριστη άμεση αισθητικη οδοντιατρικη θεραπεία που διατηρείται μακροχρόνια. Πράγματι σε αντίθεση με τις μεταλλοκεραμικές γέφυρες και στεφάνες , στις οποίες μετά από κάποια χρόνια μπορεί να εμφανιστεί μια μαύρη γραμμή πάνω στα ούλα, λόγω του μετάλλου που βρίσκεται στο εσωτερικό τους, στις προσθετικές εργασίες από σκελετό ζιρκονίου αυτό δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί.  

AISTHHTIKH OD OPSEIS STEFANESzIRKONIOUxWRISmETALLO

belessislabros  στεφάνες ζιρκονίου χωρίς μέταλλο

Αορατη ορθοδοντικη με διαφανεις ναρθηκες

Στην οδοντιατρική κλινική μας  χρησιμοποιούμε στις περισσότερες περιπτώσεις ορθοδοντικών περιστατικών, τόσο σε ενήλικους, όσο και σε ανήλικους ασθενείς την αορατη ορθοδοντικη με  διαφανεις ναρθηκες , οι οποίοι επιτυγχάνουν μια άριστη αισθητικη οδοντιατρικη θεραπεία και προσφέρουν γρήγορο αποτέλεσμα , χωρίς πόνους και ταλαιπωρία.

 

AISTHHTIKH ODODIATRIKH DIAFANEIS NARTHHKES CLEAR ALIGNER

         Αορατη ορθοδοντικη με διαφανεις ναρθηκες

     

Ουλεκτομές με laser

Πολλές φορές ενώ τα δόντια είναι γενικά ίσια και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, τα ούλα μπορεί να είναι σε κάποια σημεία κόκκινα  και πρησμένα ή να έχουν ασυμμετρίες στο ύψος που βρίσκονται σε σχέση με τα δόντια.

Στο ιατρείο μας πετυχαίνουμε με τη χρήση του LASER, τομές ακριβείας στα ούλα εύκολα, ανώδυνα, χωρίς αιμορραγία, χωρίς ράμματα και συχνά χωρίς καν χρήση αναισθησίας. Με αυτή την αισθητικη οδοντιατρικη θεραπεία μπορούμε να ισιώσουμε τα στραβά ούλα, να αφαιρέσουμε τα πρησμένα και κόκκινα ούλα και να τελειοποιήσουμε το χαμόγελο.

AISTHHTIKH ODODIATRIKH VELTIWSH SXHMATOS OULWN

Ουλεκτομή με LASER για βελτίωση του σχήματος των δοντιών και μείωση ουλικού χαμόγελου

Αφαίρεση σκούρων χρωστικών (μελανίνης) από τα ούλα

Πολλά άτομα έχουν ένα όμορφο χαμόγελο με ωραία λευκά δόντια, τα ούλα τους όμως είναι σκούρα, λόγω υπερβολικής ποσότητας μελανίνης, και αυτό αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα στην αισθητική του προσώπου τους, ειδικά αν τα ούλα φαίνονται πολύ όταν χαμογελά.

Με  τη χρήση του laser μπορούμε εύκολα να αφαιρέσουμε τις σκούρες χρωστικές από την επιφάνεια των ούλων ανώδυνα και χωρίς καμία αιμορραγία. Αυτή η αισθητικη οδοντιατρικη θεραπεία γίνεται σε μία μόνο συνεδρία και τις περισσότερες φορές αρκεί η επάλειψη  μιας αναισθητικής κρέμας στα ούλα για να ολοκληρώσουμε τη θεραπεία. Η ενέργεια του laser διεισδύει στα επιφανειακά στρώματα των ούλων , όπου βρίσκεται η μελανίνη και την αφαιρεί εύκολα, ανώδυνα και αναίμακτα. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άμεσο και εντυπωσιακό.

AISTHHTIKH OD AFAIRESH MELANINHS OULA

Αφαίρεση μελανίνης ούλων με LASER

 Αντικατάσταση παλαιών μαύρων σφραγισματων από αμάλγαμα με λευκά σφραγίσματα

Στο ιατρείο μας από το 1997, εφαρμόζουμε την αισθητικη οδοντιατρικη και έχουμε καταργήσει τη χρήση του αμαλγάματος, χρησιμοποιώντας   αποκλειστικά σύνθετες ρητίνες( σφραγίσματα στο χρώμα του δοντιού ). Τα παλιά  μαύρα σφραγίσματα πρέπει να αντικαθίστανται όχι μόνο για αισθητικούς λόγους, αλλά κυρίως επειδή περιέχουν υδράργυρο, ο οποίος με το μάσημα ελευθερώνεται συνεχώς στο στόμα και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Σε πολλές χώρες εξάλλου έχουν απαγορευτεί τα μαύρα σφραγίσματα κυρίως σε παιδιά και εγκύους.

Τα σφραγισμα δοντιου με σύνθετη ρητίνη έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι του σφραγίσματος με αμάλγαμα:

- εξαιρετική αισθητική

- η ρητίνη κολλάει χημικά επάνω στο δόντι, ενώ το αμάλγαμα απλά πιέζεται για να καθίσει στην επιφάνεια του δοντιού

- στο σφράγισμα με ρητίνη δε χρειάζεται το δόντι να τροχιστεί παραπάνω από όσο έχει χαλάσει, γιατί το υλικό αυτό αντέχει και σε ελάχιστο πάχος. Αντίθετα το σφράγισμα αμαλγάματος πρέπει να έχει ένα πάχος και πλάτος πάνω από 3 περίπου χιλιοστά, για να μπορέσει να πιεστεί και να αντέχει τις πιέσεις, οπότε το δόντι τροχίζεται παραπάνω από όσο χρειάζεται

- το αμάλγαμα περιέχει άργυρο και υδράργυρο, τα οποία κατά τη μάσηση διαχέονται στο στόμα. Η σύνθετη ρητίνη από την άλλη πλευρά, είναι ένα πολυμερές υλικό από το οποίο δεν μπορεί να διαρρεύσει κάποιο επικίνδυνο συστατικό στο στόμα.

- στο σφράγισμα με σύνθετη ρητίνη μπορούν να ενσωματωθούν συστατικά όπως το φθόριο, που ενισχύουν την άμυνα του δοντιού έναντι της τερηδόνας 

AISTHHTIKH OD MAYRA SFRAGISMATA ANTIKATASTASH

Αντικατάσταση μαύρων σφραγισμάτων

 

  

 ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ;  ΦΥΣΙΚΑ !

