Η αόρατη ορθοδοντική είναι πλέον γεγονός με τους διαφανείς νάρθηκες !!

Η αόρατη ορθοδοντική είναι πια πραγματικότητα με το απόλυτο όπλο της αισθητικής των δοντιών : τους διαφανείς νάρθηκες.

Η αόρατη ορθοδοντική αποτελούσε εδώ και χρόνια ένα άπιαστο όνειρο τόσο για τους οδοντίατρους, όσο και για τους ασθενείς. Οι ορθοδοντικές συσκευές που έχουν χρησιμοποιηθεί από τους οδοντίατρους για τη μετακίνηση των  δοντιών και τη θεραπεία των στραβών δοντιών , έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό : τα μεταλλικά εξαρτήματα.

Η αόρατη ορθοδοντική απλά δεν υπήρχε, αφού οι έως τώρα χρησιμοποιούμενες συσκευές ήταν δύο ειδών: τα κολλημένα  επάνω στα δόντια άγκιστρα και τα αφαιρούμενα   << μασελάκια >> , που είχαν ενσωματωμένους συρμάτινους και μεταλλικούς μηχανισμούς. Για αυτό η ορθοδοντική είχε ταυτιστεί με τη λέξη <<σιδερακια>> και όποιος ήθελε να ισιώσει τα δόντια του και να έχει ένα όμορφο χαμόγελο είχε μόνο μία επιλογή: να φορέσει σιδερακια. Πολλές προσπάθειες είχαν γίνει κατά το παρελθόν, ώστε τα ορθοδοντικά μηχανήματα να μην είναι τόσο ορατά.

Έτσι δημιουργήθηκαν λευκά brackets, διαφανή brackets, σύρματα βαμμένα με λευκό χρώμα και διάφορα άλλα που μπορεί να μην είναι τόσο πολύ εμφανή , όσο τα κοινά σιδερακια, δεν παύουν όμως να φαίνονται εύκολα στο στόμα και να προκαλούν τους ίδιους ερεθισμούς, τα ίδια προβλήματα στα ούλα και τις ίδιες δυσκολίες στη στοματική υγιεινή και στη μάσηση με τα κοινά σιδερακια. Τέλος άλλη μια μέθοδος που προσπάθησε να κάνει πράξη την αορατη ορθοδοντικη ήταν και η γλωσσική ορθοδοντική, η τοποθέτηση δηλαδή των bracketsκαι των συρμάτων από την πίσω πλευρά των δοντιών.

Με αυτό τον τρόπο τα σιδερακια δεν είναι εύκολα ορατά, δυσκολεύουν όμως τον ασθενή περισσότερο στη στοματική υγιεινή, στην ομιλία και στη μάσηση και δεν είναι αποτελεσματικά σε πάρα πολλές περιπτώσεις.

Οι διαφανεις ναρθηκες ήρθαν πριν λίγα χρόνια να ταράξουν τα νερά στο χώρο της ορθοδοντικής  και να κάνουν την αορατη ορθοδοντικη μία πραγματικότητα. Οι διαφανεις ναρθηκες είναι μια τεχνολογική επανάσταση στην ορθοδοντική , αφού  κατασκευάζονται από ένα ειδικό πρόγραμμα στον υπολογιστή, που με μεγάλη ακρίβεια καθοδηγεί τη σταδιακή και ελεγχόμενη μετακίνηση των δοντιών προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε.

Η αορατη ορθοδοντικη με τους διαφανεις ναρθηκες επιτυγχάνεται όχι μόνο λόγω της κατασκευής τους από υπολογιστή, αλλά και επειδή είναι φτιαγμένοι από ένα τεχνολογικά προηγμένο υλικό, το οποίο μπορεί να μετακινήσει τα δόντια παρότι είναι διαφανές, πάρα πολύ λεπτό και στην ουσία αόρατο.

Το κύριο πλεονέκτημα στην  αορατη ορθοδοντικη έναντι της ορθοδοντικής θεραπείας με σιδερακια  είναι φυσικά το ότι οι νάρθηκες αυτοί είναι τόσο λεπτοί που πρακτικά δεν φαίνονται. Έτσι ακόμη και ενήλικες  ασθενείς με έντονη επαγγελματική, αλλά και κοινωνική δραστηριότητα μπορούν εύκολα να κάνουν  την αορατη ορθοδοντικη θεραπεία τους, χωρίς να επηρεάζεται η εμφάνισή τους και η καθημερινότητά τους.

