Η ΧΡΗΣΗ ΑΥΞΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

VLASTOKYTTARA KAI AUXHTIKOI PARAGONTES

Από τις αρχές του 2013 έχουμε τη χαρά να είμαστε ένα από τα πρώτα οδοντιατρεία στην Ελλάδα που διαθέτουμε την ειδική συσκευή φυγοκέντρησης Medifuge, για παρασκευή αυξητικών παραγόντων και βλαστοκυττάρων από το αίμα του ίδιου του ασθενούς.

Τους αυξητικούς παράγοντες και τα βλαστοκύτταρα που απομονώνονται από το αίμα του ασθενούς , τα χρησιμοποιούμε στη συνέχεια για ανάπλαση των ιστών του ασθενούς και πιο συγκεκριμένα για ανάπλαση των ούλων και του οστού στην περιοδοντίτιδα και στην εμφυτευματολογία, αλλά και για την αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου με την  αυτολογη μεσοθεραπεια.

VLASTOKYTTARA KAI AUXHTIKOI PARAGONTES TI EINAI AUXHTIKOI PARAGONTES

Τι είναι οι αυξητικοί παράγοντες και τα βλαστοκύτταρα;

 • Αυξητικοί παράγοντες είναι ουσίες που βρίσκονται στα αιμοπετάλια, οι οποίες όταν υπάρξει κάποια βλάβη πηγαίνουν εκεί με το αίμα και απελευθερώνονται, ενεργοποιώντας έτσι τους μηχανισμούς επούλωσης.

VLASTOKYTTARA KAI AUXHTIKOI PARAGONTES VLASTOKYTTARA ARXEGONA KYTTARA

 • Τα βλαστοκύτταρα είναι αρχέγονα κύτταρα του μπορούν να μετατραπούν σε κύτταρα διαφορετικών ιστών και να αναπλάσουν έτσι τους ιστούς αυτούς.

    Ποια είναι η διαδικασία συλλογής τους από τον ασθενή;

Αρχικά γίνεται μια απλή αιμοληψία από κάποια φλέβα του ασθενούς και το αίμα μεταφέρεται στην ειδική συσκευή που σε 12 λεπτά απομονώνει από το αίμα, σε συμπυκνωμένη μορφή, τους αυξητικούς παράγοντες και τα βλαστοκύτταρα. Το υλικό αυτό ( CGF ) μπορούμε να το πάρουμε είτε σε υγρή μορφή για να το χρησιμοποιήσουμε ως ενέσιμο, είτε σε ινώδη μορφή για να το τοποθετήσουμε απλά πάνω στη περιοχή της βλάβης .

 VLASTOKYTTARA KAI AUXHTIKOI PARAGONTES YLIKO CGF

                                                                          Υγρή μορφή CGF                                    ινώδης μορφή CGF                    

Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το CGF στην οδοντιατρική;

Το CGF μπορεί να χρησιμοποιηθεί γενικά για να αναπλασθούν γρήγορα, με φυσικό τρόπο και προβλέψιμα οι βλάβες στους ιστούς. Ορισμένες από τις χρήσεις του είναι οι εξής :

 • Ανάπλαση οστού και ούλων μετά από εξαγωγές δοντιών, αφαίρεση κύστεων, ακρορριζεκτομές , τραύματα, εγκαύματα κλπ.
 • Δημιουργία νέου οστού για να τοποθετήσουμε με ασφάλεια εμφυτευματα δοντιων,πριν ή κατά τη διάρκεια της  τοποθέτησής τους.
 • Θεραπεία περιοδοντίτιδας, για δημιουργία νέου οστού γύρω από τα δόντια και σταθεροποίηση των δοντιών.
 • Ανάπλαση του τραυματισμένου νεύρου του δοντιού, για αποφυγή απονεύρωσης.
 • Για αυτολογη μεσοθεραπειαστην αισθητική δέρματος του προσώπου , όπου πετυχαίνουμε δημιουργία νέου κολλαγόνου και συνδετικού ιστού  και αύξηση της λάμψης και της ελαστικότητας του δέρματος.