AISTHHTIKH PROSWPOU YALOURONIKO OXY

 Ο σύγχρονος οδοντίατρος δεν ασχολείται πλέον μόνο με  τη  λειτουργική    αποκατάσταση  της   μάσησης  του ασθενούς   του . Σκοπός  του  είναι  να  προσφέρει  στον ασθενή   του  και   ένα   όμορφο  χαμόγελο ,  πιο σωστές αναλογίες στο  πρόσωπό του , πιο  ωραία εμφάνιση των χειλιών του  και  γενικά  μια  αισθητικά  αναβαθμισμένη εικόνα όλου του προσώπου του.

Είναι αλήθεια πως μια αορατη ορθοδοντικη θεραπεία με διαφανεις ναρθηκες μπορεί να μεταμορφώσει το χαμόγελο και να αναβαθμίσει την εικόνα όλου του προσώπου. Επίσης μια θεραπεία με προσθετική χωρίς μέταλλο ή με εμφυτευματα δοντιών μπορεί να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό χαμόγελο, αλλά να βελτιώσει και τις αναλογίες των γνάθων, να ανορθώσει τις παρειές και τα χείλη και να εξαλείψει με τον πιο φυσικό τρόπο τις ρυτίδες του κάτω τριτημορίου του προσώπου.     

AISTHHTIKH PROSWPOU PROSWPO POUPOULO

 Μια συνολική όμως αντιμετώπιση του προσώπου θα μπορούσε να συνδυάσει τα εντυπωσιακά και απολύτως  φυσικά την αισθητικη οδοντιατρικη, με θεραπείες αντιγήρανσης και στο υπόλοιπο πρόσωπο.

Στα  πλαίσια  λοιπόν  αυτά, τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και πιο  πρόσφατα στην Ελλάδα, ο οδοντίατρος προσφέρει και  υπηρεσίες για βελτίωση της  αισθητικής  του  δέρματος  του  προσώπου , κυρίως στην περιοχή γύρω από το στόμα, αλλά και σε ολόκληρο το πρόσωπο, με θεραπείες όπως το BOTOX, το υαλουρονικό οξύ, η αυτόλογη μεσοθεραπεία, το LASER και άλλα.

 

AISTHHTIKH PROSWPOU YALOURONIKO OXY PRIN META

      Υαλουρονικό οξύ, πριν και μετά

Στο οδοντιατρείο μας λοιπόν από το 2010 προσφέρεται και η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ για τη μείωση των ρυτίδων του προσώπου.

Η τοποθέτησή του γίνεται μετά από αναισθητοποίηση της περιοχής και διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Η αναισθησία της περιοχής επιτυγχάνεται είτε με την επάλειψη μιας πολύ ισχυρής και αποτελεσματικής  αναισθητικής κρέμας (όχι τύπου emla), είτε αν το επιθυμεί ο ασθενής, με μικρή δόση της συνήθους οδοντικής αναισθησίας. 

Το υαλουρονικό οξύ εφαρμόζεται με μικρές εγχύσεις του υλικού αμέσως κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Πολλές φορές το υαλουρονικό οξύ δεν χρειάζεται να εγχυθεί ακριβώς μέσα στη ρυτίδα, αφού αν έχουμε επιλέξει κάποιο πιο παχύρευστο τζελ, αυτό μπορεί να τεντώσει το δέρμα και έτσι αν κάνουμε για παράδειγμα ανόρθωση στα ζυγωματικά, δηλαδή στα <<μηλαράκια>>, θα διορθωθεί αυτόματα και η βαθιά ρυτίδα στη ρινοχειλική αύλακα.

Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και οι ρυτίδες σχεδόν εξαλείφονται την ίδια στιγμή, η εικόνα όμως βελτιώνεται ακόμη περισσότερο τις επόμενες 2-3 ημέρες. Το αποτέλεσμα διαρκεί για περίπου 6-12 μήνες, ανάλογα το είδος και την πυκνότητα του υαλουρονικού οξέος που έχουμε επιλέξει.

Η θεραπεία με το υαλουρονικό οξύ μπορεί να  επαναληφθεί ύστερα από αυτό το διάστημα, όμως κάθε φορά το αποτέλεσμα διαρκεί όλο και περισσότερο, αφού το δέρμα έχει ήδη ενυδατωθεί και έχει διατηρηθεί τεντωμένο και σφριγηλό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

AISTHHTIKH PROSWPOU YALOURONIKO OXY PRIN META RYTIDES XEILIA

Υαλουρονικό οξύ πριν και μετά σε ρυτίδες και χείλια

Με το υαλουρονικό οξύ επιδιορθώνονται όλες οι ρυτίδες του προσώπου όπως οι ρινοχειλικές, οι ρυτίδες καπνιστού κλπ. Μπορούμε επίσης να βελτιώσουμε την εμφάνιση των χειλιών είτε τονίζοντας το περίγραμμά τους είτε αυξάνοντας ελαφρά τον όγκο τους. Επίσης μπορούμε να τονίσουμε τα ζυγωματικά, να βελτιώσουμε το σχήμα του σαγονιού ή της μύτης και γενικά να ανορθώσουμε πεσμένους ιστούς του προσώπου.

AISTHHTIKH PROSWPOU YALOURONIKO OXY ANORTHWSH ZYGWMATIKOU

Ανόρθωση του ζυγωματικού με υαλουρονικό

AISTHHTIKH PROSWPOU YALOURONIKO OXY VELTIWSH SXHMA SAGONIOU

Βελτίωση σχήματος σαγονιού με υαλουρονικό

AISTHHTIKH PROSWPOU YALOURONIKO OXY VELTIWSH XEILIWN XEILIA

Υαλουρονικό οξύ για βελτίωση των χειλιών

Πολύ σημαντικό είναι ότι το υαλουρονικό οξύ δεν έχει παρενέργειες , όπως άλλα υλικά , γιατί είναι φυσικό προϊόν και υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα στο δέρμα μας. Επίσης επειδή το υαλουρονικό οξύ απορροφά χίλιες φορές το βάρος του σε νερό , προσφέρει μια συνεχή ενυδάτωση στο δέρμα. Τέλος επειδή είναι σε μορφή ελαφρού τζελ , το αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό και επιδιορθώσιμο. Μετά το τέλος της εφαρμογής του , τοποθετούμε και μια μάσκα υαλουρονικού στο πρόσωπο για ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση φρεσκάδας και δροσιάς.

