Θεραπεία του νεύρου με LASER για αποφυγή της απονεύρωσης

Όταν καθαρίζουμε την τερηδόνα σε κάποιο δόντι με μεγάλη βλάβη, μερικές φορές φτάνουμε τόσο βαθιά που ο πολφός του δοντιού είναι ορατός. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να έχουν εισέλθει μικρόβια μέσα στον πολφό, αλλά και ότι ο πολφός έχει ήδη τραυματιστεί. Και ο μηχανικός τραυματισμός από τον τροχό και η μικροβιακή μόλυνση είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν το δόντι σε ενδοδοντική θεραπεία.

 Για να αποφύγουμε την ενδοδοντική θεραπεία σε τέτοιες περιπτώσεις βαθιάς τερηδόνας , μας βοηθάει πολύ το LASER. Καταρχήν αν καθαρίσουμε την τερηδόνα με LASER, αντί για τροχό, δεν προκαλούμε τραύμα στο δόντι και αποστειρώνουμε πολύ καλά την κοιλότητα, χωρίς να προωθούμε μικρόβια στον πολφό. Όμως ακόμα και να τρυπήσουμε τον πολφό, με το LASERμπορούμε να αποστειρώσουμε τον πολφό, να σταματήσουμε την αιμορραγία του και να τον σκληρύνουμε επιφανειακά , δημιουργώντας έτσι τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να μην έχουμε προβλήματα και να μη χρειαστεί ενδοδοντική θεραπεία το δόντι.

THERAPEIES YPHRESIES THERAPEIA ORATOU POLFOU ME LASER

Θεραπεία του ορατού πολφού με LASER για να αποφύγουμε την ενδοδοντική θεραπεία

Ακολουθήστε μας

Μίνι βιογραφικό Μπέλεση Λάμπρου

Γεννήθηκα το 1969 στον Πειραιά. Εισήλθα στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1989 και αποφοίτησα σε 5 χρόνια ακριβώς τον Ιούνιο του 1994, έχοντας πάρει υποτροφίες και στα 5 έτη. Από το 1996 είμαι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και διατηρώ ιδιωτικό οδοντιατρείο στο Κερατσίνι.

Περισσότερα