ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕ LASER - ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΠΕΛΕΣΗΣ

 

SLIDESHOW ODODIATRIKH ME LASER

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ LASER ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

 

-         Τι είναι το LASER;

ToLASER είναι απλά ένα πολύ δυνατό πολωμένο μονοχρωματικό φως.

ODOD ME LASER MONOXRWMATIKO FWS

ΤΟ LASER ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟΧΡΩΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ

-         Υπάρχουν πολλά είδη LASER για χρήση στο στόμα;

ΕΙΔΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΩΝ LASER

                                         ODOD ME LASER EIDH ODODIATRIKWN ME LASER                  ODOD ME LASER LASER SKLHRWN MALAKWN ISTWN

                                                          LASER ΜΑΛΑΚΩΝ ΙΣΤΩΝ                                              LASER ΣΚΛΗΡΩΝ & ΜΑΛΑΚΩΝ ΙΣΤΩΝ

     Ανάλογα με το μήκος κύματος του φωτός που παράγει το κάθε LASER, υπάρχουν LASER που τα βλέπουμε ,γιατί παράγουν κάποιο ορατό φως (π.χ. πράσινο, κόκκινο ή μπλε ) και αόρατα LASER ,που παράγουν φως στο υπέρυθρο φάσμα.  Τα ορατά LASER χρησιμοποιούνται κυρίως για τους μαλακούς ιστούς ( τα ούλα ), ενώ τα αόρατα LASER τα οποία είναι μεγαλύτερες και πιο ακριβές συσκευές , χρησιμοποιούνται και στα ούλα και στα δόντια και στο οστό. Το ιατρείο μας διαθέτει το κορυφαίο οδοντιατρικό LASER του κόσμου WATERLASEMDTURBO, το οποίο παράγει φως στο υπέρυθρο φάσμα και χρησιμοποιείται σε όλες σχεδόν τις οδοντιατρικές πράξεις σε δόντια, ούλα και οστό.

-         Είναι επικίνδυνα τα LASER ;

    Τα LASERδεν παράγουν επικίνδυνες ακτίνες-γ , ακτίνες-Χ  ή  υπεριώδεις ακτινοβολίες, οπότε δεν συσσωρεύουν βλαβερή ακτινοβολία στον οργανισμό. Απλά επειδή το φως που παράγουν είναι πολύ δυνατό, μπορεί να προκληθεί βλάβη στα μάτια, όταν το κοιτάζει κάποιος, για αυτό όποιος βρίσκεται στην αίθουσα που λειτουργεί το LASER πρέπει να φοράει τα ειδικά γυαλιά. Για τον ασθενή βέβαια δεν έχει καμία παρενέργεια, αλλά το αντίθετο ενδείκνυται απόλυτα για καρδιοπαθείς, εγκύους, αλλεργικούς και παιδιά. Αυτό γίνεται γιατί στην περιοχή που πέφτει το LASER, σκοτώνονται τα μικρόβια σε μεγάλο βάθος, οπότε αποφεύγονται οι μολύνσεις και η ανάγκη για αντιβιώσεις. Επίσης επειδή το LASER είναι ανώδυνο μειώνεται η ανάγκη για ενέσεις. Τέλος το LASERόταν χρησιμοποιείται σε τομές ή επεμβάσεις στα ούλα επιτυγχάνει άμεση αιμόσταση, έτσι μπορούν να γίνουν επεμβάσεις σε ασθενείς που παίρνουν αντιπηκτικά ή αιμορραγούν εύκολα.

-         Πώς γίνεται το σφράγισμα με LASER;

    Συνήθως ξεκινούμε το καθάρισμα του χαλασμένου δοντιού με τον τροχό ή με κάποιο άλλο εργαλείο, γιατί η αφαίρεση των πρώτων επιφανειακών στρωμάτων της βλάβης δεν προκαλεί πόνο ή ευαισθησία. Στα βαθύτερα στρώματα της τερηδόνας στα οποία ο τροχός θα προκαλούσε πόνο, χρησιμοποιούμε το LASER. Όταν η ακτίνα του LASERπέσει πάνω στο δόντι, η ενέργειά του απορροφάται από το νερό κυρίως, που περιέχεται σε μεγάλη αναλογία στην τερηδόνα και προκαλούνται  μικροεκρήξεις, οι οποίες αφαιρούν απαλά σε πολύ μικρά στρώματα την τερηδόνα.