Με το υαλουρονικό οξύ μπορούμε να διορθώσουμε πάρα πολλά σημεία του προσώπου, απαλύνοντας τις ρυτίδες και τονίζοντας τα ωραία χαρακτηριστικά. Έτσι μπορούμε:

- Να μειώσουμε τις ρινοχειλικές ρυτίδες

- Να μειώσουμε τις λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια

- Να μειώσουμε τις ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια

- Να μειώσουμε τις ρυτίδες καπνιστού στα χείλια

- Να μειώσουμε οποιαδήποτε ρυτίδα ή ουλή

- Να τονίσουμε το περίγραμμα των χειλιών

- Να μεγαλώσουμε τον όγκο των χειλιών

- Να τονίσουμε το φίλτρο των χειλιών

- Να βελτιώσουμε το σχήμα της μύτης

- Να τονίσουμε τα ζυγωματικά, ανορθώνοντας ταυτόχρονα όλο το μέσο πρόσωπο

- Να γεμίσουμε το περίγραμμα του προσώπου ή του σαγονιού

- Να γεμίσουμε τα κενά ανάμεσα στα δόντια λόγω της υποχώρησης των ούλων.

 

 ΒΟΤΟΧ

AISTHHTIKH PROSWPOU YALOURONIKO OXY BOTOX

Από το 2010 χρησιμοποιούμε στην κλινική μας τις ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης (BOTOX), για τις θεραπείες αντιγήρανσης του προσώπου. Το BOTOX εφαρμόζεται με πολύ μικρής διαμέτρου βελόνες, μετά από επάλειψη του δέρματος με ειδική αναισθητική κρέμα ισχυρής δράσης. Η θεραπεία είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί περίπου 5-15 λεπτά.

AISTHHTIKH PROSWPOU YALOURONIKO OXY BOTOX METWPO MATIA

BOTOX στο μέτωπο και στα μάτια

Το BOTOX λειτουργεί προκαλώντας προσωρινή μείωση της κινητικότητας των μυών του προσώπου, εξαφανίζοντας έτσι τις ρυτίδες έκφρασης λίγες ημέρες μετά την εφαρμογή του. Η διάρκεια δράσης του BOTOX είναι 4-6 μήνες και αυτή αυξάνεται σταδιακά μετά τις πρώτες 2-3 εφαρμογές.

Το BOTOX μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις ηλικίες , ξεκινώντας περίπου από τα 25 έως 30 έτη, έτσι ώστε να μειώσει τις πρώτες ρυτίδες , αλλά και να προλάβει την εμφάνιση περισσότερων ρυτίδων αργότερα.

 Το BOTOX χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης του επάνω μέρους του προσώπου, δηλαδή των ρυτίδων του μετώπου, του μεσόφρυου και της περιοχής γύρω από τα μάτια. Μπορούμε όμως να το χρησιμοποιήσουμε και σε πολλές ακόμα εφαρμογές, όπως την ανύψωση της γωνίας των χειλέων ( για θεραπεία της <<θλιμμένης όψης>> ), την ανύψωση των φρυδιών, τη μείωση των ρυτίδων του καπνιστού, τη βελτίωση του μυώδους πλατύσματος στο λαιμό κλπ.

 Φυσικά το BOTOX δεν χρησιμοποιείται μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά και για θεραπευτικούς. Μπορούμε να κάνουμε ενέσεις BOTOX στα κατάλληλα σημεία , ώστε να έχουν οι ασθενείς ανακούφιση από χρόνιες ημικρανίες και κεφαλαλγίες τάσεως, να μειώσουμε το σφίξιμο των δοντιών τη νύχτα ή να μειώσουμε το ουλικό χαμόγελο.

 Θεραπείες με LASER

Με το LASER μπορούν εύκολα να γίνουν αφαιρέσεις σπίλων, μικρών ογκιδίων, ινωμάτων κλπ. από το δέρμα ή τα χείλια, όπως ακριβώς γίνεται και στα ούλα.

Μπορούν επίσης να γίνουν θεραπείες για μείωση κάποιων ουλών ή ρυτίδων είτε μόνο με εφαρμογή LASER είτε σε συνδυασμό με εφαρμογή υαλουρονικού οξέος ή και αυξητικών παραγόντων και βλαστοκυττάρων.

Το LASER επίσης μπορεί να επιτύχει την ανανέωση του δέρματος και να εξαλείψει ανωμαλίες, ανομοιομορφίες και δυσχρωμίες. 

AISTHHTIKH PROSWPOU THERAPEIES LASER AFAIRESH INWMA

       Αφαίρεση  ινώματος  από  τη  μύτη

 Βίντεο με τη διαφορά LASER - ΝΥΣΤΕΡΙΟΥ

https://www.youtube.com/watch?v=EMHQcEuH7Js

Αυτολογη μεσοθεραπεια

Τι είναι η αυτολογη μεσοθεραπεια;                                   

Η αυτολογη μεσοθεραπεια είναι μια θεραπεία αντιγήρανσης του προσώπου (και όχι μόνο), η οποία γίνεται με συστατικά του αίματος του ίδιου του ασθενή και όχι με οποιαδήποτε άλλη ξένη ουσία.

Από τις αρχές του 2013, έχουμε τη χαρά να διαθέτουμε στο οδοντιατρείο μας τη συσκευή Medifuge για απομόνωση συμπυκνωμένων αυξητικών παραγόντων και βλαστοκυττάρων από το αίμα του ίδιου του ασθενούς. Το υλικό που παίρνουμε χρησιμοποιείται για την ανάπλαση του οστού και των ούλων σε οδοντιατρικές επεμβάσεις, αλλά και για την αυτολογη μεσοθεραπεια του προσώπου.

VLASTOKYTTARA KAI AUXHTIKOI PARAGONTES TI EINAI AUXHTIKOI PARAGONTES

Συσκευή φυγοκέντρησης Medifuge

Πώς γίνεται η αυτολογη μεσοθεραπεια;

Για την αυτολογη μεσοθεραπεια δεν χρησιμοποιούνται χημικές ενώσεις ή οποιαδήποτε άλλα υλικά. Το μόνο που χρησιμοποιείται είναι συστατικά από το αίμα του ασθενή. Αφού γίνει αιμοληψία μικρής ποσότητας αίματος από κάποια φλέβα του ασθενούς, το αίμα μεταφέρεται στη συσκευή , από όπου σε 12 λεπτά έχουμε στη διάθεσή μας συμπυκνωμένους τους αυξητικούς παράγοντες και τα βλαστοκύτταρά του ασθενή σε υγρή μορφή. Στη συνέχεια, μετά από αναισθησία της περιοχής με ειδική ισχυρή αναισθητική κρέμα, κάνουμε ενέσεις με πολύ μικροσκοπικές βελόνες μεσοθεραπείας στο δέρμα  που θέλουμε να γίνει η θεραπεία αντιγήρανσης .

