ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

Cosmetic Dentistry

  • ΠΙΟ ΑΝΩΔΥΝΑ
  • ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ
  • ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ
  • ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ

Στην οδοντιατρική κλινική μας εφαρμόζουμε με συνέπεια τις αρχές της ελάχιστα επεμβατικής οδοντιατρικής σε όλο το φάσμα των οδοντιατρικών εργασιών, από ένα απλό σφράγισμα μέχρι τις πιο πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις. Βέβαια για να εφαρμόσει κάποιος τέτοιου είδους τεχνικές είναι απαραίτητη η χρήση ειδικών μικροσκοπικών  εργαλείων, ειδικών υλικών μικροεπεμβατικής οδοντιατρικής, το LASER λόγω της ακριβούς και στοχευμένης δράσης του και φυσικά τα ειδικά μεγεθυντικά γυαλιά για την μεγέθυνση του πεδίου εργασίας.  Σκοπός μας είναι έτσι η πιο ανώδυνη, πιο γρήγορη, πιο οικονομική και τελικά πιο ποιοτική λύση στο πρόβλημα του ασθενούς μας. Πώς όμως εφαρμόζουμε την ελάχιστα επεμβατική οδοντιατρική στις διάφορες εργασίες ;

ΣΤΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ: Με τη χρήση του LASER αντί του τροχού πετυχαίνουμε τη δημιουργία πολύ μικρότερων κοιλοτήτων στα δόντια, αφού το LASERαφαιρεί μόνο το χαλασμένο δόντι χωρίς να καταστρέφει άσκοπα και το υγιές, όπως ο τροχός. Η χρήση επίσης των λεπτόρρευστων, φωτοπολυμεριζόμενων, νανόκοκκων συνθέτων ρητινών, μας επιτρέπει να γεμίσουμε ακόμα και μια μικρή κοιλότητα με ένα  εμφρακτικό υλικό που θα προσφέρει αντοχή, αισθητική και μακροβιότητα.

ELAXISTA EPEMVATIKH ODODIATRIKH KATHARISMOS TERHDONA LASER

Το LASER αφαιρεί μόνο την τερηδόνα, όχι υγιές δόντι

ELAXISTA EPEMVATIKH ODODIATRIKH TIaFAIREIoTROXOS

Ο τροχός αφαιρεί μεγάλη ποσότητα υγιούς δοντιού

Έτσι σε μία συνεδρία μπορούμε να κάνουμε πολλά σφραγίσματα εύκολα, ανώδυνα, χωρίς πόνο, χωρίς ενέσεις και κυρίως πιο ποιοτικά. Ελάχιστα επεμβατική οδοντιατρική όμως δεν είναι μόνο αυτό.

Είναι και το ότι σε πολύ σπασμένα δόντια θα προτιμήσουμε να τα αποκαταστήσουμε σε μία συνεδρία με άξονες και σύνθετη ρητίνη, αντί να τοποθετήσουμε θήκη με πολύ μεγαλύτερο κόστος, πιο πολύ χρόνο και αμφίβολο αποτέλεσμα.

Είναι επίσης το ότι σε δόντια στραβά, με δυσχρωμίες ή με κενά θα προτιμήσουμε να κάνουμε όψεις ρητίνης ***με άμεσο, φυσικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα σε 1-2 συνεδρίες , παρά να προβούμε σε πολύ ακριβές, επώδυνες  και χρονοβόρες λύσεις, όπως η ορθοδοντική ή   η τοποθέτηση στεφανών και γεφυρών.

ELAXISTA EPEMVATIKH ODODIATRIKH OPSEIS SYNTHETHS RYTINHS OULEKTOMH LASER

Όψεις σύνθετης ρητίνης και ουλεκτομή με LASER, αντί για  ορθοδοντική  ή  στεφάνες  πορσελάνης

ΣΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΟΥΛΩΝ: Στις θεραπείες ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας πάντα ξεκινάμε με τις πιο απλές και συντηρητικές λύσεις, βλέπουμε το αποτέλεσμα και μόνο όταν χρειάζεται προβαίνουμε σε πιο επεμβατικές θεραπείες. Οι θεραπείες που εφαρμόζουμε είναι κατά σειρά οι εξής :

  1. Απλός καθαρισμός των δοντιών με υπέρηχο.
  2. Θεραπεία των ούλων με LASER, για αποστείρωση και επιτάχυνση της επούλωσης.