-         Ποια είναι τα πλεονεκτήματααπό τη χρήση του  LASER αντί του τροχού ;

    Τα πλεονεκτήματα της χρήσης του LASER έναντι του τροχού είναι τα εξής :

ODOD ME LASER ASK FOR WATERLACE DENTIST

              

 1. Το LASERαφαιρεί την τερηδόνα εξαιρετικά πιο ανώδυνα, μειώνοντας έτσι τη χρήση ενέσεων σε λιγότερο από το 5% των σφραγισμάτων. Αυτό γίνεται γιατί το LASER δεν έρχεται σε επαφή με το δόντι και δεν προκαλεί κραδασμούς, υπερθέρμανση ή πίεση πάνω στο δόντι. Επίσης αφαιρεί την τερηδόνα σε πολύ λεπτά στρώματα που δε γίνονται αντιληπτά από το νεύρο. Ακόμη επειδή το LASER λειτουργεί με παλμούς , ο χρόνος ανάμεσα στους παλμούς είναι αρκετός για να ηρεμήσει το νεύρο και να μην υπερθερμανθεί το δόντι. Εξάλλου όσο το LASERλειτουργεί αναισθητοποιεί σταδιακά το νεύρο του δοντιού. Τέλος πολύ σημαντικό είναι ότι δεν ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος του τροχού, ο οποίος και από μόνος του προκαλεί ένταση.
 2. Η ενέργεια του LASERκαταστρέφει μόνο το χαλασμένο δόντι, αφήνοντας ανέπαφο το υγιές τμήμα του δοντιού. Έτσι αφαιρούμε μόνο ότι χρειάζεται, χωρίς να  αδυνατίσουμε κι άλλο το δόντι, μειώνοντας έτσι τους κινδύνους να σπάσει, να αποκτήσει ευαισθησία ή να χρειαστεί απονεύρωση.
 3. Το LASERαποστειρώνει το δόντισκοτώνοντας τα μικρόβια σε βάθος μεγαλύτερο από αυτό που κόβει, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες το δόντι να έχει ευαισθησία, να χρειαστεί απονεύρωση ή να χαλάσει ξανά μετά από καιρό.
 4. Επειδή το LASERαφαιρεί την τερηδόνα με μικροσκοπικές εκρήξεις, η επιφάνεια που αφήνει είναι πολύ πιο άγρια, με χιλιάδες μικρούς κρατήρες και συνεπώς πολύ μεγαλύτερη και καλύτερη για συγκόλληση . Έτσι το σφράγισμα κολλάει καλύτερα και αυξάνονται οι πιθανότητες μακροχρόνιας επιτυχίας του.

ODOD ME LASER KATHARISMOS ME LASER

Α. κατεστραμμένο δόντι, με σπασμένες ρίζες και το ούλο να έχει οίδημα και αιμορραγία ανάμεσα στις ρίζες

Β. το δόντι καθαρίζεται μόνο με LASER και κόβονται και αποστειρώνονται τα πρησμένα ούλα με LASER

Γ. το δόντι χτίζεται με τη βοήθεια αξόνων και ετοιμάζεται για την κατασκευή γέφυρας

   5. Στις περισσότερες περιπτώσεις δε χρειάζονται ενέσεις κι έτσι εξοικονομούμε χρόνο, κάνοντας σε μία συνεδρία 2,3 ή και περισσότερα σφραγίσματα. Έτσι ο      ασθενής φεύγει από το ιατρείο χωρίς το ενοχλητικό μούδιασμα, χωρίς πόνο και χωρίς ταλαιπωρία.

ODOD ME LASER ODOD ME LASER

   6. Η ενέργεια του LASERτέλος ενεργοποιεί τους μηχανισμούς επούλωσης του δοντιού, το οποίο έτσι επουλώνει μόνο του τις βλάβες που έχει υποστεί, δημιουργεί    φραγμούς στα μικρόβια και αναπλάθει τους κατεστραμμένους ιστούς του.

-         Πώς χρησιμοποιείται το LASER στη θεραπεία της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας;

ODOD ME LASER KATHARISMOS DODIWN

    Μετά την κλασσική θεραπεία και τον καθαρισμό των δοντιών από την πέτρα με υπερήχους, έχουμε αφαιρέσει τα μικρόβια που βρίσκονται στην επιφάνεια των δοντιών, όχι όμως και αυτά που βρίσκονται στα ούλα. Το LASERχρησιμοποιείται μετά τον καθαρισμό και η χρήση του είναι γρήγορη και φυσικά τελείως ανώδυνη, αφού απλά περνάμε την ακτίνα του LASERπάνω σε όλα τα ούλα.