Πόσο συχνά γίνεται η αυτολογη μεσοθεραπεια;

Η αυτολογη μεσοθεραπεια μπορεί να επαναληφθεί κάθε 15 με 20 ημέρες , για δύο ή τρεις φορές. Το αποτέλεσμα είναι πολύ φυσικό και μακροπρόθεσμο,  αφού οι αυξητικοί παράγοντες και τα βλαστοκύτταρα του αίματος του ίδιου του ασθενή αναγνωρίζουν το είδος της βλάβης του δέρματος και επισκευάζουν το δέρμα. Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί μια φορά τον χρόνο, έτσι ώστε να εξαλειφθούν τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπο.

Με ποιο τρόπο λειτουργεί η αυτολογη μεσοθεραπεια;

Η αυτολογη μεσοθεραπεια έχει πολύ φυσικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν είναι άμεσο, αλλά σταδιακό, αφού οι αυξητικοί παράγοντες και τα βλαστοκύτταρα χρειάζονται χρόνο για να επιδιορθώσουν τις βλάβες. Αυτό γίνεται κυρίως με τη δημιουργία νέων αγγείων στην περιοχή της έγχυσης. Με το πέρασμα του χρόνου τα μικρά αγγεία στενεύουν και μειώνεται η αιμάτωση και συνεπώς και η ικανότητα επούλωσης. Έτσι το κολλαγόνο και η ελαστίνη του δέρματος μειώνονται και το δέρμα χάνει τη φρεσκάδα του. Με την αυτολογη μεσοθεραπεια, τα σημάδια του χρόνου αρχίζουν να εξαφανίζονται τελείως φυσικά, αφού οι αυξητικοί παράγοντες και τα βλαστοκύτταρα αναγνωρίζουν και επουλώνουν τις βλάβες αυξάνοντας το κολλαγόνο, την ελαστίνη, το υαλουρονικό οξύ τα αγγεία αλλά και ολόκληρο το συνδετικό ιστό του δέρματος. Λειτουργώντας με τις φυσικές διεργασίες επούλωσης του οργανισμού μας, η αυτολογη μεσοθεραπεια αυξάνει τη ζωντάνια και την ελαστικότητα του δέρματος, δίνει λάμψη και φρεσκάδα και κάνει το δέρμα πιο λείο και ομοιόμορφο.

Τι μπορεί να επιτύχει η αυτολογη μεσοθεραπεια;

Η αυτολογη μεσοθεραπεια είναι η πιο φυσική αντιγηραντική μέθοδος για να σταματήσουμε τη φθορά που προκαλεί ο χρόνος στο δέρμα μας. Με αυτή την τεχνική μπορούμε να αποφύγουμε άλλους πιο επεμβατικούς και επιθετικούς τρόπους αντιμετώπισης της γήρανσης του δέρματος. Πιο συγκεκριμένα επιτυγχάνουμε:

* δημιουργία νέου κολλαγόνου και ελαστίνης

* αναπλήρωση του χαμένου υαλουρονικού οξέος

* αύξηση του μεταβολισμού των κυττάρων

* αύξηση της ενυδάτωσης

* πρόληψη αλλά και θεραπεία των ρυτίδων

* πρόληψη αλλά και θεραπεία των δυσχρωμιών και της υπερμελάγχρωσης

* πιο λαμπερό, πιο ελαστικό, πιο σφριγηλό, πιο λείο και ομοιόμορφο δέρμα

* πρόληψη και θεραπεία της κυτταρίτιδας και της όψης φλοιού πορτοκαλιού

Που μπορεί να εφαρμοστεί η αυτολογη μεσοθεραπεια;

Η θεραπεία αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε ολόκληρο το δέρμα του προσώπου, στο λαιμό, στο ντεκολτέ, στα χέρια αλλά και σε ολόκληρο το σώμα για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, της ανομοιομορφίας, της χαλάρωσης και της φθοράς που έχει προκαλέσει ο χρόνος στο δέρμα.

Η αυτολογη μεσοθεραπεια συνδυάζεται με άλλες θεραπείες αντιγήρανσης;

Φυσικά η αυτολογη μεσοθεραπεια μπορεί να συνδυαστεί θαυμάσια με θεραπείες laser, με υαλουρονικό οξύ  και BOTOX, πολλαπλασιάζοντας τα οφέλη για τον ασθενή.

Η αυτολογη μεσοθεραπεια έχει αντενδείξεις;

Επειδή το υλικό της έγχυσης προέρχεται από τον ίδιο τον ασθενή οι πιθανότητες παρενεργειών μηδενίζονται. Ωστόσο δεν ενδείκνυται αυτή η θεραπεία σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης, κακοήθειας, AIDS, διαταραχών πήξης του αίματος, αιμοσφαιρινοπαθειών, χαμηλών αιμοπεταλίων, χρόνιας ηπατικής νόσου και λήψης αντιπηκτικών ή αντιαιμοπεταλιακών φαρμάκων.

Υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες από την αυτολογη μεσοθεραπεια;

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να προκληθούν μόνο λόγω των εμπάρσεων με τη βελόνα στο δέρμα, αφού το υλικό είναι αυτόλογο και δεν μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες.

Όπως είπαμε σε αυτή την τεχνική  χρησιμοποιούνται οι μικρότερες βελόνες που υπάρχουν (βελόνες μεσοθεραπείας). Ωστόσο σε ευαίσθητα δέρματα μπορεί να εμφανιστούν μικρές κοκκινίλες, οίδημα ή εκχυμώσεις πολύ μικρής διάρκειας που φυσικά υποχωρούν γρήγορα.

Οι αυξητικοί παράγοντες και τα βλαστοκύτταρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλη μορφή;

Οι αυξητικοί παράγοντες και τα βλαστοκύτταρα του ασθενή συμπυκνώνονται σε υγρή μορφή που χρησιμοποιείται στην αυτολογη μεσοθεραπεια. Το υγρό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί όμως και για την κατασκευή μιας ειδικής κρέμας με αυτόλογα συστατικά , την οποία έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ο ασθενής στο σπίτι του!!! Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται η θεραπεία αντιγήρανσης και στο σπίτι.

Πέρα από αυτό στο τέλος της θεραπείας εφαρμόζεται στο πρόσωπο και μια ειδική μάσκα με μεγάλη πυκνότητα σε υαλουρονικό οξύ, την οποία έχουμε εμβαπτίσει σε αυξητικούς παράγοντες και βλαστοκύτταρα. Αυτές τις μάσκες μπορεί να τις πάρει ο ασθενής και στο σπίτι του για να τις χρησιμοποιεί σε συνδυασμό με την ειδική κρέμα, ώστε να αυξήσει κι άλλο τα αποτελέσματα της θεραπείας.

