SLIDESHOW ODODIATRIKH ME LASER

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ LASER ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

 

-         Τι είναι το LASER;

ToLASER είναι απλά ένα πολύ δυνατό πολωμένο μονοχρωματικό φως.

ODOD ME LASER MONOXRWMATIKO FWS

ΤΟ LASER ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟΧΡΩΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ

-         Υπάρχουν πολλά είδη LASER για χρήση στο στόμα;

ΕΙΔΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΩΝ LASER

                                         ODOD ME LASER EIDH ODODIATRIKWN ME LASER                  ODOD ME LASER LASER SKLHRWN MALAKWN ISTWN

                                                          LASER ΜΑΛΑΚΩΝ ΙΣΤΩΝ                                              LASER ΣΚΛΗΡΩΝ & ΜΑΛΑΚΩΝ ΙΣΤΩΝ

     Ανάλογα με το μήκος κύματος του φωτός που παράγει το κάθε LASER, υπάρχουν LASER που τα βλέπουμε ,γιατί παράγουν κάποιο ορατό φως (π.χ. πράσινο, κόκκινο ή μπλε ) και αόρατα LASER ,που παράγουν φως στο υπέρυθρο φάσμα.  Τα ορατά LASER χρησιμοποιούνται κυρίως για τους μαλακούς ιστούς ( τα ούλα ), ενώ τα αόρατα LASER τα οποία είναι μεγαλύτερες και πιο ακριβές συσκευές , χρησιμοποιούνται και στα ούλα και στα δόντια και στο οστό. Το ιατρείο μας διαθέτει το κορυφαίο οδοντιατρικό LASER του κόσμου WATERLASEMDTURBO, το οποίο παράγει φως στο υπέρυθρο φάσμα και χρησιμοποιείται σε όλες σχεδόν τις οδοντιατρικές πράξεις σε δόντια, ούλα και οστό.

-         Είναι επικίνδυνα τα LASER ;

    Τα LASERδεν παράγουν επικίνδυνες ακτίνες-γ , ακτίνες-Χ  ή  υπεριώδεις ακτινοβολίες, οπότε δεν συσσωρεύουν βλαβερή ακτινοβολία στον οργανισμό. Απλά επειδή το φως που παράγουν είναι πολύ δυνατό, μπορεί να προκληθεί βλάβη στα μάτια, όταν το κοιτάζει κάποιος, για αυτό όποιος βρίσκεται στην αίθουσα που λειτουργεί το LASER πρέπει να φοράει τα ειδικά γυαλιά. Για τον ασθενή βέβαια δεν έχει καμία παρενέργεια, αλλά το αντίθετο ενδείκνυται απόλυτα για καρδιοπαθείς, εγκύους, αλλεργικούς και παιδιά. Αυτό γίνεται γιατί στην περιοχή που πέφτει το LASER, σκοτώνονται τα μικρόβια σε μεγάλο βάθος, οπότε αποφεύγονται οι μολύνσεις και η ανάγκη για αντιβιώσεις. Επίσης επειδή το LASER είναι ανώδυνο μειώνεται η ανάγκη για ενέσεις. Τέλος το LASERόταν χρησιμοποιείται σε τομές ή επεμβάσεις στα ούλα επιτυγχάνει άμεση αιμόσταση, έτσι μπορούν να γίνουν επεμβάσεις σε ασθενείς που παίρνουν αντιπηκτικά ή αιμορραγούν εύκολα.

-         Πώς γίνεται το σφράγισμα με LASER;

    Συνήθως ξεκινούμε το καθάρισμα του χαλασμένου δοντιού με τον τροχό ή με κάποιο άλλο εργαλείο, γιατί η αφαίρεση των πρώτων επιφανειακών στρωμάτων της βλάβης δεν προκαλεί πόνο ή ευαισθησία. Στα βαθύτερα στρώματα της τερηδόνας στα οποία ο τροχός θα προκαλούσε πόνο, χρησιμοποιούμε το LASER. Όταν η ακτίνα του LASERπέσει πάνω στο δόντι, η ενέργειά του απορροφάται από το νερό κυρίως, που περιέχεται σε μεγάλη αναλογία στην τερηδόνα και προκαλούνται  μικροεκρήξεις, οι οποίες αφαιρούν απαλά σε πολύ μικρά στρώματα την τερηδόνα.