Η αορατη ορθοδοντικη έχει βέβαια και πολλά ακόμα πλεονεκτήματα, εκτός από την ασύγκριτη αισθητική. Οι διαφανεις ναρθηκες είναι κινητοί και μπορούν να αφαιρεθούν από τον ασθενή , όποτε θέλει. Ο ασθενής μπορεί να αφαιρέσει τους διαφανεις ναρθηκες σε κάποιο σημαντικό ραντεβού ή σε κάποια κοινωνική εκδήλωση, χωρίς να επηρεαστεί η κοινωνική του δραστηριότητα, ούτε και η ορθοδοντική θεραπεία του. Αυτό γίνεται γιατί οι νάρθηκες πρέπει να φοριούνται τουλάχιστον 17-18 ώρες την ημέρα, οπότε αν για κάποιο λόγο τους αφαιρέσουμε δεν επηρεάζεται η θεραπεία.

Η αορατη ορθοδοντικη με τους διαφανεις ναρθηκες έχει βέβαια κι άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη συμβατική ορθοδοντική .Ο ασθενής μπορεί να αφαιρέσει τους διαφανεις ναρθηκες κατά τη διάρκεια του φαγητού κι έτσι δεν επηρεάζεται η ικανότητα μάσησης, αφού ο ασθενής τρώει κανονικά , χωρίς να φοράει τίποτα στο στόμα του.

Επίσης οι διαφανεις ναρθηκες εκτός από την αορατη ορθοδοντικη, προσφέρουν και πιο <<υγιεινή ορθοδοντική>>, αφού αφαιρούνται όταν βουρτσίζουμε τα δόντια και έτσι μπορούμε να κάνουμε ανενόχλητοι τη στοματική μας υγιεινή. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα κολλητά σιδερακια , που δυσκολεύουν και πολλές φορές αποκλείουν τη σωστή στοματική υγιεινή. Είναι άλλωστε πολύ συχνό το φαινόμενο να συσσωρεύεται πλάκα και πέτρα στα δόντια και στα ούλα γύρω από τα σιδερακια και να προκαλείται ουλίτιδα, με πρήξιμο στα ούλα και αιμορραγία.

Η αορατη ορθοδοντικη θεραπεία που προσφέρουν οι διαφανεις ναρθηκες, είναι εκτός των άλλων και μια τελείως ανώδυνη και άνετη θεραπεία, αφού οι νάρθηκες κατασκευάζονται από υπολογιστή και μετακινούν τα δόντια με ήπιες, ακριβείς και ελεγχόμενες δυνάμεις, χωρίς να προκαλούν πόνο ή δυσφορία στους ασθενείς. Επειδή εξάλλου οι διαφανεις ναρθηκες είναι πολύ λεπτοί δεν επηρεάζουν την ομιλία και δεν προκαλούν ενοχλήσεις στη γλώσσα , στα χείλη ή  στα ούλα.

Η αορατη ορθοδοντικη, πέρα των άλλων πλεονεκτημάτων που μας δίνει, είναι μια πολύ αποτελεσματική, απόλυτα ελεγχόμενη και γρήγορη θεραπεία. Αυτό γίνεται γιατί οι διαφανεις ναρθηκες κατασκευάζονται μέσω softwareυπολογιστή και για αυτό η εφαρμογή τους είναι απόλυτα ακριβής . Έτσι τα δόντια μετακινούνται γρήγορα και χωρίς προβλήματα στις νέες τους θέσεις.

Είναι αλήθεια πως ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο είναι όχι μόνο το κύριο χαρακτηριστικό για την αισθητική  μας αρτιότητα, αλλά και ένα μέσο που τονίζει την αυτοπεποίθησή μας, που μας δίνει σιγουριά και ασφάλεια στις καθημερινές μας σχέσεις και βελτιώνει αφάνταστα την επικοινωνία με τους γύρω μας.

Στην κλινική μας προσφέρουμε στους ασθενείς μας την αορατη ορθοδοντικη με τους διαφανεις ναρθηκες  για την αντιμετώπιση ορθοδοντικών προβλημάτων με μεγάλη ευκολία, πολύ γρήγορα, ανώδυνα, διακριτικά και κυρίως αποτελεσματικά.