Η θεραπεία με αυξητικούς παράγοντες και βλαστοκύτταρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους τομείς της ιατρικής;

Η θεραπεία αυτή λόγω της αποτελεσματικότητάς της και των φυσικών αποτελεσμάτων που έχει χωρίς παρενέργειες, έχει απασχολήσει όλη την ιατρική κοινότητα , που ερευνά για σύγχρονες, καινοτόμες και ανώδυνες λύσεις για τους ασθενείς.

Έτσι η τεχνική αυτή με  την έγχυση αυξητικών παραγόντων και βλαστοκυττάρων χρησιμοποιείται στην ορθοπεδική για αντιμετώπιση προβλημάτων στις αρθρώσεις, την αντιμετώπιση τραυμάτων και αθλητικών κακώσεων, την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης την αντιμετώπιση εγκαυμάτων και ελκών από κατάκλιση κλπ. Η χρήση αυτής της τεχνικής συνεχώς εξαπλώνεται και είναι βέβαιο πως σύντομα πολλές ακόμα θεραπείες θα γίνονται με αυτόλογο πλάσμα.

Άλλωστε και εμείς εφαρμόζουμε την τεχνική αυτή κυρίως σε θεραπείες ανάπλασης του οστού και των ούλων σε περιπτώσεις ανάπλασης των ιστών για να τοποθετήσουμε εμφυτευματα δοντιων ή σε περιπτώσεις περιοδοντίτιδας.

 

AISTHHTIKH PROSWPOU AFTOLOGH MESOTHERAPEIA AFXHTIKOUS PARAGONTES

Αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες και βλαστοκύτταρα

 

AISTHHTIKH PROSWPOU MASKA PROSWPOU

 Μάσκα με υαλουρονικό οξύ και αυξητικούς παράγοντες, μετά τη θεραπεία

 

ΝΗΜΑΤΑ PDO KAI COG

νηματα ομορφια

Τα νήματα PDO και COG είναι η τελευταία τάση στην αισθητική ιατρική παγκοσμίως. Η τεχνική της εφαρμογής των νημάτων PDO και COG είναι τόσο εύκολη ,αλλά κυρίως τόσο αποτελεσματική, που έχει ενθουσιάσει ασθενείς και ιατρούς που ασχολούνται με την αισθητική ιατρική. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η τεχνική αυτή κάνει ήδη πάταγο σε όλο τον κόσμο, αν και εφαρμόζεται σε ευρεία κλίμακα μόλις από το 2009.

Τι είναι τα νήματα PDO και COG;
Τα νήματα αυτά είναι στην ουσία τα ίδια νήματα που χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες, κυρίως σε χειρουργικές επεμβάσεις στην καρδιά και στα αγγεία. Στις επεμβάσεις αυτές χρησιμοποιούνται ως απορροφήσιμα ράμματα λόγω της ιδιότητάς τους να είναι αρχικά πολύ σταθερά , αλλά να απορροφώνται σταδιακά πλήρως από τον οργανισμό.
Στην αισθητική ιατρική χρησιμοποιούνται ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα, δημιουργώντας ένα πλέγμα ή τεντώνοντας το δέρμα. Γύρω από τα νήματα παράγεται κολλαγόνο και ελαστικές ίνες που δημιουργούν ένα ισχυρό φυσικό πλέγμα, το οποίο διατηρείται ακόμα και όταν τα νήματα απορροφηθούν.

Πόσα είδη νημάτων υπάρχουν;

νηματακια

Καταρχήν όλα τα νήματα είναι από το ίδιο υλικό, την πολυδιοξανόνη. Διαφέρει φυσικά το μήκος και το πάχος του νήματος και πιο πολύ χρησιμοποιούνται νήματα μήκους 6-15 εκατοστών. Όσο αφορά το σχήμα του νήματος υπάρχουν 3 κατηγορίες :
1. Τα απλά νήματα PDO
Αυτά τα νήματα είναι απλά , ίσια νήματα. Είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα νήματα. Το πάχος και το μήκος τους διαφέρει, ενώ σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται και τα νήματα Tornado, που αποτελούνται από 2 διαφορετικά νήματα , τυλιγμένα το ένα γύρω από το άλλο.
Συνήθως τοποθετούνται πολλά απλά νήματα PDO μαζί , ώστε να σχηματίσουν ένα πλέγμα. Πάνω σε αυτό το πλέγμα αναπτύσσεται νέο κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ και έτσι το δέρμα γίνεται πιο πυκνό, πιο σφιχτό και πιο ενυδατωμένο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της χαλάρωσης, της αφυδάτωσης, της ανομοιομορφίας, των μεγάλων πόρων, των ρυτίδων, των πανάδων, της κυτταρίτιδας και γενικότερα της γήρανσης του δέρματος.
Τα απλά αυτά νήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε στο πρόσωπο και στο σώμα για να ανανεώσουν την εικόνα του δέρματος, να δώσουν νέο σχήμα σε χαλαρούς ιστούς και να σβήσουν τις ρυτίδες.
2. Τα σπειροειδή νήματα
Αυτά τα νήματα έχουν ελικοειδές σχήμα και πετυχαίνουν μεγαλύτερη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και συνεπώς μεγαλύτερη αύξηση των ιστών.
Συνήθως χρησιμοποιείται ένα τέτοιο νήμα στην περιοχή που θέλουμε να γεμίσουμε και μπορεί να συνδυαστεί ασφαλώς και με όλα τα υπόλοιπα είδη νημάτων.
Χρησιμοποιούνται κυρίως σε πιο βαθιές ρυτίδες για το γέμισμα και την εμφανή μείωσή τους, καθώς και για τον τονισμό του περιγράμματος του προσώπου, των χειλιών, του στήθους, των γλουτών κλπ.
3. Τα νήματα COG (με προεξοχές)
Αυτά τα νήματα έχουν προεξοχές σαν αγκύλες στην επιφάνειά τους είτε στη μία τους πλευρά, είτε και στις 2 πλευρές αντικριστά, είτε τρισδιάστατα. Αυτές οι προεξοχές κολλούν σφιχτά στους ιστούς και έτσι μπορούμε πολύ εύκολα τραβώντας το νήμα, να τραβήξουμε και το δέρμα προς την κατεύθυνση που θέλουμε. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε άμεσο λίφτινγκ του δέρματος!
Συνήθως χρησιμοποιούνται λίγα νήματα COG στην κάθε περιοχή που θέλουμε να σηκώσουμε. Έτσι για παράδειγμα για να ανυψώσουμε το φρύδι χρησιμοποιούμε συνήθως ένα μόνο νήμα, για να ανυψώσουμε το μέσο τριτημόριο του προσώπου χρησιμοποιούμε 2-4 νήματα σε κάθε πλευρά, ενώ για να ανυψώσουμε το στήθος ή τους γλουτούς χρησιμοποιούμε περισσότερα νήματα COG.