-         Ποια είναι τα πλεονεκτήματα από τη θεραπεία των ούλων με LASER ;

    Τα πλεονεκτήματα της χρήσης του LASERστα ούλα είναι τα εξής :

 1. Το LASER σκοτώνει τα μικρόβια που βρίσκονται στα ούλα και στο βάθος των  θυλάκων μεταξύ δοντιών και ούλων, αποστειρώνοντας έτσι τέλεια την περιοχή και επιτρέποντας την ανάπλαση των ούλων. ( πράγμα που δε μπορεί να γίνει με κανένα άλλο εργαλείο ή υλικό )
 2. Το LASERαφαιρεί  το φλεγμονώδη, πρησμένο και γεμάτο τοξίνες ιστό των ούλων, επιταχύνοντας εντυπωσιακά το χρόνο επούλωσης και την επανασυγκόλληση του ούλου στο δόντι.
 3. Το LASERπροκαλεί βιοενεργοποίηση των μηχανισμών επούλωσης των ούλων προσφέροντάς τους ενέργεια. Έτσι τα ούλα ξεπρήζονται ,η αιμορραγία τους σταματά και η ανάπλασή τους εξελίσσεται με εξαιρετικά ταχύτερο ρυθμό.
 4. Το LASERκάνει τη θεραπεία της ουλίτιδας πιο εύκολη, πιο γρήγορη, πολύ πιο ανώδυνη και βέβαια πιο αποτελεσματική. Σε συνδυασμό δε και με τα μασελάκια με αντισηπτικό τζελ, με τις παστίλιες προβιοτικών, καθώς και τις θεραπείες με αυξητικούς παράγοντες και βλαστοκύταρα που χρησιμοποιούνται στο ιατρείο μας, ( και αποτελούν τα τελευταία επιτεύγματα παγκοσμίως στη θεραπεία της περιοδοντίτιδας και όχι μόνο ) μπορούν να αποφευχθούν ακριβότερες, μακροχρόνιες  και πιο επίπονες επεμβάσεις και χειρουργεία σε ασθενείς με έντονες  περιοδοντίτιδες.

-         Γίνεται απονεύρωση με LASER ;

ODOD ME LASER INA LASER RIZIKO SWLHNA

Η  ειδική  ίνα  του  LASER  σε   λειτουργία  μέσα στο ριζικό σωλήνα.

Το LASER χρησιμοποιείται παράλληλα με τη συμβατική ενδοδοντική θεραπεία. ( Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε το τελευταίο και καλύτερο μηχάνημα της παγκόσμιας αγοράς, το οποίο δημιουργεί παλινδρομικές και όχι περιστροφικές κινήσεις των εργαλείων μέσα στη ρίζα και με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε άριστο και ασφαλή  καθαρισμό από τα μικρόβια , αλλά και εντυπωσιακή μείωση του χρόνου θεραπείας  και του αριθμού των συνεδριών. ) Μετά λοιπόν τη συμβατική θεραπεία, χρησιμοποιούμε το LASERγια να ενεργοποιήσουμε το αντισηπτικό διάλυμα και να το κατευθύνουμε βαθύτερα στα σωληνάρια της ρίζας , πετυχαίνοντας έτσι τέλεια αποστείρωση, ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις με πύο που  επιμένει ή  σε δόντια  με  

στραβές ρίζες .

-         Μπορεί το LASER να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία του επιχείλιου έρπη, των αφθών και των τραυμάτων των ούλων;

    Το LASERχρησιμοποιείται πολύ αποτελεσματικά σε αυτές τις θεραπείες. Αρκούν λίγα δευτερόλεπτα εφαρμογής του LASERστα σημεία της βλάβης και το LASERαποστειρώνει την περιοχή από τα μικρόβια ( ακόμη και από τον ιό του επιχείλιου έρπη ), αφαιρεί τον εξωτερικό αλλοιωμένο ιστό, δημιουργεί μια κρούστα πάνω από τη βλάβη και δίνει ενέργεια στα κύτταρα του οργανισμού να επουλώσουν πολύ γρήγορα τους ιστούς.

-         Μπορεί το LASER  χρησιμοποιηθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις στο στόμα;

ODOD ME LASER OULEKTOMH

Ουλεκτομή με LASER για βελτίωση του περιγράμματος των ούλων χωρίς αιμορραγία, πόνο νυστέρι και ράμματα.