Γιατί διαφανεις ναρθηκες κι όχι σιδερακια ;

Οι διαφανεις ναρθηκες  πλεονεκτούν έναντι της παραδοσιακής θεραπείας με σιδερακια σε πολλά επίπεδα :

1. Άριστη αισθητική

Οι  διαφανεις ναρθηκες είναι πρακτικά αόρατοι , άρα γίνεται πράξη η αορατη ορθοδοντικη .

2. Ταχύτητα, ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.

Η αορατη ορθοδοντικη με τους διαφανεις ναρθηκες είναι μια υπολογιστικά καθοδηγούμενη θεραπεία, η οποία γίνεται με προβλέψιμο, ταχύ και άνετο για τον ασθενή τρόπο. Οι  νάρθηκες  άλλωστε κατασκευάζονται σε εξειδικευμένα και πιστοποιημένα εργαστήρια που διαθέτουν την ανάλογη τεχνολογία και τεχνογνωσία για να εφαρμόσουν στην πράξη την αορατη ορθοδοντικη.

3. Άνεση, όχι πόνος και ενοχλήσεις.

Οι διαφανεις ναρθηκες εφαρμόζουν τέλεια στα δόντια και είναι πάρα πολύ λεπτοί. Σε αντίθεση με τα κοινά σιδερακια, οι διαφανεις ναρθηκες δεν έχουν αιχμηρές προεξοχές και έτσι δεν προκαλούν τραύματα ή ερεθισμούς στα μάγουλα, στα ούλα και στη γλώσσα.

4. Κατάλληλη θεραπεία για εγκύους, αλλεργικούς , ενήλικες , παιδιά και άτομα με περιοδοντίτιδα.

Η αορατη ορθοδοντικη  είναι μια θεραπεία που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους. Οι διαφανεις ναρθηκες είναι κατασκευασμένοι από υποαλλεργικό υλικό και επειδή δεν προκαλούν προβλήματα , όπως πόνο, ερεθισμούς ή τραυματισμούς είναι κατάλληλοι για όλους τους ορθοδοντικούς ασθενείς. Εξάλλου επειδή οι  νάρθηκες δεν πιέζουν υπερβολικά τα δόντια , μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε ασθενείς με περιοδοντίτιδα, χωρίς κανένα πρόβλημα.

5. Λιγότερες επισκέψεις και λιγότερο χρόνο στο ιατρείο.

Η θεραπεία με τους διαφανεις ναρθηκες δεν απαιτεί τη συχνή επίσκεψη του ασθενή στο ιατρείο, αφού οι  νάρθηκες δεν χρειάζονται κάποια ρύθμιση. Σε αντίθεση με την αορατη ορθοδοντικη, η ορθοδοντική θεραπεία με τα κοινά σιδερακια απαιτεί πολύ πιο συχνά κάποια ρύθμιση στα άγκιστρα, κάποιο σφίξιμο συρμάτων ή μηχανισμών , κάποια αλλαγή σε συρμάτινα τόξα και πολλών ειδών άλλες εργασίες, οι οποίες   χρειάζονται συχνή παρουσία του ασθενή στο ιατρείο και αρκετή ώρα παραμονής σε αυτό. Η αορατη ορθοδοντικη θεραπεία με τους διαφανεις ναρθηκες, απαιτεί μόνο μία συνεδρία το μήνα, διάρκειας πέντε – δέκα λεπτών, για τη λήψη αποτυπωμάτων των δοντιών και τη λήψη φωτογραφιών για την παρακολούθηση της εξέλιξης της θεραπείας .

6. Κανένα πρόβλημα στη μάσηση.

Οι διαφανεις ναρθηκες σε αντίθεση με τα απλά σιδερακια , αφαιρούνται κατά τη διάρκεια του φαγητού και έτσι ο ασθενής που απολαμβάνει την αορατη ορθοδοντικη θεραπεία, απολαμβάνει και χωρίς κανένα πρόβλημα το φαγητό του.

7. Άριστη στοματική υγιεινή.