ΝΗΜΑΤΑ cog 2


Ποια είναι η διαδικασία τοποθέτησης των νημάτων PDO και COG στο δέρμα;

ΝΗΜΑΤΑ 2

Τα νήματα αυτά βρίσκονται στο εσωτερικό μιας πολύ λεπτής βελόνας και μάλιστα το μήκος των νημάτων είναι περίπου 50% μεγαλύτερο από το μήκος της βελόνας. Για να τοποθετήσουμε το νήμα στο δέρμα, απλά εισχωρούμε τη βελόνα στο δέρμα στην περιοχή που θέλουμε και έπειτα την αφαιρούμε. Έτσι το νήμα μένει μέσα στο δέρμα και αρχίζουν να γίνονται οι διεργασίες που θα κάνουν το δέρμα πιο σφιχτό, πιο ομοιόμορφο, πιο λείο και πιο νεανικό.
Ειδικότερα τώρα στα νήματα COG μπορούμε τραβώντας το νήμα προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε, να τραβήξουμε και το δέρμα προς την αντίστοιχη κατεύθυνση , πετυχαίνοντας έτσι ένα άμεσο λίφτινγκ του προσώπου, απλά κι ανώδυνα!

Ποιες είναι οι ενδείξεις για θεραπεία με νήματα PDO;
Τα νήματα PDO, μόνα τους ή σε συνδυασμό με αυτόλογη μεσοθεραπεία, μπορούν να βελτιώσουν θεαματικά οποιαδήποτε περιοχή του δέρματος έχει τα παρακάτω προβλήματα:
- Χαλάρωση του δέρματος
- Κρεμασμένο δέρμα (πχ. στο προγούλι, στο μάγουλο, στην κοιλιά, στο στήθος, στους γλουτούς, στα μπράτσα κλπ.)
- Πανάδες, κηλίδες και δυσχρωμίες του δέρματος
- Δέρμα με κυτταρίτιδα, όψη φλοιού πορτοκαλιού
- Πολύ λεπτό δέρμα
- Έντονες ή λεπτές ρυτίδες (πχ. ρυτίδες γύρω από τα μάτια, ρυτίδες καπνιστού, ρινοπαρειακή αύλακα κλπ)
- Θαμπό, κουρασμένο ή ανομοιόμορφο δέρμα
- Ουλές από ακμή, τραύμα ή επεμβάσεις
- Ασύμμετρο ή αλλοιωμένο περίγραμμα του προσώπου, της σιαγώνας, του στήθους κλπ.
- Περίσσεια δέρματος μετά από εγκυμοσύνη ή απότομη απώλεια βάρους
- Άτονοι ή πεσμένοι ιστοί στα χείλια ή στα φρύδια

 νηματα5νηματα 9

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζουμε θεραπεία με νήματα PDO και COG;

νηματα 3α

1. Στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο ντεκολτέ
- Στο μέτωπο (μείωση ρυτίδων, λείο δέρμα)
- Γύρω από τα μάτια (μείωση λεπτών ρυτίδων, τέντωμα του δέρματος)
- Στο φρύδι (ανύψωση του φρυδιού, άνοιγμα του βλέμματος)
- Στο μεσόφρυο (μείωση ρυτίδων, σύσφιξη δέρματος)
- Στη μύτη (βελτίωση σχήματος)
- Στα ζυγωματικά (τονισμός ζυγωματικών, ανόρθωση προσώπου)
- Στις παρειές (μάγουλα) (σύσφιξη, ανόρθωση δέρματος)
- Γύρω από το στόμα (μείωση ρυτίδων καπνιστού και γραμμών μαριονέτας)
- Στα χείλη (τονισμός περιγράμματος, αύξηση όγκου)
- Στη ρινοπαρειακή αύλακα (μείωση ρυτίδας)
- Στο σαγόνι (βελτίωση περιγράμματος, μείωση όψης πορτοκαλιού)
- Στο διπλοσάγονο (προγούλι) ( σύσφιξη, ανόρθωση, μείωση διπλοσάγονου)
- Στο λαιμό (ανόρθωση, σύσφιξη και μείωση ρυτίδων)
- Στο ντεκολτέ (σύσφιξη, λείο και ομοιόμορφο δέρμα, αντιμετώπιση πανάδων και κηλίδων , μείωση ρυτίδων και περίσσειας δέρματος )
[ισχυρή ένδειξη για ταυτόχρονη αυτόλογη μεσοθεραπεία]

 νηματα 8 νηματα 4 νηματα 14


2. Στο υπόλοιπο σώμα
- Στα μπράτσα ( για σύσφιξη, ανόρθωση και μείωση της περίσσειας δέρματος)
- Στο εξωτερικό τμήμα της παλάμης (για μείωση των κηλίδων και δυσχρωμιών και σύσφιξη του δέρματος)
[ισχυρή ένδειξη για ταυτόχρονη αυτόλογη μεσοθεραπεία]
- Στο στήθος (για σύσφιξη, ανόρθωση και τονισμό περιγράμματος)
- Στην κοιλιά (για σύσφιξη και ανόρθωση)
- Στους γλουτούς (για σύσφιξη, ανόρθωση, τονισμό περιγράμματος και μείωση της κυτταρίτιδας)
[ισχυρή ένδειξη για ταυτόχρονη αυτόλογη μεσοθεραπεία]
- Στους μηρούς (για βελτίωση του περιγράμματος, σύσφιξη και μείωση της κυτταρίτιδας)
[ισχυρή ένδειξη για ταυτόχρονη αυτόλογη μεσοθεραπεία]
- Στα γόνατα (για σύσφιξη, ανόρθωση και μείωση της περίσσειας του δέρματος)

νηματα 15

νηματα 16 νηματα 17

 

Πονάει η τοποθέτηση των νημάτων PDO;

