Είναι πάντα προτιμότερο να προλάβουμε τις βλάβες των δοντιών παρά να τις θεραπεύσουμε. Η πρόληψη της τερηδόνας γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, με μικρό κόστος και φυσικά τελείως ανώδυνα. Για να προλάβουμε τις βλάβες μπορούμε , πέρα από την καλή στοματική υγιεινή να κάνουμε φθορίωση και προληπτικά σφραγίσματα.

Η φθορίωση εφαρμόζονται σε παιδιά ηλικίας άνω των 5 ετών και μπορεί να γίνεται κάθε 6 -12 μήνες, ανάλογα με το πόσο εύκολα τερηδονίζονται τα δόντια του παιδιού. Μπορεί να γίνει είτε τοποθετώντας με ένα βουρτσάκι το φθοριούχο υλικό σε όλες τις επιφάνειες των δοντιών είτε βάζοντας το φθοριούχο gel σε ένα μαλακό αφρώδες δισκάριο και τοποθετώντας το στα δόντια για 1 λεπτό. Με τη φθορίωση ενισχύεται η δομική αντοχή των δοντιών που υπάρχουν στο στόμα, αλλά και των δοντιών που βρίσκονται ακόμα μέσα στα ούλα και δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα.

THERAPEIES YPHRESIES FTHORIWSH SE PAIDIA

Τα προληπτικά σφραγίσματα τώρα ( αναφέρονται και ως πλαστικοποιήσεις, επικαλύψεις ή sealants ) είναι πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγουμε την τερηδόνα και τα σφραγίσματα. Τα προληπτικά σφραγίσματα γίνονται στις σχισμές και τις οπές που έχουν τα δόντια στις μασητικές επιφάνειές τους. Αυτά τα σημεία είναι τα σημεία που χαλάνε πρώτα σε ένα δόντι, γιατί εκεί μαζεύονται πιο εύκολα τα υπολείμματα τροφής και τα μικρόβια, αφού οι σχισμές αυτές έχουν αρκετά μεγάλο βάθος , αλλά το πλάτος τους είναι τόσο μικρό που οι τρίχες της οδοντόβουρτσας δε χωράνε να εισέλθουν μέσα τους και να τις καθαρίσουν.

ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ

Τα προληπτικά σφραγίσματα γίνονται χωρίς να τροχιστούν φυσικά τα δόντια. Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε αρχικά το LASERγια να αποστειρώσουμε και να αδροποιήσουμε τις σχισμές και αμέσως μετά τοποθετούμε το προληπτικό σφράγισμα , το οποίο γεμίζει τις σχισμές, τις ενισχύει με φθόριο και κάνει την επιφάνειά τους λεία. Η όλη διαδικασία διαρκεί 2-3 λεπτά και είναι τελείως ανώδυνη. Αυτό μάλιστα είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα των προληπτικών σφραγισμάτων, το ότι είναι μια εύκολη , γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία. Έτσι το παιδί δε φοβάται τον οδοντίατρο και τις περισσότερες φορές του αρέσει η διαδικασία και νιώθει ασφάλεια και σιγουριά στο οδοντιατρείο.

     ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ   ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ   ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΟΣTHERAPEIES YPHRESIES TOPOTHETHSH PROLHPTIKOU SFRAGISMATOS

 

 

  • Προβολές: 6144

Ακολουθήστε μας