ELAXISTA EPEMVATIKH ODODIATRIKH THERAPEIA OULWN

   3.  Εφαρμογή στο σπίτι αντισηπτικής και επουλωτικής αλοιφής μέσα σε ειδικά μασελάκια καθώς και χρήση προβιοτικών παστίλιων για μεταστροφή της μικροβιακής            χλωρίδας του στόματος.  

   4.  Θεραπεία με βλαστοκύτταρα και αυξητικούς παράγοντες για ανάπλαση και επούλωση των ούλων.

ELAXISTA EPEMVATIKH ODODIATRIKH THERAPEIA VLASTOKYTTARA AUXHTIKOUS PARAGODES

   5.  Βαθύς καθαρισμός (ριζική απόξεση), με ταυτόχρονη εφαρμογή LASER και αυξητικών παραγόντων και βλαστοκυττάρων.

   6.  Βαθύς καθαρισμός όπως και πριν, αλλά με χειρουργικό τρόπο.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι είμαστε ένα από τα ελάχιστα οδοντιατρεία στην Ελλάδα που εφαρμόζουμε τη θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα και τους αυξητικούς παράγοντες καθώς και τη θεραπεία με τα ειδικά μασελάκια, ενώ είμαστε από τους πρωτοπόρους στη χρήση του LASER για θεραπεία των ούλων. Όλες αυτές οι καινούριες θεραπείες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές, εύκολες και ανώδυνες και μπορούν να μας γλυτώσουν από επώδυνες, χρονοβόρες και δαπανηρές επεμβάσεις.

ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΔΟΝΤΙΟΥ:  Όταν κάποιο δόντι πονάει, σημαίνει  ότι μικρόβια έχουν εισέλθει στο χώρο που βρίσκεται το νεύρο του δοντιού και το καταστρέφουν. Όταν είναι πιθανό η κατάσταση να είναι αντιστρεπτή, αντί να κάνουμε αμέσως απονεύρωση, προσπαθούμε με LASER και ειδικά φάρμακα να δώσουμε την ευκαιρία στο νεύρο να αντιδράσει και να αποφύγουμε την απονεύρωση. Όταν το δόντι είναι πολύ κατεστραμμένο και σπασμένο, αντί να το βγάλουμε, κάνουμε απονεύρωση και το δημιουργούμε ξανά με τη βοήθεια αξόνων.

 

ELAXISTA EPEMVATIKH ODODIATRIKH ANASYSTASH RIZAS MEAXONA RHTINH

          Ανασύσταση ρίζας με άξονα και ρητίνη

 Όταν ο πόνος προέρχεται από την αποκάλυψη της ρίζας λόγω ουλίτιδας, τότε δε χρειάζεται να γίνει καν σφράγισμα και κάνουμε απευαισθητοποίηση του δοντιού με LASERή κάποια φάρμακα.

ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ: Η θεραπεία επιλογής που εφαρμόζουμε στις περισσότερες περιπτώσεις είναι η αορατη ορθοδοντικη με διαφανεις ναρθηκες***. Οι νάρθηκες αυτοί, πέρα από την απαράμιλλη αισθητική που προσφέρουν, δεν προκαλούν καθόλου πόνο, δεν εμποδίζουν τη στοματική υγιεινή και φέρνουν γρήγορα και εύκολα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πολλές φορές για να βελτιωθεί η θέση των δοντιών και των γνάθων , προτιμούμε να κάνουμε τη θεραπεία μόνο στη μία γνάθο, συνήθως στην άνω, γιατί όταν τα δόντια και το οστό είναι σε φυσιολογικές θέσεις άνω, τότε η κάτω γνάθος, στις πιο πολλές περιπτώσεις, έρχεται κι αυτή σε σωστή θέση  χωρίς ορθοδοντική βοήθεια. Επίσης σε μικρές ηλικίες μπορούμε να ισιώσουμε τα δόντια με απλά μασελάκια , αντί για σταθερά σιδεράκια. Με αυτούς τους τρόπους μειώνεται δραστικά η ταλαιπωρία του παιδιού, ο χρόνος θεραπείας, οι ενοχλήσεις αλλά και το κόστος της θεραπείας.

ΣΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ: Στις χειρουργικές επεμβάσεις, με τη χρήση του LASERκαι ειδικών μικροεργαλείων, μπορούμε να πετύχουμε πολύ μικρές τομές ακριβείας χωρίς αιμορραγία και χωρίς πόνο , αλλά και με εντυπωσιακά γρηγορότερη επ ούλωση. Ειδικά σε περιπτώσεις που χρειάζεται να επέμβουμε μόνο στα ούλα, όπως σε χαλινεκτομές, ουλεκτομές, αφαίρεση κύστεων, ινωμάτων , αισθητική ουλοπλαστική κλπ., το LASER κάνει θαύματα. Τέτοιου είδους επεμβάσεις παλαιότερα συνοδεύονταν με ράμματα, μεγάλη αιμορραγία, έντονο μετεγχειρητικό πόνο, πρηξίματα, αλλά και μη προβλέψιμα αποτελέσματα. Με το LASER όλες αυτές οι επεμβάσεις γίνονται σε μερικά δευτερόλεπτα χωρίς πόνο, (πολλές φορές χωρίς καν αναισθησία !!!) , με καθόλου αιμορραγία, χωρίς ράμματα, με καμία μετεγχειρητική ενόχληση , με τέλεια αποστείρωση, αλλά κυρίως με απόλυτα προβλέψιμο αποτέλεσμα. Ακόμα όμως και σε πολύ μεγάλες και δύσκολες επεμβάσεις, η χρήση του LASER και των αυξητικών παραγόντων με τα βλαστοκύτταρα, πετυχαίνει εξαιρετικά γρηγορότερη επούλωση, τέλεια αποστείρωση, απόλυτη αιμόσταση και μεγάλη μείωση των μετεγχειρητικών ενοχλήσεων.

ELAXISTA EPEMVATIKH ODODIATRIKH OULEKTOMH MELASER

Ουλεκτομή για ίσιωμα της γραμμής των ούλων με LASER, χωρίς αιμορραγία, νυστέρι, ράμματα ή πόνο.

ELAXISTA EPEMVATIKH ODODIATRIKH AFAIRESH TRAVMATIKOUiNWMATOS LASER

Αφαίρεση τραυματικού ινώματος με LASER σε λίγα δευτερόλεπτα ( εικόνα αμέσως μετά την επέμβαση, χωρίς καθόλου αιμορραγία )

ΣΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ: Για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων κάνουμε την ελάχιστα απαιτούμενη τομή με τη χρήση του LASER(ή όταν το οστό το επιτρέπει δεν κάνουμε καθόλου τομή !!!). Το LASER χρησιμοποιείται και στη συνέχεια για βιοενεργοποίηση  ( ενεργοποίηση δηλαδή του οστού να ενσωματώσει γρήγορα το εμφύτευμα ). Με την τοποθέτηση τώρα αυξητικών παραγόντων και βλαστοκυττάρων στο οστό γύρω από το εμφύτευμα, δημιουργείται γρήγορα νέο οστό και η επούλωση είναι άμεση.

ELAXISTA EPEMVATIKH ODODIATRIKH TOPOTHETHSH EMFYTEVMATA VLASTOKYTTARA AUXHTIKOI

Τοποθέτηση εμφυτευμάτων ατραυματικά με αυξητικούς  παράγοντες   και   βλαστοκύτταρα

Έτσι μπορούμε να γλυτώσουμε μεγαλύτερες, χρονοβόρες  και πιο επώδυνες επεμβάσεις για δημιουργία νέου οστού και μπορούμε πλέον να τοποθετήσουμε εμφυτεύματα ακόμα και όταν υπάρχει πολύ λίγο οστό.

Ειδικά δε στην άνω γνάθο, που πολλές φορές η θέση του ιγμορείου δε μας επιτρέπει τη σωστή τοποθέτηση του εμφυτεύματος, με την εφαρμογή αυξητικών παραγόντων και βλαστοκυττάρων του ασθενή, πετυχαίνουμε τοποθέτηση του εμφυτεύματος σε άριστη θέση, χωρίς πόνο, ταλαιπωρία και επιπλοκές και με αποφυγή εκτενών χειρουργικών επεμβάσεων , όπως η  ανύψωση του ιγμορείου.

 

  • Προβολές: 9577

Ακολουθήστε μας