Παρόλο που εισέρχονται πολλές βελόνες στο δέρμα η ενόχληση είναι πολύ μικρότερη από όταν κάνουμε για παράδειγμα ένεση φαρμάκου ή τοποθέτηση9 υαλουρονικού οξέος γιατί:
- Οι βελόνες είναι πάρα πολύ λεπτές και δεν δημιουργούν τραύμα.
- Δεν πιέζουμε κάποιο υγρό ή κάποιο τζελ μέσα στο δέρμα, ώστε να πιέζονται και να πονούν οι ιστοί. Απλά αφήνουμε το νήμα, χωρίς πίεση κάτω από το δέρμα.
- Δεν εισερχόμαστε βαθιά μέσα στους ιστούς, αλλά επιφανειακά, παράλληλα με το δέρμα.
- Τα νήματα είναι πάρα πολύ λεπτά και δεν γίνονται αντιληπτά με την αφή.
- Γίνεται τοπική αναισθησία της περιοχής με την εφαρμογή ειδικών ισχυρών αναισθητικών τζελ (όχι τύπου emla), μερικά λεπτά πριν την τοποθέτηση των νημάτων. Όταν πρόκειται να τοποθετηθούν ιδιαίτερα μεγάλα νήματα COG κυρίως, ίσως χρειαστεί και τοπική αναισθησία με ένεση στα σημεία εισόδου των νημάτων.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία με νήματα PDO ή COG;
Η τοποθέτηση των νημάτων διαρκεί 5 ως 20 λεπτά. Απλά συνυπολογίζουμε και 15-30 λεπτά που περιμένουμε να δράσει το αναισθητικό τζελ.
Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε νήματα COG, συνήθως κάνουμε αναισθησία με ένεση η οποία δρα άμεσα και δε χρειάζεται να περιμένουμε.


Το αποτέλεσμα από τα νήματα PDO και COG είναι άμεσο;
Όταν τοποθετούμε απλά νήματα PDO, άμεσα βλέπουμε το 10-20% του αποτελέσματος το οποίο συνεχώς θα βελτιώνεται για το επόμενο τρίμηνο και θα μείνει σταθερό για πολλούς μήνες.
Όταν τοποθετούμε νήματα COG, το 70-80% του αποτελέσματος είναι άμεσα ορατό και συνεχώς θα βελτιώνεται το επόμενο διάστημα. Το αποτέλεσμα θα διαρκέσει 1,5-2,5 χρόνια.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα από τα νήματα PDO και COG;
Τα νήματα PDO και COG είναι όπως είπαμε απορροφήσιμα. Τα νήματα απορροφώνται μετά από μερικούς μήνες ανάλογα το πάχος τους, την ποιότητά τους , το μήκος τους, το είδος τους, τις κινήσεις που κάνουν οι μύες στην περιοχή , την αιμάτωση της περιοχής κλπ.
Όμως το αποτέλεσμα που πετυχαίνουν οφείλεται όχι στο ίδιο το νήμα, αλλά στο κολλαγόνο την ελαστίνη και το υαλουρονικό οξύ που έχει αναπτυχθεί γύρω τους.
Έτσι το αποτέλεσμα από τα νήματα PDO διαρκεί 6-18 μήνες, ανάλογα με το πόσα και ποια νήματα έχουν τοποθετηθεί.
Το αποτέλεσμα από τα νήματα COG διαρκεί πολύ περισσότερο, συνήθως 1,5 -2,5 χρόνια.

Χρειάζεται κάποια ειδική προετοιμασία πριν την εφαρμογή ή κάποια προσοχή μετά;
Πριν την εφαρμογή των νημάτων καλό είναι να μην έχετε χρησιμοποιήσει αντιπηκτικά, αντιφλεγμονώδη παυσίπονα και να μην υπάρχουν τραύματα ή φλεγμονές στην περιοχή που θα τοποθετήσουμε τα νήματα.
Μετά τη θεραπεία μπορείτε άμεσα να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας. Καλό είναι απλά να μη τρίβετε το δέρμα σας και να μην κάνετε έντονη γυμναστική για την αντίστοιχη περιοχή, τις πρώτες ημέρες μετά την εφαρμογή.

Αντενδείξεις για θεραπεία με νήματα
- Εγκυμοσύνη
- Αλλεργία ή υπερευαισθησία στην πολυδιοξανόνη
- Αντιπηκτική αγωγή
- Νόσοι του αίματος
- Ενεργός φλεγμονή του δέρματος
- Φόβος για τη βελόνα
Σχετικές αντενδείξεις είναι και αυτές:
- Υπερβολική χαλάρωση του δέρματος (άνω των 70-75 ετών)
- Υπερβολικές προσδοκίες
- Αυτοάνοσα νοσήματα
- Άτομα που κάνουν εύκολα χηλοειδή

Υπάρχουν παρενέργειες από τα νήματα PDO και COG;
Το υλικό κατασκευής των νημάτων είναι χρόνια δοκιμασμένο σε επεμβάσεις κυρίως καρδιάς και αγγείων, χωρίς να έχει εμφανιστεί κάποια παρενέργεια, εκτός αν κάποιος είναι αλλεργικός ή έχει υπερευαισθησία στο υλικό αυτό.
Το μόνο που μπορεί να εμφανιστεί είναι κάποια σημαδάκια από τη βελόνα, τοπικό οίδημα ή κάποια εκχύμωση (μελανιά δηλαδή) κυρίως σε πολύ λεπτά και ευαίσθητα δέρματα. Αυτά είναι άνευ σημασίας και υποχωρούν σε 2-7 ημέρες.
Αν εμφανιστεί οίδημα ή μελανιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάγος ή τοπική εφαρμογή τζελ άρνικας.


Πότε μπορούμε να τοποθετήσουμε ξανά νήματα ;
Στην ίδια συνεδρία μπορούμε να τοποθετήσουμε νήματα σε διάφορες περιοχές του προσώπου ή του σώματος.
Μπορούμε να επαναλάβουμε τη θεραπεία όποτε θέλουμε είτε στην ίδια περιοχή είτε σε άλλη.
Απλά επειδή το αποτέλεσμα συνεχώς βελτιώνεται ως και 3 μήνες μετά την εφαρμογή, καλό είναι να περιμένουμε περίπου 3 μήνες τουλάχιστον, αν θέλουμε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την ίδια περιοχή.
Φυσικά όταν έχουμε βελτιώσει μια περιοχή με νήματα PDO ή COG, δε χρειάζεται να επαναλάβουμε τη θεραπεία για 1-2,5 χρόνια μετά.


