Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΜΑΣ

 eksoplismos iatreiou

Η οδοντιατρική κλινική μας ξεκίνησε τη λειτουργία της  το 1996, στην οδό Γ.Λαμπράκη και από το 2004 λειτουργεί στην οδό Π.Τσαλδάρη 13 και Καλαβρύτων. Ο εξοπλισμός του οδοντιατρείου περιλαμβάνει πέρα από τις συνήθεις οδοντιατρικές συσκευές, πολλές ακόμα συσκευές και υλικά τα οποία είναι πρωτοποριακά, όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα παγκόσμια δεδομένα και  ανεβάζουν ψηλά τον πήχη των παρεχόμενων υπηρεσιών .

Η ναυαρχίδα του εξοπλισμού είναι φυσικά το κορυφαίο οδοντιατρικό LASER του κόσμου, το WaterlaseMDTurbo.

EXOPLiATREIOU wATERLACE tOURBO

Πρόκειται για ένα LASER σκληρών και μαλακών ιστών, με το οποίο μπορεί να γίνει σχεδόν οποιαδήποτε οδοντιατρική πράξη πιο ανώδυνα , πιο εύκολα, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Χρησιμοποιείται για σφραγισματα δοντιων με λειζερ***, αντί του τροχού, στη θεραπεία ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας για αποστείρωση και γρήγορη ανάπλαση των ούλων, στις ενδοδοντικές θεραπείες ( απονευρώσεις ) για τέλεια αποστείρωση των ριζών, στις χειρουργικές επεμβάσεις για διενέργεια των τομών, αποστείρωση και γρήγορη ανάπλαση και σε δεκάδες άλλες οδοντιατρικές πράξεις.   

Από τις αρχές του 2013 είμαστε ένα από τα πρώτα οδοντιατρεία της Ελλάδας που χρησιμοποιούμε την συσκευή ειδικής φυγοκέντρησης Medifuge, που είναι η μοναδική συσκευή του κόσμου, που μπορεί να απομονώσει σε συμπυκνωμένη μορφή τους αυξητικούς παράγοντες και τα βλαστοκύτταρα (CGF) από το αίμα του ίδιου του ασθενούς.

EXOPLiATREIOU fYGOKEDRISH MADIFUGE

Οι αυξητικοί παράγοντες και τα βλαστοκύτταρα έχουν πολλές χρήσεις, όπως για παράδειγμα την ανάπλαση οστού και ούλων μετά από εξαγωγές, αφαίρεση κύστεων, τραυματισμών κλπ ,τη δημιουργία νέου οστού για να τοποθετήσουμε εμφυτευματα δοντιων, τη θεραπεία περιοδοντίτιδας ή την αυτόλογη μεσοθεραπεια του δέρματος του προσώπου.

Από το 2012 διαθέτουμε ακόμη την καλύτερη συσκευή για ενδοδοντικές θεραπείες ( απονευρώσεις  ) στον κόσμο, τη Reciproc, η οποία παράγει όχι μόνο περιστροφικές ,αλλά και παλινδρομικές κινήσεις για τον ασφαλή, γρήγορο και αποτελεσματικό καθαρισμό της ρίζας από τα μικρόβια.

EXOPLiATREIOU eNDODODIKES tHERAPEIES Reciproc 2

Έτσι μειώνουμε δραστικά το χρόνο και τον αριθμό των συνεδριών που χρειάζονται για μια απονεύρωση, μειώνονται πολύ οι πιθανότητες επιπλοκών αλλά κυρίως έχουμε μια ποιοτικότερη και μακροβιότερη απονεύρωση. Έχουμε επίσης τον καλύτερο εντοπιστή ακρορριζίου στον κόσμο Morita, για τον εντοπισμό του ακριβούς μήκους του δοντιού, ώστε να μην υπάρξουν επιπλοκές κατά την  απονεύρωση. Ακόμη διαθέτουμε και συσκευή θερμοπλαστικοποιημένης γουταπέρκας για χρήση σε ειδικές περιπτώσεις απονευρώσεων.