    Φυσικά το LASERείναι ιδανικό για επεμβάσεις σε ούλα και οστό. Δε χρειάζονται νυστέρια και ράμματα , μειώνεται η ανάγκη για αντιβιώσεις , αναισθητικά, αιμοστατικά και άλλα φάρμακα και έχουμε ταχύτατη επούλωση , χωρίς πόνους ή επιπλοκές.

ODOD ME LASER TOPOTHETHSH EMFYTEVMATWN ME LASER

Τοποθέτηση εμφυτευμάτων με τη βοήθεια του LASER

 Πολλές μάλιστα επεμβάσεις που στο παρελθόν θεωρούνταν και ήταν δύσκολες , αιματηρές και πολύ επίπονες όπως οι ουλεκτομές , οι χαλινεκτομές ή οι αφαιρέσεις ινωμάτων και κύστεων γίνονται με το LASER πραγματικά σε δευτερόλεπτα, χωρίς ράμματα, νυστέρια, αίμα, επιπλοκές και πόνους, αλλά αντίθετα με μεγάλη ασφάλεια, με μεγάλη ακρίβεια και με ταχύτερη και καλύτερη επούλωση.

ODOD ME LASER AFAIRESH TRAVMATIKOU INWMATOS ME LASER

Αφαίρεση τραυματικού ινώματος με LASER, χωρίς αιμορραγία και χωρίς ράμματα

    

ΧΑΛΙΝΕΚΤΟΜΗ   ΜΕ   LASER

ODOD ME LASER XALINEKTOMH ME LASER 1

                                                    Ισχυρός χαλινός προκαλεί                   αμέσως μετά τη                 1 μήνα μετά τη χαλινεκτομή

                                                     μεγάλο κενό στα δόντια                 χαλινεκτομή με LASER

 

-         Ποιες άλλες εφαρμογές έχει το LASER στην οδοντιατρική ;

ODOD ME LASER OULEKTOMH ME LASER

                 ΟΥΛΕΚΤΟΜΗ       ΜΕ      LASER

    Το φάσμα της χρήσης του LASER στην οδοντιατρική είναι ανεξάντλητο , συνεχώς επεκτείνεται και μάλιστα πολλές θεραπείες  μπορούν να γίνουν αποκλειστικά και μόνο με LASER. Ενδεικτικά κάποιες θεραπείες που γίνονται με LASER είναι:

. Λεύκανση δοντιών

. Αφαίρεση μελανών στιγμάτων από τα ούλα

ODOD ME LASER MELANINH AFAIRESH ME LASER

Μελανίνη στα ούλα πριν και αμέσως μετά την αφαίρεση με LASER

ODOD ME LASER AFAIRESH MELANINHS OULA

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΕΛΑΝΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΥΛΑ

. Αισθητικές επεμβάσεις σε στραβά ή πρησμένα ούλα

. Θεραπεία ευαίσθητων δοντιών

. Θεραπεία περιστεφανίτιδας σε φρονιμήτες

  ODOD ME LASER PERISTEFANITIDA THERAPEIA     

Θεραπεία περιστεφανίτιδας με εκτομή του ούλου με LASER

 

. Θεραπεία περιεμφυτευματίτιδας σε εμφυτεύματα

. Θεραπεία ελκών , εγκαυμάτων, τραυμάτων στα ούλα

. Αφαίρεση υπερπλασιών από τα ούλα

. Διεύρυνση ουλοδοντικής σχισμής για λήψη αποτυπώματος

. Αποστείρωση οστού και ούλων μετά από εξαγωγή δοντιού ή άλλη χειρουργική επέμβαση.

    Βλέπουμε λοιπόν ότι το LASER μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις οδοντιατρικές πράξεις κάνοντάς τες πιο εύκολες , πιο γρήγορες, πιο ανώδυνες, πιο ασφαλείς και κυρίως πιο αποτελεσματικές.

belessis labros       cosmetic & laser dentistry

Π.Τσαλδάρη 13 – Κερατσίνι

Τηλ. 210-4008269

 • ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗ ΜΕ ΛΕΙΖΕΡ (FIRING TIP)

 • ΧΑΛΙΝΕΚΤΟΜΗ ΜΕ ΛΕΙΖΕΡ

 • ΑΠΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΟΝΤΙΟΥ ΜΕ LASER

  • Προβολές: 44052

  Ακολουθήστε μας