Η αορατη ορθοδοντικη θεραπεία είναι μια θεραπεία που δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στα ούλα και στη στοματική υγιεινή του ασθενή, αφού δεν υπάρχει κάτι το οποίο θα μπορούσε να ερεθίσει ή να τραυματίσει τα ούλα ή τους υπόλοιπους μαλακούς ιστούς του στόματος . Στην κλασσική ορθοδοντική θεραπεία παρατηρούμε πάρα πολύ συχνά προβλήματα ουλίτιδας με κόκκινα πρησμένα ούλα που αιμορραγούν εύκολα και παρουσία πλάκας και πέτρας στα δόντια. Αυτό είναι αναπόφευκτο αποτέλεσμα των ερεθισμών, των μικροτραυματισμών αλλά και των έντονων πιέσεων που ασκούν πολλές φορές τα κοινά σιδερακια. Βέβαια η κυριότερη αιτία για την υπεροχή που έχουν οι διαφανεις ναρθηκες στο θέμα της στοματικής υγιεινής  είναι προφανώς το ότι ο ασθενής μπορεί να τους αφαιρέσει  για να βουρτσίσει άνετα και χωρίς κανένα εμπόδιο τα δόντια του.

8. Απρόσκοπτη συνέχιση της επαγγελματικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Η αορατη ορθοδοντικη επιτρέπει στους ασθενείς που την απολαμβάνουν , να συνεχίζουν κανονικά τις δραστηριότητές τους . Ο ασθενής μπορεί να αφαιρέσει τους νάρθηκες κατά τη διάρκεια του φαγητού και του βουρτσίσματος των δοντιών, όταν έχει κάποιο σημαντικό ραντεβού ή κάποια κοινωνική εκδήλωση και γενικά όποτε θέλει, χωρίς να επηρεαστεί η θεραπεία.

Η αορατη ορθοδοντικη μπορεί να θεραπεύσει όλες τις ορθοδοντικές ανωμαλίες  ;

Με την αορατη ορθοδοντικη μπορούμε να θεραπεύσουμε τις περισσότερες περιπτώσεις ορθοδοντικών προβλημάτων , ακόμα και στους ενήλικες. Διορθώνονται εύκολα συνωστισμοί δοντιών, περιστροφές δοντιών, λάθος κλίσεις δοντιών, μεγάλα κενά ανάμεσα στα δόντια , παρεκτόπιση μέσης γραμμής κλπ. Βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιθανό να χρειαστεί θεραπεία με άλλου τύπου κινητές ή ακίνητες συσκευές, σε συνδυασμό ή όχι με τους διαφανεις ναρθηκες. Στο ιατρείο μας πάντως χρησιμοποιούμε νέου τύπου, αισθητικές αλλά και αποτελεσματικές συσκευές, για να φτάσουμε γρήγορα , εύκολα και ανώδυνα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εξωτερικά αόρατη συσκευή για τη μεταφορά των γομφίων προς τα πίσω

Διαφανής συσκευή αντιμετώπισης του ροχαλητού

Βέβαια και στους ίδιους τους διαφανεις ναρθηκες μπορούν να ενσωματωθούν κάποιοι μικροί μηχανισμοί στην πίσω τους πλευρά, χωρίς να είναι ορατοί εξωτερικά, οι οποίοι χρησιμοποιούνται όταν χρειάζεται να διευρύνουμε το οστό των γνάθων , σε κάποιες περιπτώσεις.

Πως κατασκευάζονται οι διαφανεις ναρθηκες ; 

Στην πρώτη επίσκεψη του ασθενούς  παίρνουμε αποτυπώματα των δοντιών, εξετάζουμε τα δόντια και τη σύγκλειση και βγάζουμε φωτογραφίες. Όλα τα στοιχεία τα στέλνουμε σε ειδικό πιστοποιημένο εργαστήριο, όπου γίνεται επεξεργασία των δεδομένων με ειδικό λογισμικό. Έπειτα ενημερώνουμε τον ασθενή για το κόστος και τη διάρκεια της θεραπείας και σε 2-3 ημέρες έχουμε στα χέρια μας το πρώτο σετ τριών ναρθηκών για τη θεραπεία του πρώτου μήνα.   

Το ίδιο επαναλαμβάνεται κάθε μήνα, για όσους μήνες διαρκέσει η θεραπεία. Ο ασθενής δηλαδή χρειάζεται να έρχεται στο ιατρείο μόνο μια φορά το μήνα για ένα ραντεβού διαρκείας πέντε με δέκα λεπτών.

