Κακοσμία

Η κακοσμία του στόματος αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα για την υγεία του ασθενή ,αλλά και για τις διαπροσωπικές του σχέσεις. Είναι συχνά μια αιτία ο ασθενής να αποφεύγει τις κοινωνικές επαφές και να έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση. Το 90% των περιπτώσεων κακοσμίας προέρχεται από βακτήρια του στόματος και αντιμετωπίζεται από  τον οδοντίατρο. Στο υπόλοιπο 10% των περιπτώσεων η κακοσμία μπορεί να οφείλεται σε κάποιες ασθένειες εκτός στόματος οι οποίες μπορεί να είναι και αρκετά σοβαρές , όπως :

Περισσότερα: Κακοσμία

  • Προβολές: 7433

Τραυματισμός ή έγκαυμα των ούλων

     THERAPEIES YPHRESIES EGKAVMA APO ASPIRINH

 Έγκαυμα από ασπιρίνη

Τα ούλα μπορούν να τραυματιστούν κατά τη διάρκεια της μάσησης από κάποια σκληρή τροφή ή κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος από έντονη πίεση ή σκληρή οδοντόβουρτσα  Εξάλλου έγκαυμα μπορεί να προέλθει από καυτά ροφήματα, καυτερά φαγητά, τοποθέτηση ασπιρίνης, ευγενόλης ή άλλου φαρμάκου πάνω στα ούλα και ακόμα από πλύσεις με ούζο, οινόπνευμα τσίπουρο κλπ.

Περισσότερα: Τραυματισμός ή έγκαυμα των ούλων

  • Προβολές: 8859

Περιστεφανίτιδα

THERAPEIES YPHRESIES PERISTEFANITIDA

Η περιστεφανίτιδα είναι μια επώδυνη φλεγμονή των ούλων, γύρω από τους φρονιμήτες των οποίων ένα μέρος έχει βγει μέσα στο στόμα ενώ ένα άλλο είναι ακόμα κάτω από τα ούλα.

Αιτίες της περιστεφανίτιδας

Οι τρίτοι γομφίοι (φρονιμήτες ή σωφρονιστήρες) βρίσκονται στην πίσω πλευρά του στόματος, πίσω από τα τελευταία δόντια και αρχίζουν να ανατέλλουν στο στόμα από την ηλικία των 17 ετών περίπου.

Περισσότερα: Περιστεφανίτιδα

  • Προβολές: 31103

Περιοδοντικό απόστημα

   THERAPEIES YPHRESIES PERIODODIKO APOSTHMA

Περιοδοντικό απόστημα

Το περιοδοντικό απόστημα είναι μια πυώδης φλεγμονή των ιστών που περιβάλλουν το δόντι και χαρακτηρίζεται από πόνο και εντοπισμένο πρήξιμο.

Το περιοδοντικό απόστημα αναπτύσσεται σε έδαφος προϋπάρχουσας περιοδοντίτιδας. Τα βακτήρια που έχουν ήδη καταστρέψει τα ούλα και ένα μέρος του οστού γύρω από τα δόντια, συνεχίζουν να προχωρούν στο βάθος του θυλάκου που έχει σχηματιστεί.

Περισσότερα: Περιοδοντικό απόστημα

  • Προβολές: 10975

Θεραπεία οξείας ελκονεκρωτικής ουλίτιδας

THERAPEIES YPHRESIES OXEIA ELKONEKRWTIKH OULHTIDA

Η οξεία ελκονεκρωτική ουλίτιδα  είναι μια φλεγμονή των ούλων, που συνήθως ξεκινά απότομα σε περιόδους stress  και έχει χαρακτηριστικά  έντονο πόνο στα ούλα, καταστροφή των  μεσοδόντιων θηλών ανάμεσα στα δόντια και έντονη κακοσμία.

Η οξεία ελκονεκρωτική ουλίτιδα είναι μια πολύ πιο καταστροφική και επικίνδυνη νόσος από τη συνήθη ουλίτιδα. Μπορεί να καταστρέψει πολύ γρήγορα τα ούλα , αλλά και τους γειτονικούς ιστούς και να μολύνει το οστό της γνάθου, τα μάγουλα, τα χείλη το φάρυγγα κλπ.

Περισσότερα: Θεραπεία οξείας ελκονεκρωτικής ουλίτιδας

  • Προβολές: 7099
  • 1
  • 2

Ακολουθήστε μας