Τα νήματα PDO και COG, μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες θεραπείες αισθητικής;
Φυσικά και μπορούν να συνδυαστούν με όλες τις θεραπείες, όπως το BOTOX, το υαλουρονικό οξύ, την απλή μεσοθεραπεία και την αυτόλογη μεσοθεραπεία. Σε κάθε περίπτωση ο συνδυασμός φέρνει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και αυξάνει τη διάρκεια των αποτελεσμάτων.
Ο ιδανικότερος βέβαια συνδυασμός είναι η εφαρμογή νημάτων μαζί με αυτόλογη μεσοθεραπεία.

ΝΗΜΑΤΑ 18
Εφαρμογή νημάτων , ταυτόχρονα με αυτόλογη μεσοθεραπεία


Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ταυτόχρονης εφαρμογής νημάτων PDO ή COG μαζί με αυτόλογη μεσοθεραπεία;
Η ταυτόχρονη εφαρμογή νημάτων και αυτόλογης μεσοθεραπείας είναι η τελευταία λέξη στην αισθητική ιατρική παγκοσμίως.
Τα αποτελέσματα από αυτό το συνδυασμό τεχνικών είναι πολύ πιο εντυπωσιακά και διαρκούν πολύ περισσότερο. Για αυτό είναι η τεχνική που προτιμούν οι κορυφαίοι ιατροί της αισθητικής παγκοσμίως, αλλά και οι περισσότεροι αστέρες του Χόλλυγουντ .
Γιατί όμως ο συνδυασμός αυτόλογης μεσοθεραπείας και νημάτων είναι τόσο αποτελεσματικός;

1. Δρουν περίπου με ίδιο μηχανισμό
Η δράση των νημάτων οφείλεται στην αύξηση κολλαγόνου και ελαστικών ινών που παρουσιάζεται γύρω από αυτά.
Η αυτόλογη μεσοθεραπεία προσφέρει αυξητικούς παράγοντες και βλαστοκύτταρα στους ιστούς του δέρματος, τα οποία ενεργοποιούν τους μηχανισμούς επούλωσης της γήρανσης του δέρματος και οδηγούν στην παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστικών ινών.
Ο συνδυασμός των 2 τεχνικών πολλαπλασιάζει λοιπόν τα αποτελέσματα.

2. Δε χρειάζονται άλλα τσιμπήματα με τη βελόνα
Αφού εισχωρήσουμε τη βελόνα που έχει το νήμα, μετά από τον ίδιο οδηγό της βελόνας ρίχνουμε στο δέρμα το αυτόλογο υγρό, χωρίς να κάνουμε νέο τρύπημα.
Έτσι με ένα τρύπημα κάνουμε και αυτόλογη μεσοθεραπεία και εισαγωγή του νήματος. Εκτός από αυτό, το αυτόλογο υλικό οδηγείται ακριβώς γύρω από το νήμα, στο σημείο ακριβώς που χρειάζεται για τη μέγιστη αύξηση του κολλαγόνου και των ελαστικών ινών.

3. Είναι θεραπείες που χρησιμοποιούν τις διαδικασίες ανάπλασης του οργανισμού μας
Και οι 2 θεραπείες ενεργοποιούν τους φυσικούς μηχανισμούς ανάπλασης του ίδιου του οργανισμού. Χρησιμοποιούν δηλαδή φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης του οργανισμού και για αυτό το αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό.

4. Είναι θεραπείες που βελτιώνουν μακροπρόθεσμα την ποιότητα του δέρματος
Αυτές οι 2 θεραπείες δεν τεντώνουν απλά το δέρμα, ούτε γεμίζουν απλά με κάποιο υλικό τις ρυτίδες. Βελτιώνουν με τον πιο φυσικό τρόπο συνολικά την ποιότητα ολόκληρου του δέρματος , αφού ενεργοποιούν τους μηχανισμούς επούλωσης που έχει ο καθένας στο DNA του. Έτσι το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό, πιο λείο ,πιο ομοιόμορφο, πιο τεντωμένο και πιο υγιές.

Υπάρχουν πολλές θεραπείες αισθητικής προσώπου και σώματος , τι να προτιμήσω;

νηματα 13

Οι επιλογές στις θεραπείες και αισθητικής προσώπου και σώματος είναι πάρα πολλές: BOTOX, υαλουρονικό οξύ, απλή ή αυτόλογη μεσοθεραπεία (με PRP, PRF, ή CGF), θεραπείες laser, μικροδερμοαπόξεση, microneedling, peeling κλπ.
Ανάλογα με το πρόβλημα που υπάρχει και τη συγκεκριμένη περιοχή που θέλουμε να βελτιώσουμε, ο ιατρός θα προτείνει το καλύτερο εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας.
Για παράδειγμα σε ένα πρόσωπο 50-60 ετών χωρίς προηγούμενες θεραπείες και με διάφορα είδη προβλημάτων (ρυτίδες, πανάδες, κηλίδες, χαλαρότητα, ανομοιόμορφο δέρμα κλπ.), ένα πρωτόκολλο με εντυπωσιακά αποτελέσματα θα ήταν το εξής:
1η συνεδρία:
- εφαρμογή νημάτων PDO και COG, με ταυτόχρονη αυτόλογη μεσοθεραπεία με CGF (δηλαδή αυξητικούς παράγοντες και βλαστοκύτταρα από το ίδιο το αίμα του ασθενή), σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό και αν χρειάζεται και στο ντεκολτέ
- (Αν χρειάζεται) μικρή εφαρμογή BOTOX στο μέτωπο, γύρω από τα μάτια και στο μεσόφρυο
- (Αν χρειάζεται) μικρή εφαρμογή υαλουρονικού στα χείλη, στα ζυγωματικά και στις ρινοπαρειακές αύλακες
- (Αν χρειάζεται) θεραπείες laser για αφαίρεση δυσχρωμιών, σπίλων, μικρών ογκιδίων κλπ. ή για μείωση ουλών, ανομοιόμορφων περιοχών κλπ.

2η συνεδρία (σε 10 ημέρες):
- Έλεγχος του αποτελέσματος και αν χρειαστεί κάνουμε μικροδιορθώσεις με BOTOX, υαλουρονικό, νήματα ή laser

3η συνεδρία ( σε 4-6 μήνες):
- Έλεγχος του αποτελέσματος και πιθανή εφαρμογή BOTOX

4η συνεδρία (σε 1 χρόνο):
- Έλεγχος του αποτελέσματος και πιθανή εφαρμογή υαλουρονικού ή BOTOX

5η συνεδρία (σε 2 χρόνια):
- Έλεγχος του αποτελέσματος και πιθανή εφαρμογή νημάτων και αυτόλογης μεσοθεραπείας

 

 λογοτυπο νηματα

 • Προβολές: 13389

Ακολουθήστε μας