Χειρουργική θεραπεία περιοδοντίτιδας

Κάποιες φορές η περιοδοντίτιδα δεν ανταποκρίνεται στη συντηρητική θεραπεία με ριζική απόξεση και LASER , λόγω πιθανών ορμονικών προβλημάτων, γονιδιακής προδιάθεσης για περιοδοντίτιδα, προχωρημένων βλαβών ή πλημμελούς στοματικής υγιεινής.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η τελευταία λύση για να σώσουμε τα δόντια είναι η χειρουργική θεραπεία της περιοδοντίτιδας. Αυτή γίνεται αφού πρώτα ανοίξουμε τα ούλα με το LASER και δούμε τις ρίζες των δοντιών και το κατεστραμμένο οστό. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τις ρίζες με υπερήχους και αποστειρώνουμε τα ούλα και το οστό με το LASER. Όταν όλα είναι καθαρά και άσηπτα, χρησιμοποιούμε μοσχεύματα, αυξητικούς παράγοντες και βλαστοκύτταρα για να αναπλάσουμε το οστό που έχει καταστραφεί και ράβουμε ξανά τα ούλα στη θέση τους.

Μετά από 3-4 μήνες αξιολογούμε το αποτέλεσμα και κάνουμε συντήρησή του με τακτικούς επανελέγχους και καθαρισμούς.  

Σφραγισμα με λειζερ : ξεχάστε τις ενέσεις και τον πόνο στον οδοντίατρο

Ακολουθήστε μας

Μίνι βιογραφικό Μπέλεση Λάμπρου

Γεννήθηκα το 1969 στον Πειραιά. Εισήλθα στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1989 και αποφοίτησα σε 5 χρόνια ακριβώς τον Ιούνιο του 1994, έχοντας πάρει υποτροφίες και στα 5 έτη. Από το 1996 είμαι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και διατηρώ ιδιωτικό οδοντιατρείο στο Κερατσίνι.

Περισσότερα