Αυτόλογη μεσοθεραπεία

 Τι είναι η αυτολογη μεσοθεραπεια;                                   

Η αυτολογη μεσοθεραπεια είναι μια θεραπεία αντιγήρανσης του προσώπου (και όχι μόνο), η οποία γίνεται με συστατικά του αίματος του ίδιου του ασθενή και όχι με οποιαδήποτε άλλη ξένη ουσία.

Από τις αρχές του 2013, έχουμε τη χαρά να διαθέτουμε στο οδοντιατρείο μας τη συσκευή Medifuge για απομόνωση συμπυκνωμένων αυξητικών παραγόντων και βλαστοκυττάρων από το αίμα του ίδιου του ασθενούς. Το υλικό που παίρνουμε χρησιμοποιείται για την ανάπλαση του οστού και των ούλων σε οδοντιατρικές επεμβάσεις, αλλά και για την αυτολογη μεσοθεραπεια του προσώπου.

VLASTOKYTTARA KAI AUXHTIKOI PARAGONTES TI EINAI AUXHTIKOI PARAGONTES

Συσκευή φυγοκέντρησης Medifuge

Πώς γίνεται η αυτολογη μεσοθεραπεια;

Για την αυτολογη μεσοθεραπεια δεν χρησιμοποιούνται χημικές ενώσεις ή οποιαδήποτε άλλα υλικά. Το μόνο που χρησιμοποιείται είναι συστατικά από το αίμα του ασθενή. Αφού γίνει αιμοληψία μικρής ποσότητας αίματος από κάποια φλέβα του ασθενούς, το αίμα μεταφέρεται στη συσκευή , από όπου σε 12 λεπτά έχουμε στη διάθεσή μας συμπυκνωμένους τους αυξητικούς παράγοντες και τα βλαστοκύτταρά του ασθενή σε υγρή μορφή. Στη συνέχεια, μετά από αναισθησία της περιοχής με ειδική ισχυρή αναισθητική κρέμα, κάνουμε ενέσεις με πολύ μικροσκοπικές βελόνες μεσοθεραπείας στο δέρμα  που θέλουμε να γίνει η θεραπεία αντιγήρανσης .

Πόσο συχνά γίνεται η αυτολογη μεσοθεραπεια;

Η αυτολογη μεσοθεραπεια μπορεί να επαναληφθεί κάθε 15 με 20 ημέρες , για δύο ή τρεις φορές. Το αποτέλεσμα είναι πολύ φυσικό και μακροπρόθεσμο,  αφού οι αυξητικοί παράγοντες και τα βλαστοκύτταρα του αίματος του ίδιου του ασθενή αναγνωρίζουν το είδος της βλάβης του δέρματος και επισκευάζουν το δέρμα. Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί μια φορά τον χρόνο, έτσι ώστε να εξαλειφθούν τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπο.

Με ποιο τρόπο λειτουργεί η αυτολογη μεσοθεραπεια;

Η αυτολογη μεσοθεραπεια έχει πολύ φυσικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν είναι άμεσο, αλλά σταδιακό, αφού οι αυξητικοί παράγοντες και τα βλαστοκύτταρα χρειάζονται χρόνο για να επιδιορθώσουν τις βλάβες. Αυτό γίνεται κυρίως με τη δημιουργία νέων αγγείων στην περιοχή της έγχυσης. Με το πέρασμα του χρόνου τα μικρά αγγεία στενεύουν και μειώνεται η αιμάτωση και συνεπώς και η ικανότητα επούλωσης. Έτσι το κολλαγόνο και η ελαστίνη του δέρματος μειώνονται και το δέρμα χάνει τη φρεσκάδα του. Με την αυτολογη μεσοθεραπεια, τα σημάδια του χρόνου αρχίζουν να εξαφανίζονται τελείως φυσικά, αφού οι αυξητικοί παράγοντες και τα βλαστοκύτταρα αναγνωρίζουν και επουλώνουν τις βλάβες αυξάνοντας το κολλαγόνο, την ελαστίνη, το υαλουρονικό οξύ τα αγγεία αλλά και ολόκληρο το συνδετικό ιστό του δέρματος. Λειτουργώντας με τις φυσικές διεργασίες επούλωσης του οργανισμού μας, η αυτολογη μεσοθεραπεια αυξάνει τη ζωντάνια και την ελαστικότητα του δέρματος, δίνει λάμψη και φρεσκάδα και κάνει το δέρμα πιο λείο και ομοιόμορφο.

Τι μπορεί να επιτύχει η αυτολογη μεσοθεραπεια;

Η αυτολογη μεσοθεραπεια είναι η πιο φυσική αντιγηραντική μέθοδος για να σταματήσουμε τη φθορά που προκαλεί ο χρόνος στο δέρμα μας. Με αυτή την τεχνική μπορούμε να αποφύγουμε άλλους πιο επεμβατικούς και επιθετικούς τρόπους αντιμετώπισης της γήρανσης του δέρματος. Πιο συγκεκριμένα επιτυγχάνουμε:

* δημιουργία νέου κολλαγόνου και ελαστίνης

* αναπλήρωση του χαμένου υαλουρονικού οξέος

* αύξηση του μεταβολισμού των κυττάρων

* αύξηση της ενυδάτωσης

* πρόληψη αλλά και θεραπεία των ρυτίδων

* πρόληψη αλλά και θεραπεία των δυσχρωμιών και της υπερμελάγχρωσης

* πιο λαμπερό, πιο ελαστικό, πιο σφριγηλό, πιο λείο και ομοιόμορφο δέρμα

* πρόληψη και θεραπεία της κυτταρίτιδας και της όψης φλοιού πορτοκαλιού

Που μπορεί να εφαρμοστεί η αυτολογη μεσοθεραπεια;

Η θεραπεία αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε ολόκληρο το δέρμα του προσώπου, στο λαιμό, στο ντεκολτέ, στα χέρια αλλά και σε ολόκληρο το σώμα για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, της ανομοιομορφίας, της χαλάρωσης και της φθοράς που έχει προκαλέσει ο χρόνος στο δέρμα.