Οι διαφανεις ναρθηκες κατασκευάζονται από συνθετικό υποαλλεργικό υλικό. Το πάχος του νάρθηκα είναι πάρα πολύ λεπτό, τόσο που πρακτικά δεν είναι ορατό. Το ειδικό πιστοποιημένο εργαστήριο κατασκευάζει τρεις διαφορετικούς νάρθηκες: ένα μαλακό, ένα μέτριο και ένα πιο σκληρό. Ο ασθενής φοράει τον κάθε νάρθηκα για δέκα ημέρες και στο τέλος του μήνα παίρνουμε νέα αποτυπώματα των δοντιών για την κατασκευή του επόμενου σετ των τριών ναρθηκών.

Η κατασκευή των ναρθηκών γίνεται με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού. 

Κατασκευή των ναρθηκών

ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΝΑΡΘΗΚΕΣ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ;

Ο ασθενής πρέπει να φοράει τους νάρθηκες για τουλάχιστον 17- 18 ώρες την ημέρα. Στην πράξη βγάζει τους νάρθηκες όταν τρώει και όταν βουρτσίζει τα δόντια. Αυτό βοηθάει πάρα πολύ τον ασθενή , αφού τίποτα δεν τον εμποδίζει στο φαγητό και στη στοματική υγιεινή.

Οι νάρθηκες είναι κατασκευασμένοι από βιοσυμβατό και υποαλλεργικό υλικό. Πλένονται πολύ εύκολα, αλλά έτσι κι αλλιώς ο κάθε νάρθηκας φοριέται για δέκα μόνο ημέρες, οπότε δεν προλαβαίνει να λερωθεί.

ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΝΑΡΘΗΚΕΣ ;

Η θεραπεία διαρκεί κατά μέσο όρο 3 με 10 μήνες και χρειάζεται μία επίσκεψη το μήνα στον οδοντίατρο για να πάρει  αποτυπώματα. Η διάρκεια φυσικά της θεραπείας του κάθε ασθενή ποικίλει ανάλογα με το πρόβλημα που έχει , την ηλικία του, το χώρο που είναι διαθέσιμος για τη μετακίνηση των δοντιών και άλλα. Για παράδειγμα η αορατη ορθοδοντικη θεραπεία σε έναν ενήλικα θα μπορούσε να ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα εάν λείπουν ήδη κάποια δόντια από παλαιότερες εξαγωγές.

Θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες πριν και μετά

ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΤΡΑΒΩΣΑΝ ΞΑΝΑ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΩΡΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΝΑΡΘΗΚΕΣ ;

Πολλές φορές τα δόντια έχουν την τάση να επανέρχονται στην αρχική τους θέση μετά την ορθοδοντική θεραπεία . Αν λοιπόν δεν έχετε φορέσει κάποιο συγκρατητικό μέσο για τη διατήρηση της θεραπείας είναι εύκολο να δημιουργηθούν ξανά προβλήματα. Ευτυχώς βέβαια η αορατη ορθοδοντικη  έχει τη δυνατότητα και σε τέτοιες περιπτώσεις να λειτουργήσει θαυμάσια.

Διαφανείς Νάρθηκες

Όταν τελειώσει η αορατη ορθοδοντικη θεραπεία χρειάζεται να φορέσω κάποια συσκευή διατήρησης του αποτελέσματος  ;

Με οποιονδήποτε τρόπο κι αν έχει γίνει η ορθοδοντική θεραπεία, είναι απαραίτητη κάποια συσκευή διατήρησης του αποτελέσματος. Αυτή μπορεί να είναι είτε ένας νάρθηκας που φοράει μόνο το βράδυ ο ασθενής , είτε ένα πολύ λεπτό σύρμα που κολλάει στην πίσω πλευρά των δοντιών και καλύπτεται σε μεγάλο ποσοστό από ένα υλικό στο χρώμα του δοντιού. Αυτό το ειδικό σύρμα δεν είναι ορατό και δεν εμποδίζει τη μάσηση ή την ομιλία.  

