ΠΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΓΝΑΘΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΟΣΤΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΓΜΟΡΕΙΟ ;

Στην άνω γνάθο πολύ συχνά δεν υπάρχει αρκετό οστό για την  τοποθέτηση αρκετών εμφυτευμάτων ή αρκετού μεγέθους εμφυτευμάτων. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο οδοντίατρος αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει μικρού μεγέθους εμφυτεύματα ή μικρότερο αριθμό εμφυτευμάτων, με αμφίβολο αποτέλεσμα στην αντοχή και στη μακροβιότητα της αποκατάστασης.

Αν ο οδοντίατρος επιλέξει να χρησιμοποιήσει τον απαιτούμενο αριθμό και το απαιτούμενο μέγεθος εμφυτευμάτων, τότε πρέπει να εφαρμόσει την επίπονη και τραυματική τεχνική της ανύψωσης ιγμορείου για να δημιουργήσει επαρκή ποσότητα οστού.

Στην κλινική μας σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιούμε την πρωτοποριακή IPG technique. Με αυτή την τεχνική αποφεύγουμε επίπονες και χρονοβόρες διαδικασίες, έχοντας με ανώδυνο τρόπο άριστα αποτελέσματα. Σύμφωνα με αυτή την τεχνική τοποθετούμε άμεσα τα εμφυτεύματα, ακόμα και όταν υπάρχει πολύ λίγο οστό με ταυτόχρονη τοποθέτηση οστικού μοσχεύματος, αυξητικών παραγόντων και βλαστοκυττάρων. Εξαιτίας της συγκολλητικής και αναπλαστικής δράσης των αυξητικών παραγόντων και των βλαστοκυττάρων, δημιουργείται σταδιακά νέο οστό γύρω από τα εμφυτεύματα μέσα στο ιγμόρειο. Η τεχνική αυτή γίνεται ανοίγοντας μια μικρή οπή στα ούλα και το οστό με το LASER , τελείως ατραυματικά και χωρίς τις μετεγχειρητικές ενοχλήσεις και επιπλοκές των συνηθισμένων πολύ πιο επεμβατικών τεχνικών.

Την εργασία μας για την IPG technique με τον τίτλο «IPG Dentist Edu Technique – Bone Augmentation in the sinuses without sinus floor elevation», παρουσιάσαμε με μεγάλη επιτυχία στο διεθνές συνέδριο Εμφυτευματολογίας στην Πάδοβα της Ιταλίας τον Ιούνιο του 2013. Με την τεχνική αυτή έχουν τοποθετηθεί  τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες εμφυτεύματα με μεγάλη επιτυχία.

THERAPEIES YPHRESIES PANORAMIKH AKTINOGRAFIA ELAXISTO OSTO

Πανοραμική ακτινογραφία που δείχνει ότι υπάρχει ελάχιστο οστό (1-4mm) για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων

THERAPEIES YPHRESIES PANORAMIKH AKTINOGRAFIA IPG TECHNIQUE

Πανοραμική ακτινογραφία που δείχνει επτά εμφυτεύματα που έχουν τοποθετηθεί στον προηγούμενο ασθενή με την IPG technique

  • Προβολές: 4011

Ακολουθήστε μας