Η αυτολογη μεσοθεραπεια συνδυάζεται με άλλες θεραπείες αντιγήρανσης;

Φυσικά η αυτολογη μεσοθεραπεια μπορεί να συνδυαστεί θαυμάσια με θεραπείες laser, με υαλουρονικό οξύ  και BOTOX, πολλαπλασιάζοντας τα οφέλη για τον ασθενή.

Η αυτολογη μεσοθεραπεια έχει αντενδείξεις;

Επειδή το υλικό της έγχυσης προέρχεται από τον ίδιο τον ασθενή οι πιθανότητες παρενεργειών μηδενίζονται. Ωστόσο δεν ενδείκνυται αυτή η θεραπεία σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης, κακοήθειας, AIDS, διαταραχών πήξης του αίματος, αιμοσφαιρινοπαθειών, χαμηλών αιμοπεταλίων, χρόνιας ηπατικής νόσου και λήψης αντιπηκτικών ή αντιαιμοπεταλιακών φαρμάκων.

Υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες από την αυτολογη μεσοθεραπεια;

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να προκληθούν μόνο λόγω των εμπάρσεων με τη βελόνα στο δέρμα, αφού το υλικό είναι αυτόλογο και δεν μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες.

Όπως είπαμε σε αυτή την τεχνική  χρησιμοποιούνται οι μικρότερες βελόνες που υπάρχουν (βελόνες μεσοθεραπείας). Ωστόσο σε ευαίσθητα δέρματα μπορεί να εμφανιστούν μικρές κοκκινίλες, οίδημα ή εκχυμώσεις πολύ μικρής διάρκειας που φυσικά υποχωρούν γρήγορα.

Οι αυξητικοί παράγοντες και τα βλαστοκύτταρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλη μορφή;

Οι αυξητικοί παράγοντες και τα βλαστοκύτταρα του ασθενή συμπυκνώνονται σε υγρή μορφή που χρησιμοποιείται στην αυτολογη μεσοθεραπεια. Το υγρό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί όμως και για την κατασκευή μιας ειδικής κρέμας με αυτόλογα συστατικά , την οποία έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ο ασθενής στο σπίτι του!!! Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται η θεραπεία αντιγήρανσης και στο σπίτι.

Πέρα από αυτό στο τέλος της θεραπείας εφαρμόζεται στο πρόσωπο και μια ειδική μάσκα με μεγάλη πυκνότητα σε υαλουρονικό οξύ, την οποία έχουμε εμβαπτίσει σε αυξητικούς παράγοντες και βλαστοκύτταρα. Αυτές τις μάσκες μπορεί να τις πάρει ο ασθενής και στο σπίτι του για να τις χρησιμοποιεί σε συνδυασμό με την ειδική κρέμα, ώστε να αυξήσει κι άλλο τα αποτελέσματα της θεραπείας.

Η θεραπεία με αυξητικούς παράγοντες και βλαστοκύτταρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους τομείς της ιατρικής;

Η θεραπεία αυτή λόγω της αποτελεσματικότητάς της και των φυσικών αποτελεσμάτων που έχει χωρίς παρενέργειες, έχει απασχολήσει όλη την ιατρική κοινότητα , που ερευνά για σύγχρονες, καινοτόμες και ανώδυνες λύσεις για τους ασθενείς.

Έτσι η τεχνική αυτή με  την έγχυση αυξητικών παραγόντων και βλαστοκυττάρων χρησιμοποιείται στην ορθοπεδική για αντιμετώπιση προβλημάτων στις αρθρώσεις, την αντιμετώπιση τραυμάτων και αθλητικών κακώσεων, την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης την αντιμετώπιση εγκαυμάτων και ελκών από κατάκλιση κλπ. Η χρήση αυτής της τεχνικής συνεχώς εξαπλώνεται και είναι βέβαιο πως σύντομα πολλές ακόμα θεραπείες θα γίνονται με αυτόλογο πλάσμα.

Άλλωστε και εμείς εφαρμόζουμε την τεχνική αυτή κυρίως σε θεραπείες ανάπλασης του οστού και των ούλων σε περιπτώσεις ανάπλασης των ιστών για να τοποθετήσουμε εμφυτευματα δοντιων ή σε περιπτώσεις περιοδοντίτιδας.

 belessis aisthhtikh proswpou12 AFTOLOGH MESOTHERAPEIA PRIN META

   αυτολογη μεσοθεραπεια πριν και μετά

 

AISTHHTIKH PROSWPOU MASKA PROSWPOU

 Μάσκα με υαλουρονικό οξύ και αυξητικούς παράγοντες, μετά τη θεραπεία

 

belessis aisthhtikh proswpou13

  • Προβολές: 6421

Ακολουθήστε μας