    Για τις εμφράξεις ( σφραγίσματα ) των δοντιών, έχουμε καταργήσει από το 1997 τη χρήση των μαύρων σφραγισμάτων από αμάλγαμα. ( Λόγω του τοξικού υδράργυρου που περιέχουν, της ανάγκης για άσκοπο πολύ τρόχισμα του δοντιού, της κακής του εμφάνισης και των μικροδιαρροών του που οδηγούν σε νέες τερηδόνες. ) 

EXOPLiATREIOU FOTOPOLYMERIZOMENA sFRAGISMATA

 Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε αποκλειστικά φωτοπολυμεριζόμενα σφραγίσματα στο χρώμα του δοντιού, παρασκευασμένα με χρήση νανοτεχνολογίας . Τα υλικά αυτά και ειδικά τα πολύ λεπτόρρευστα είναι ιδανικά για την ελάχιστα επεμβατική οδοντιατρική που εφαρμόζουμε στην κλινική μας , με την αφαίρεση μόνο του χαλασμένου δοντιού, χωρίς να επεκταθούμε σε άσκοπο τρόχισμα του δοντιού. Επίσης τα υλικά αυτά με την αντοχή, την αισθητική, τη συγκολλητική ικανότητα και τις απευαισθητοποιητικές ιδιότητες που έχουν, συνδυάζονται άριστα με την επιφάνεια που αφήνει το LASERστο δόντι και τις πολύ μικρές κοιλότητες που δημιουργεί.

   Από το 2012 διαθέτουμε και δεύτερο πιεζοηλεκτρικό υπέρηχο τελευταίας γενιάς με φως LED και ταυτόχρονη χορήγηση αντισηπτικού, για ανώδυνο, γρήγορο και αποτελεσματικό καθαρισμό και θεραπείες ουλίτιδας.

    Το ιατρείο μας επίσης διαθέτει το κορυφαίο μηχάνημα   για   ψηφιακές   ακτινογραφίες της Kodak      ( μειώνει ως και 95% τη δόση της ακτινοβολίας!! ), την κορυφαία ενδοστοματική κάμερα της Kodak, καθώς και πολλά λογισμικά για επεξεργασία των ακτινογραφιών, ανάλυση του χαμόγελου, ανίχνευση τερηδόνας κλπ.

EXOPLiATREIOU eNDOSTOMATIKH cAMERA kODAK

Είμαστε εξάλλου το πρώτο οδοντιατρείο στην Ελλάδα που σε συνεργασία με το οδοντοτεχνικό εργαστήριο TECHNIDENT φτιάξαμε στεφάνες και θήκες από ζιρκόνιο, ένα λευκό πολύ ανθεκτικό υλικό, για να επιτύχουμε προσθετική χωρίς μέταλλο***.

EXOPLiATREIOU STEFANES THHKES APO ZIRKONIO

  Έχουμε τη συσκευή για παραγωγή φωτός PLASMA, που χρησιμοποιείται για γρήγορη και αποτελεσματική λεύκανση στο ιατρείο.

   Το ιατρείο μας διαθέτει το τελευταίας γενιάς μοτέρ τοποθέτησης εμφυτευμάτων Satelec, για να τοποθετούμε εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα τα εμφυτευματα δοντιων, ενώ η ταυτόχρονη χρήση αυξητικών παραγόντων και βλαστοκυττάρων κάνει την τοποθέτηση εμφυτευμάτων πολύ πιο ανώδυνη , ασφαλή και απλή διαδικασία.

    Για την αποστείρωση τώρα, τα εργαλεία αφού πλυθούν και καθαριστούν, οδηγούνται στην ειδική συσκευή υπερήχων  με  αντισηπτικό στην οποία γίνεται μια πρώτη απολύμανση. Στη συνέχεια τα εργαλεία μπαίνουν στον πανίσχυρο αυτόκαυστο class-B( η κορυφαία κατηγορία κλιβάνων για απόλυτη αποστείρωση σε μεταλλικά, σιλικονούχα και πλαστικά εργαλεία και χειρολαβές του τροχού ) όπου γίνεται απόλυτη αποστείρωση, τα στοιχεία της οποίας εκτυπώνονται και σε χαρτί.

