Τραυματισμός ή έγκαυμα των ούλων

     THERAPEIES YPHRESIES EGKAVMA APO ASPIRINH

 Έγκαυμα από ασπιρίνη

Τα ούλα μπορούν να τραυματιστούν κατά τη διάρκεια της μάσησης από κάποια σκληρή τροφή ή κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος από έντονη πίεση ή σκληρή οδοντόβουρτσα  Εξάλλου έγκαυμα μπορεί να προέλθει από καυτά ροφήματα, καυτερά φαγητά, τοποθέτηση ασπιρίνης, ευγενόλης ή άλλου φαρμάκου πάνω στα ούλα και ακόμα από πλύσεις με ούζο, οινόπνευμα τσίπουρο κλπ.

 Οι ενοχλήσεις που προκαλεί το τραύμα ή το έγκαυμα μπορεί να είναι αρκετά έντονες. Ο ασθενής μπορεί να κάνει πλύσεις με χαμομήλι ή να τοποθετεί ειδικές αντισηπτικές και επουλωτικές αλοιφές για γρήγορη επούλωση και μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

Αν οι ενοχλήσεις είναι έντονες, τότε μια εφαρμογή με LASER μπορεί να προσφέρει άμεση ανακούφιση από τον πόνο και πολύ πιο γρήγορη επούλωση.

Ακολουθήστε μας

Μίνι βιογραφικό Μπέλεση Λάμπρου

Γεννήθηκα το 1969 στον Πειραιά. Εισήλθα στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1989 και αποφοίτησα σε 5 χρόνια ακριβώς τον Ιούνιο του 1994, έχοντας πάρει υποτροφίες και στα 5 έτη. Από το 1996 είμαι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και διατηρώ ιδιωτικό οδοντιατρείο στο Κερατσίνι.

Περισσότερα