Θέλετε άμεσα ένα όμορφο χαμόγελο; Κάνετε όψεις ρητίνης!!!

Θέλετε να αποκτήσετε άμεσα ένα όμορφο, λευκό και λαμπερό χαμόγελο; Ο πιο εύκολος, γρήγορος και οικονομικός τρόπος είναι να κάνετε όψεις  ρητίνης!

-Τι είναι οι όψεις ρητίνης;

Οι όψεις ρητίνης είναι μια τεχνική της αισθητικής οδοντιατρικής, κατά την οποία προσθέτουμε ένα λεπτό στρώμα σύνθετης ρητίνης στην εξωτερική επιφάνεια των προσθίων δοντιών της άνω ή/και της κάτω γνάθου.

-Τι μπορούμε να βελτιώσουμε με τις όψεις ρητίνης;

Με αυτή την τεχνική έχουμε τη δυνατότητα να βελτιώσουμε δραματικά πολλά διαφορετικά αισθητικά προβλήματα των δοντιών. Μεταξύ των άλλων μπορούμε να διορθώσουμε:

-κενά μεταξύ των δοντιών

-στραβά δόντια

-δόντια που βρίσκονται ή πολύ προς τα έξω ή πολύ προς τα μέσα

-σπασμένα δόντια

-δόντια με πολλά σφραγίσματα

-δόντια με άσχημο σχήμα      

-δόντια με σκούρο χρώμα

-δόντια με χρωστικές ή διχρωμίες

-Πως οι όψεις βελτιώνουν το χαμόγελο;

Με την προσθήκη του υλικού πάνω στα δόντια μπορούμε εύκολα και άμεσα να αλλάξουμε το χρώμα , το σχήμα και τη θέση ενός ή πολλών δοντιών. Έτσι τα δόντια γίνονται πιο λευκά, πιο ίσια και πιο όμορφα σε 1-2 συνεδρίες.

Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζει κάποιος, να δημιουργηθεί ένα υπέροχο λαμπερό χαμόγελο ακόμη και σε πολύ δύσκολα περιστατικά. 

-Είναι επώδυνη διαδικασία, χρειάζεται ένεση;

Η διαδικασία είναι τελείως ανώδυνη, γιατί αφαιρείται ελάχιστη οδοντική ουσία είτε με το LASER είτε με τον τροχό. Φυσικά δε χρειάζεται να γίνει ένεση, αφού στην πραγματικότητα δεν αφαιρούμε δόντι, απλά αγριεύουμε την επιφάνειά του, ώστε να κολλήσει πιο ισχυρά το πρόσθετο υλικό.

-Σε πόσα δόντια μπορούμε να τοποθετήσουμε όψεις ρητίνης;

Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε όψεις ρητίνης σε ένα , δύο, περισσότερα ή ακόμα και σε όλα τα δόντια μας. Αν για παράδειγμα ένα μόνο δόντι είναι πιο πίσω από τα άλλα, έχει άλλο χρώμα, είναι σπασμένο, χαλασμένο ή στραβό, μπορούμε να κάνουμε όψη ρητίνης μόνο σε αυτό.

Αν όμως γενικά τα δόντια είναι στραβά, με παλιά σφραγίσματα, κενά διαστήματα ή οτιδήποτε άλλο, μπορούμε να τοποθετήσουμε όψεις ρητίνης σε 4, 6, 8 ή 10 δόντια σε κάθε γνάθο, ώστε να επιτύχουμε ένα λαμπερό, όμορφο χαμόγελο .Είναι εμφανές πως όσο περισσότερα δόντια βελτιώσουμε, τόσο πιο ωραίο αποτέλεσμα έχουμε , αφού όταν φτιάχνουμε και τα πιο πίσω δόντια, το χαμόγελο γίνεται πιο πλατύ, πιο ολοκληρωμένο και πιο φωτεινό.

-Έχει μεγάλο κόστος η θεραπεία με όψεις ρητίνης;

Το κόστος μιας όψης ρητίνης είναι λίγο μεγαλύτερο από το κόστος ενός σφραγίσματος. Φυσικά το κόστος είναι υποπολλαπλάσιο από μία στεφάνη πορσελάνης ή από μια όψη πορσελάνης. Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα των όψεων ρητίνης είναι πολύ πιο φυσικό από τις προσθετικές εργασίες με πορσελάνη και βέβαια επιδιορθώνονται πολύ ευκολότερα.

-Μπορούμε να τοποθετήσουμε όψεις ρητίνης και πάνω σε παλιά σφραγίσματα ή σε παλιές θήκες;

Φυσικά και μπορούμε! Τα παλιά σφραγίσματα μπορούμε είτε να τα κρατήσουμε αν είναι σε καλή κατάσταση, είτε να τα αφαιρέσουμε τελείως. Όσο για τις παλιές θήκες έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μια ειδική  επεξεργασία στην επιφάνειά τους, ώστε να κολλήσει ισχυρά η ρητίνη επάνω τους. 

-Αν κάτι δεν μου αρέσει μπορεί να διορθωθεί;

Είναι πολύ εύκολο να διορθώσουμε κάποιες λεπτομέρειες είτε αφαιρώντας λίγο υλικό είτε ακόμα και προσθέτοντας. Επίσης αν μετά από κάποιο διάστημα σπάσει οτιδήποτε, μπορεί εύκολα να διορθωθεί με κάποια προσθήκη υλικού στο αντίστοιχο σημείο.

-Αλλοιώνονται οι όψεις στην πορεία του χρόνου;

Οι όψεις ρητίνης ωριμάζουν με το ρυθμό που ωριμάζουν και τα φυσικά δόντια. Αυτό σημαίνει πως ο καπνός, ο καφές, το τσάι, το κόκκινο κρασί και άλλες τροφές που χρωματίζουν τα δόντια θα χρωματίσουν και τις όψεις, ειδικά όταν η στοματική υγιεινή δεν είναι σωστή. Το επιφανειακό στρώμα χρωστικών καθαρίζεται βέβαια τόσο με το καλό βούρτσισμα, όσο και με τον καθαρισμό των δοντιών στο οδοντιατρείο.  

-Συνδυάζονται οι όψεις ρητίνης και με άλλες αισθητικές θεραπείες;

Φυσικά! Ταυτόχρονα με τις όψεις , μπορούν να γίνουν θεραπείες όπως επιδιορθώσεις των ούλων ( που μπορεί να είναι ασύμμετρα, κόκκινα, πρησμένα ή να έχουν έντονες μαύρες χρωστικές). Αυτές οι επιδιορθώσεις γίνονται πολύ εύκολα με το LASER και το αποτέλεσμα είναι άμεσο.

Αν τώρα πρόκειται να γίνει λεύκανση των δοντιών, αυτή πρέπει να προηγηθεί περίπου 20 ημέρες της θεραπείας με τις όψεις.

Οι όψεις ρητίνης μπορούν να συνδυαστούν θαυμάσια με αισθητικές θεραπείες στα χείλη, όπως το υαλουρονικό οξύ, το BOTOX, το DERMAPEN-3, τα νήματα PDO, την αυτόλογη μεσοθεραπεία  και τις θεραπείες με LASER.

 

 

οψειςρητινης, χειρουργός, οδοντιατρος

  • Προβολές: 21956

Ακολουθήστε μας