Σύρμα συγκράτησης μετά τη θεραπεία

Η αορατη ορθοδοντικη θεραπεία έχει υψηλό κόστος  ;

Το κόστος  γίνεται γνωστό στον ασθενή πριν ξεκινήσει η  θεραπεία και καταβάλλεται σταδιακά. Το κόστος εξαρτάται κυρίως από το χρόνο που θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση της  θεραπείας. Πάντως σε πολλές περιπτώσεις η αορατη ορθοδοντικη   μπορεί να είναι αρκετά πιο οικονομική από μια θεραπεία με σιδερακια. Ένα συνηθισμένο μέσο κόστος μπορεί να είναι τα 500 – 1000 ευρώ ανά γνάθο.

Αόρατη ορθοδοντική με διαφανείς νάρθηκες

belessis    cosmetic & laser dentistry

Δείτε τον εξοπλισμό του Ιατρείου μας!

Οδοντίατρος

Λάμπρος Μπέλεσης

Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 13 & ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (1ος Όροφος)
187 57 Κερατσίνι, Πειραιάς
+30 210 4008269
+30 6972 072 917
lbelessis@yahoo.gr

Photo Gallery

Δείτε τα τελευταία άρθρα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ

Όταν γίνεται εξαγωγή κάποιου δοντιού δε χάνεται μόνο το συγκεκριμένο δόντι, αλλά τα ούλα και κυρίως το κόκαλο που βρίσκεται γύρω από το δόντι μειώνονται με πολύ γρήγορο ρυθμό. Αυτό δημιουργεί μια μείωση του όγκου όλου του προσώπου στην περιοχή αυτή και δίνει τη χαρακτηριστική γερασμένη εικόνα στο πρόσωπο.

3-4 Δεκεμβρίου: Συμμετοχή στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορθοδοντικής

3-4 Δεκεμβρίου: Συμμετοχή στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΟρθοδοντικήςΝέες ορθοδοντικές τεχνικές, προχωρημένες μέθοδοι στη θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες και νέοι τρόποι αντιμετώπισης της άπνοιας ύπνου.Οδοντίατρος Λάμπρος Μπέλεσης Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 13 & ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (1ος...

Σεμινάρια αισθητικής προσώπου με Νήματα ανόρθωσης , λίφτινγκ και σύσφιξης.

Σεμινάρια αισθητικής προσώπου με Νήματα ανόρθωσης , λίφτινγκ και σύσφιξης.   Οδοντίατρος Λάμπρος Μπέλεσης Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 13 & ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (1ος Όροφος)187 57 Κερατσίνι, Πειραιάς+30 210 4008269+30 6972 072 917lbelessis@yahoo.grΔείτε τα τελευταία...

19 Μαιου 2016: Συμμετοχή σε σεμινάριο ανώδυνης αισθητικής προσώπου με μηχανήματα ειδικής τεχνολογίας.

19 Μαιου 2016: Συμμετοχή σε σεμινάριο ανώδυνης αισθητικής προσώπου με μηχανήματα ειδικής τεχνολογίας.Οδοντίατρος Λάμπρος Μπέλεσης Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 13 & ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (1ος Όροφος)187 57 Κερατσίνι, Πειραιάς+30 210 4008269+30 6972 072 917lbelessis@yahoo.grΔείτε τα τελευταία...

20-22 Μαιου 2016: Συμμετοχή στο Διεθνές Οδοντιατρικό Συμπόσιο εμφυτευμάτων και αισθητικής

20-22 Μαιου 2016: Συμμετοχή στο Διεθνές Οδοντιατρικό Συμπόσιο εμφυτευμάτων και αισθητικήςΟδοντίατρος Λάμπρος Μπέλεσης Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 13 & ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (1ος Όροφος)187 57 Κερατσίνι, Πειραιάς+30 210 4008269+30 6972 072 917lbelessis@yahoo.grΔείτε τα τελευταία...

25 Ιουνίου 2016: Προχωρημένα σεμινάρια αισθητικής προσώπου με Νήματα ανόρθωσης και σύσφιξης

25 Ιουνίου 2016: Προχωρημένα σεμινάρια αισθητικής προσώπου με Νήματα ανόρθωσης και σύσφιξηςΟδοντίατρος Λάμπρος Μπέλεσης Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 13 & ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (1ος Όροφος)187 57 Κερατσίνι, Πειραιάς+30 210 4008269+30 6972 072 917lbelessis@yahoo.grΔείτε τα τελευταία...