                      VLASTOKYTTARA KAI AUXHTIKOI PARAGONTES AUTOLOGH MESOTHERAPEIA YGRH MORFH CGF                                                                                  Αυτόλογη μεσοθεραπεία με υγρή μορφή CGF

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης του CGF στις χειρουργικές επεμβάσεις ;

 • Έχουμε άμεση πήξη του αίματος, αφού το CGF έχει τεράστια ποσότητα αιμοπεταλίων
 • Πετυχαίνουμε άμεση καταστροφή των μικροβίων, γιατί το pH του CGF είναι πολύ μικρό.
 • Κυρίως όμως έχουμε ταχύτατη έναρξη των μηχανισμών ανάπλασης των ιστών, άμεσο σχηματισμό νέων αγγείων και ενός ινώδους πλέγματος , πάνω στον οποίο θα δημιουργηθεί ο νέος ιστός.

Με τη χρήση λοιπόν του CGF πετυχαίνουμε εντυπωσιακή μείωση του μετεγχειρητικού πόνου και του οιδήματος , του χρόνου επούλωσης και των επιπλοκών. Επειδή δε τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, αποφεύγονται δυσκολότερες και πιο δαπανηρές επεμβάσεις.

Χρησιμοποιείται το CGF στην αισθητική του προσώπου στο οδοντιατρείο;

Φυσικά, αφού το CGF είναι το ιδανικό υλικό για την αυτολογη μεσοθεραπεια. Αφού πάρουμε το CGF στην υγρή μορφή του, το εφαρμόζουμε στην περιοχή του δέρματος του προσώπου με μικροσκοπικές βελόνες μεσοθεραπείας , αφού πρώτα έχουμε αναισθητοποιήσει την περιοχή με ειδική  ισχυρή αναισθητική αλοιφή.

 Την αυτολογη μεσοθεραπεια μπορούμε να τη συνδυάσουμε στο οδοντιατρείο μας και με διάφορες άλλες θεραπείες όπως το υαλουρονικό οξύ, το BOTOX ή τις θεραπείες με laser καθώς και με θεραπείες που ανήκουν στην αισθητικη οδοντιατρικη, για μια συνολική αισθητική ανάπλαση του προσώπου. Το υαλουρονικό οξύ εξαλείφει άμεσα τις ρυτίδες , το BOTOX απενεργοποιεί τους μύες που προκαλούν τις ρυτίδες, οι θεραπείες laser μπορούν να αφαιρέσουν σπίλους, ινώματα, ογκίδια, ουλές κλπ, ενώ με την αισθητικη οδοντιατρικη μπορούμε να βελτιώσουμε όχι μόνο το χαμόγελο, αλλά και ολόκληρο το κάτω μέρος του προσώπου. Από την άλλη, τα βλαστοκύτταρα και οι αυξητικοί παράγοντες  πετυχαίνουν μια φυσική, μακροπρόθεσμη αναζωογόνηση του δέρματος, με αύξηση της λάμψης, της ελαστικότητας και της φρεσκάδας του. 

  VLASTOKYTTARA KAI AUXHTIKOI PARAGONTES AUXHSH LAPSHS ELASTIKOTHTAS DERMATOS Αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες & βλαστοκύτταρα

Κάποιο από το υλικό του CGF που παίρνουμε, το χρησιμοποιούμε για την παρασκευή μιας ειδικής κρέμας με βλαστοκύτταρα και αυξητικούς παράγοντες, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά στο σπίτι για το επόμενο διάστημα , βελτιώνοντας έτσι περισσότερο το αποτέλεσμα της θεραπείας.

 Τέλος με το υλικό αυτό φτιάχνουμε και μια μοναδική ειδική μάσκα προσώπου, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι με εξαιρετικά αποτελέσματα.   

VLASTOKYTTARA KAI AUXHTIKOI PARAGONTES MASKA PROSWPOU

Χρησιμοποιείται το CGF σε άλλους κλάδους της ιατρικής ;

Η χρήση του CGF είναι μια πολύ σύγχρονη μέθοδος , που ήδη χρησιμοποιείται με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε πολλές θεραπείες ανάπλασης των ιστών. Χρησιμοποιείται με θεαματικά αποτελέσματα σε θεραπείες εγκαυμάτων, ελκών από κατάκλιση, ανάπλαση τενόντων και οστού, θεραπείες αθλητικών κακώσεων, θεραπείες αντιγήρανσης προσώπου, τριχόπτωσης κλπ.   Η χρήση του CGF συνεχώς βέβαια εξαπλώνεται και είναι σίγουρο πως πολλές ακόμα θεραπείες θα γίνονται σύντομα με τη βοήθειά του.   

                                  

 

 • Προβολές: 8257

Ακολουθήστε μας