Περιοδοντικό απόστημα

   THERAPEIES YPHRESIES PERIODODIKO APOSTHMA

Περιοδοντικό απόστημα

Το περιοδοντικό απόστημα είναι μια πυώδης φλεγμονή των ιστών που περιβάλλουν το δόντι και χαρακτηρίζεται από πόνο και εντοπισμένο πρήξιμο.

Το περιοδοντικό απόστημα αναπτύσσεται σε έδαφος προϋπάρχουσας περιοδοντίτιδας. Τα βακτήρια που έχουν ήδη καταστρέψει τα ούλα και ένα μέρος του οστού γύρω από τα δόντια, συνεχίζουν να προχωρούν στο βάθος του θυλάκου που έχει σχηματιστεί.

Όταν για κάποιο λόγο το στόμιο του θυλάκου αποφραχθεί (λόγω πέτρας, τροφής ή οιδήματος του ούλου), τότε το πύο που παράγουν τα βακτήρια δε μπορεί να βγει έξω από το θύλακο και έτσι δημιουργείται το απόστημα.

Αν το απόστημα δε θεραπευτεί, τότε ίσως αυτό παροχετευτεί από μόνο του είτε από το στόμιο του θυλάκου που από την πίεση ανοίγει , είτε από τη δημιουργία ενός συριγγίου.

Η θεραπεία του περιοδοντικού αποστήματος περιλαμβάνει την άμεση θεραπεία, που αποσκοπεί στην ανακούφιση από τον πόνο και γίνεται με την παροχέτευση του αποστήματος με μία διάνοιξη με το LASER.

Στη συνέχεια ο ασθενής ίσως χρειαστεί αντιβιοτική υποστήριξη, το βέβαιο όμως είναι πως θα χρειαστεί να αντιμετωπιστεί η αιτία του αποστήματος   που δεν είναι άλλη από την περιοδοντίτιδα.

Ακολουθήστε μας

Μίνι βιογραφικό Μπέλεση Λάμπρου

Γεννήθηκα το 1969 στον Πειραιά. Εισήλθα στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1989 και αποφοίτησα σε 5 χρόνια ακριβώς τον Ιούνιο του 1994, έχοντας πάρει υποτροφίες και στα 5 έτη. Από το 1996 είμαι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και διατηρώ ιδιωτικό οδοντιατρείο στο Κερατσίνι.

Περισσότερα