Απορρόφηση της ρίζας

Μερικές φορές   σε δόντια με νεκρό πολφό ή ενδοδοντικά θεραπευμένα παρουσιάζεται το φαινόμενο της απορρόφησης της ρίζας. Αυτό συμβαίνει σε κάποια δόντια για άγνωστη έως τώρα αιτία και πολύ συχνά οδηγεί σε εξαγωγή του δοντιού.

Η απορρόφηση της ρίζας μπορεί να είναι εσωτερική (να ξεκινά δηλαδή από τον πολφό και να επεκτείνεται προς το εξωτερικό της ρίζας ) ή να είναι εξωτερική (να προχωρά από το εξωτερικό προς το εσωτερικό της ρίζας).

Όταν η βλάβη προχωρήσει πολύ, τότε το δόντι μπορεί να σπάσει τελείως , να κουνιέται υπερβολικά ή να δημιουργηθεί κάποιο μεγάλο οίδημα. Αν το δόντι δεν έχει ήδη ενδοδοντική θεραπεία, τότε προσπαθούμε να σταματήσουμε τη βλάβη κάνοντας ενδοδοντική θεραπεία και κάποιες φορές το πετυχαίνουμε. Η πιο συχνή κατάληξη όμως του δοντιού είναι η εξαγωγή του.

NOSOI APORROFHSH RIZAS EXWTERIKH ESWTERIKH

 

 

Ακολουθήστε μας

Μίνι βιογραφικό Μπέλεση Λάμπρου

Γεννήθηκα το 1969 στον Πειραιά. Εισήλθα στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1989 και αποφοίτησα σε 5 χρόνια ακριβώς τον Ιούνιο του 1994, έχοντας πάρει υποτροφίες και στα 5 έτη. Από το 1996 είμαι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και διατηρώ ιδιωτικό οδοντιατρείο στο Κερατσίνι.

Περισσότερα