Πρόληψη της ουλίτιδας

THERAPEIES YPHRESIES PROLHPSH OULITIDA

Η πρόληψη της ουλίτιδας είναι:

-η σωστή στοματική υγιεινή με τον καθαρισμό των δοντιών , των ούλων και της γλώσσας μετά τα γεύματα

-οι σωστές διατροφικές συνήθειες, με αποφυγή της ζάχαρης, των τεχνητά γλυκαντικών ουσιών και των τεχνητά επεξεργασμένων τροφών

-ο συχνός καθαρισμός των δοντιών από τον οδοντίατρο

Θεραπεία της ουλίτιδας

Η θεραπεία της ουλίτιδας ξεκινάει από την καλή στοματική υγιεινή, γιατί ότι και να κάνει ο οδοντίατρος, αν ο ασθενής δε βουρτσίζει τα δόντια του, τότε η ουλίτιδα θα επιμείνει και θα χειροτερεύει. Πέρα από το βούρτσισμα και τη χρήση οδοντικού νήματος ίσως ο οδοντίατρος προτείνει τη χρήση στοματικού διαλύματος και ειδικών αλοιφών. Επίσης πολύ χρήσιμες μπορεί να φανούν οι παστίλιες προβιοτικών, που απελευθερώνουν στο στόμα ακίνδυνα βακτήρια της φυσιολογικής χλωρίδας, με σκοπό να επικρατήσουν στα επικίνδυνα βακτήρια που προκαλούν ουλίτιδα. 

Σίγουρα χρειάζεται πολύ καλός καθαρισμός των δοντιών με υπερήχους και στίλβωση των δοντιών.

THERAPEIES YPHRESIES KATHARISMOS ME YPERHXOUS STILVWSH DODIWN

Όταν η ουλίτιδα είναι προχωρημένη , εφαρμόζουμε θεραπεία των ούλων με LASER, το οποίο σκοτώνει τα βακτήρια που έχουν εισχωρήσει στα ούλα, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα των ούλων καθώς και τις τοξίνες των μικροβίων και δίνει ενέργεια στα ούλα να επουλωθούν άμεσα και να κολλήσουν ξανά πάνω στα δόντια.

THERAPEIES YPHRESIES LASER WATERLASE MD THERAPEIA OULA

LASERWATERLASEMD για θεραπεία των ούλων

Επίσης στην κλινική μας εφαρμόζουμε και μια πρωτότυπη, σύγχρονη τεχνική με περιοδοντικούς νάρθηκες. Κατασκευάζουμε λεπτούς νάρθηκες τους οποίους ο ασθενής γεμίζει με ένα ειδικό αντισηπτικό και επουλωτικό gel και τους φοράει σπίτι του κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ακόμα σε πιο επίμονες ουλίτιδες εφαρμόζουμε και θεραπεία των ούλων με χρήση αυξητικών παραγόντων και βλαστοκυττάρων από το αίμα του ασθενούς, το οποίο λαμβάνεται την ώρα της θεραπείας στο ιατρείο. Μετά από φυγοκέντρηση του αίματος για 12 λεπτά έχουμε σε ενέσιμη μορφή, τους αυξητικούς παράγοντες και τα βλαστοκύτταρα  του ασθενούς , τα οποία και εφαρμόζουμε στα ούλα που πάσχουν. Αυτή η θεραπεία δίνει στα ούλα τα απαραίτητα συστατικά για να αναπλαστούν και να επουλώσουν τις βλάβες τους με θεαματικά αποτελέσματα.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΥΛΙΤΙΔΑΣ

  • ΚΑΛΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
  • ΣΩΣΤΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
  • ΣΥΧΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ LASER
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΜΑΣΕΛΑΚΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΠΑΣΤΙΛΙΕΣ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΩΝ
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΑΥΞΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ
  • Προβολές: 6880

Ακολουθήστε μας