    Άλλες συσκευές που διαθέτει η κλινική μας είναι:

 • Συσκευή θέρμανσης του αναισθητικού υγρού στους 36οC, για μείωση του πόνου στις ενέσεις.
 • Συσκευή κατασκευής ναρθήκων, για λεύκανση, περιοδοντίτιδα, σφίξιμο δοντιών, προστασία αθλητών κλπ.
 • Συσκευή αεροαποτριβής- σοδοβολής  , για χρήση αντί του τροχού στο καθάρισμα της τερηδόνας, λείανση των δοντιών και αδροποίηση των μετάλλων.
 • Ψηφιακή συσκευή χρωματοληψίας για ασφαλή λήψη του χρώματος των δοντιών.
 • Συσκευή αυτόματης ανάμειξης αποτυπωτικών υλικών, για λήψη τέλειων αποτυπωμάτων.
 • Διάφορες οπτικές συσκευές για μεγέθυνση του πεδίου εργασίας.
 • Συσκευή δημιουργίας απόλυτα καθαρού αποσταγμένου νερού για οδοντιατρική χρήση.
 • Ασύρματη συσκευή φωτοπολυμερισμού LED, για βαθμιαίο, σύντομο και βαθύ πολυμερισμό των εμφράξεων.

EXOPLiATREIOU sYSKECH FOTOPOLYMERISMOU LED

 • Αυτόματη συσκευή παραγωγής δονήσεων για αφαίρεση παλαιών στεφανών και γεφυρών.
 • Αντικραδασμικές χειρολαβές του τροχού με φως LED και μείωση των κραδασμών , του θορύβου και της πίεσης και συνεπώς αύξηση της άνεσης του ασθενούς.
 • Πολλές ακόμα συνήθεις συσκευές ενός οδοντιατρείου, όπως χειρουργική αναρρόφηση, δονητή αμαλγάματος, δεύτερο αυτόκαυστο, κλίβανο ξηράς θερμότητας, ισχυρό προβολέα 30000 Luxμε φωτοκύτταρο, κάδος με φωτοκύτταρο, συσκευή αποστείρωσης μικροεργαλείων με χαλαζία, συσκευή άμεσης θερμικής κοπής περισσευμάτων σε απονευρώσεις κλπ.

Ο εξοπλισμός λοιπόν της κλινικής μας είναι κάτι παραπάνω από πλήρης και μπορεί να καλύψει όχι μόνο  τις συνήθεις οδοντιατρικές πράξεις, αλλά και τοποθετήσεις εμφυτευμάτων, χειρουργικές επεμβάσεις, ορθοδοντικές θεραπείες, θεραπείες περιοδοντίτιδας, δύσκολες απονευρώσεις, αισθητική προσώπου, αισθητικές επεμβάσεις στα δόντια και στα ούλα με LASER, προσθετικές εργασίες χωρίς μέταλλο, αναπλάσεις οστού, ούλων και δέρματος με βλαστοκύτταρα και αυξητικούς παράγοντες και πολλά ακόμη.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

 • Odonitatros Peiraia Belessis006
 • Odonitatros Peiraia Belessis007
 • Odonitatros Peiraia Belessis008
 • Odonitatros Peiraia Belessis009
 • Odonitatros Peiraia Belessis010
 • Odonitatros Peiraia Belessis011
 • Odonitatros Peiraia Belessis012
 • Odonitatros Peiraia Belessis013
 • Odonitatros Peiraia Belessis014
 • Odonitatros Peiraia Belessis015
 • Odonitatros Peiraia Belessis016
 • Odonitatros Peiraia Belessis017
 • Odonitatros Peiraia Belessis018
 • Odonitatros Peiraia Belessis019
 • Odonitatros Peiraia Belessis020
 • Odonitatros Peiraia Belessis021
 • Odonitatros Peiraia Belessis022
 • Odonitatros Peiraia Belessis023
 • Odonitatros Peiraia Belessis024
 • Odonitatros Peiraia Belessis025

Ακολουθήστε μας

Μίνι βιογραφικό Μπέλεση Λάμπρου

Γεννήθηκα το 1969 στον Πειραιά. Εισήλθα στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1989 και αποφοίτησα σε 5 χρόνια ακριβώς τον Ιούνιο του 1994, έχοντας πάρει υποτροφίες και στα 5 έτη. Από το 1996 είμαι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και διατηρώ ιδιωτικό οδοντιατρείο στο Κερατσίνι.

Περισσότερα