-         Ποια είναι τα πλεονεκτήματααπό τη χρήση του  LASER αντί του τροχού ;

    Τα πλεονεκτήματα της χρήσης του LASER έναντι του τροχού είναι τα εξής :

ODOD ME LASER ASK FOR WATERLACE DENTIST

              

  1. Το LASERαφαιρεί την τερηδόνα εξαιρετικά πιο ανώδυνα, μειώνοντας έτσι τη χρήση ενέσεων σε λιγότερο από το 5% των σφραγισμάτων. Αυτό γίνεται γιατί το LASER δεν έρχεται σε επαφή με το δόντι και δεν προκαλεί κραδασμούς, υπερθέρμανση ή πίεση πάνω στο δόντι. Επίσης αφαιρεί την τερηδόνα σε πολύ λεπτά στρώματα που δε γίνονται αντιληπτά από το νεύρο. Ακόμη επειδή το LASER λειτουργεί με παλμούς , ο χρόνος ανάμεσα στους παλμούς είναι αρκετός για να ηρεμήσει το νεύρο και να μην υπερθερμανθεί το δόντι. Εξάλλου όσο το LASERλειτουργεί αναισθητοποιεί σταδιακά το νεύρο του δοντιού. Τέλος πολύ σημαντικό είναι ότι δεν ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος του τροχού, ο οποίος και από μόνος του προκαλεί ένταση.
  2. Η ενέργεια του LASERκαταστρέφει μόνο το χαλασμένο δόντι, αφήνοντας ανέπαφο το υγιές τμήμα του δοντιού. Έτσι αφαιρούμε μόνο ότι χρειάζεται, χωρίς να  αδυνατίσουμε κι άλλο το δόντι, μειώνοντας έτσι τους κινδύνους να σπάσει, να αποκτήσει ευαισθησία ή να χρειαστεί απονεύρωση.
  3. Το LASERαποστειρώνει το δόντισκοτώνοντας τα μικρόβια σε βάθος μεγαλύτερο από αυτό που κόβει, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες το δόντι να έχει ευαισθησία, να χρειαστεί απονεύρωση ή να χαλάσει ξανά μετά από καιρό.
  4. Επειδή το LASERαφαιρεί την τερηδόνα με μικροσκοπικές εκρήξεις, η επιφάνεια που αφήνει είναι πολύ πιο άγρια, με χιλιάδες μικρούς κρατήρες και συνεπώς πολύ μεγαλύτερη και καλύτερη για συγκόλληση . Έτσι το σφράγισμα κολλάει καλύτερα και αυξάνονται οι πιθανότητες μακροχρόνιας επιτυχίας του.

ODOD ME LASER KATHARISMOS ME LASER

Α. κατεστραμμένο δόντι, με σπασμένες ρίζες και το ούλο να έχει οίδημα και αιμορραγία ανάμεσα στις ρίζες

Β. το δόντι καθαρίζεται μόνο με LASER και κόβονται και αποστειρώνονται τα πρησμένα ούλα με LASER

Γ. το δόντι χτίζεται με τη βοήθεια αξόνων και ετοιμάζεται για την κατασκευή γέφυρας

   5. Στις περισσότερες περιπτώσεις δε χρειάζονται ενέσεις κι έτσι εξοικονομούμε χρόνο, κάνοντας σε μία συνεδρία 2,3 ή και περισσότερα σφραγίσματα. Έτσι ο      ασθενής φεύγει από το ιατρείο χωρίς το ενοχλητικό μούδιασμα, χωρίς πόνο και χωρίς ταλαιπωρία.

ODOD ME LASER ODOD ME LASER

   6. Η ενέργεια του LASERτέλος ενεργοποιεί τους μηχανισμούς επούλωσης του δοντιού, το οποίο έτσι επουλώνει μόνο του τις βλάβες που έχει υποστεί, δημιουργεί    φραγμούς στα μικρόβια και αναπλάθει τους κατεστραμμένους ιστούς του.

belessis labros       cosmetic & laser dentistry

Π.Τσαλδάρη 13 – Κερατσίνι

Τηλ. 210-4008269

 

  • Προβολές: 6050

Ακολουθήστε μας