Εκτός από τις κλασσικές στεφάνες και γέφυρες, όπου οι προσθετικές εργασίες καλύπτουν ολόκληρο το δόντι, υπάρχουν και προσθετικές εργασίες που καλύπτουν ένα μόνο τμήμα του δοντιού. Τέτοιου είδους εργασίες είναι οι όψεις πορσελάνης, τα ένθετα και τα επένθετα.

Οι όψεις πορσελάνης είναι πολύ λεπτά τμήματα πορσελάνης, που κολλάνε στην εξωτερική πλευρά των πρόσθιων δοντιών, αφού αυτά τροχιστούν ελαφρά.

         THERAPEIES YPHRESIES OPSEIS PORSELANHS PRIN META

                Όψεις πορσελάνης πριν και μετά

Τα ένθετα και τα επένθετα είναι προσθετικές εργασίες που τοποθετούνται σε πίσω δόντια όταν αυτά έχουν μεγάλες βλάβες. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα ένθετα ή τα επένθετα μπορούν να προσφέρουν μια αξιόπιστη μακροχρόνια λύση. Σε σχέση με τις στεφάνες, αυτές οι κατασκευές πλεονεκτούν στο ότι δε χρειάζεται να τροχιστεί το δόντι περιφερικά, παρά μόνο στα σημεία που έχει χαλάσει.

                           THERAPEIES YPHRESIES ENTHETA PORSELANHS       THERAPEIES YPHRESIES ALLAGH MAVRA SFRAGISMATA ENTHETA PORSELANHS

                                                     ΕΝΘΕΤΑ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ                                                           ΑΛΛΑΓΗ ΜΑΥΡΩΝ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΩΝ

                                                                                                                                                       ΜΕ ΕΝΘΕΤΑ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

 Οι εργασίες αυτές φτιάχνονται από πορσελάνη ή ειδικές φωτοπολυμεριζόμενες ρητίνες και έχουν μεγαλύτερη αντοχή από τα απλά σφραγίσματα, έχουν όμως και μεγαλύτερο κόστος καθώς και κάποιο χρόνο αναμονής έως την τοποθέτησή τους , αφού μεσολαβεί η κατασκευή τους από τον οδοντοτεχνίτη.

THERAPEIES YPHRESIES ENTHETA EPENTHETA STEFANES

  • Προβολές: 5059

Ακολουθήστε μας