ΘΕΛΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ; ΚΑΝΕΤΕ ΟΨΕΙΣ ΡΗΤΙΝΗΣ!!!

Θέλετε να αποκτήσετε άμεσα ένα όμορφο, λευκό και λαμπερό χαμόγελο; Ο πιο εύκολος, γρήγορος και οικονομικός τρόπος είναι να κάνετε όψεις  ρητίνης!

-Τι είναι οι όψεις ρητίνης;

Οι όψεις ρητίνης είναι μια τεχνική της αισθητικής οδοντιατρικής, κατά την οποία προσθέτουμε ένα λεπτό στρώμα σύνθετης ρητίνης στην εξωτερική επιφάνεια των προσθίων δοντιών της άνω ή/και της κάτω γνάθου.

  • -Τι μπορούμε να βελτιώσουμε με τις όψεις ρητίνης;

    Με αυτή την τεχνική έχουμε τη δυνατότητα να βελτιώσουμε δραματικά πολλά διαφορετικά αισθητικά προβλήματα των δοντιών. Μεταξύ των άλλων μπορούμε να διορθώσουμε:

    -κενά μεταξύ των δοντιών

    -στραβά δόντια

    -δόντια που βρίσκονται ή πολύ προς τα έξω ή πολύ προς τα μέσα

    -σπασμένα δόντια

    -δόντια με πολλά σφραγίσματα

    -δόντια με άσχημο σχήμα      

    -δόντια με σκούρο χρώμα

    -δόντια με χρωστικές ή διχρωμίες

-Πως οι όψεις βελτιώνουν το χαμόγελο;

Με την προσθήκη του υλικού πάνω στα δόντια μπορούμε εύκολα και άμεσα να αλλάξουμε το χρώμα , το σχήμα και τη θέση ενός ή πολλών δοντιών. Έτσι τα δόντια γίνονται πιο λευκά, πιο ίσια και πιο όμορφα σε 1-2 συνεδρίες.

Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζει κάποιος, να δημιουργηθεί ένα υπέροχο λαμπερό χαμόγελο ακόμη και σε πολύ δύσκολα περιστατικά. 

-Είναι επώδυνη διαδικασία, χρειάζεται ένεση;

Η διαδικασία είναι τελείως ανώδυνη, γιατί αφαιρείται ελάχιστη οδοντική ουσία είτε με το LASER είτε με τον τροχό. Φυσικά δε χρειάζεται να γίνει ένεση, αφού στην πραγματικότητα δεν αφαιρούμε δόντι, απλά αγριεύουμε την επιφάνειά του, ώστε να κολλήσει πιο ισχυρά το πρόσθετο υλικό.

-Σε πόσα δόντια μπορούμε να τοποθετήσουμε όψεις ρητίνης;

Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε όψεις ρητίνης σε ένα , δύο, περισσότερα ή ακόμα και σε όλα τα δόντια μας. Αν για παράδειγμα ένα μόνο δόντι είναι πιο πίσω από τα άλλα, έχει άλλο χρώμα, είναι σπασμένο, χαλασμένο ή στραβό, μπορούμε να κάνουμε όψη ρητίνης μόνο σε αυτό.

Αν όμως γενικά τα δόντια είναι στραβά, με παλιά σφραγίσματα, κενά διαστήματα ή οτιδήποτε άλλο, μπορούμε να τοποθετήσουμε όψεις ρητίνης σε 4, 6, 8 ή 10 δόντια σε κάθε γνάθο, ώστε να επιτύχουμε ένα λαμπερό, όμορφο χαμόγελο .Είναι εμφανές πως όσο περισσότερα δόντια βελτιώσουμε, τόσο πιο ωραίο αποτέλεσμα έχουμε , αφού όταν φτιάχνουμε και τα πιο πίσω δόντια, το χαμόγελο γίνεται πιο πλατύ, πιο ολοκληρωμένο και πιο φωτεινό.

-Έχει μεγάλο κόστος η θεραπεία με όψεις ρητίνης;

Το κόστος μιας όψης ρητίνης είναι λίγο μεγαλύτερο από το κόστος ενός σφραγίσματος. Φυσικά το κόστος είναι υποπολλαπλάσιο από μία στεφάνη πορσελάνης ή από μια όψη πορσελάνης. Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα των όψεων ρητίνης είναι πολύ πιο φυσικό από τις προσθετικές εργασίες με πορσελάνη και βέβαια επιδιορθώνονται πολύ ευκολότερα.

-Μπορούμε να τοποθετήσουμε όψεις ρητίνης και πάνω σε παλιά σφραγίσματα ή σε παλιές θήκες;

Φυσικά και μπορούμε! Τα παλιά σφραγίσματα μπορούμε είτε να τα κρατήσουμε αν είναι σε καλή κατάσταση, είτε να τα αφαιρέσουμε τελείως. Όσο για τις παλιές θήκες έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μια ειδική  επεξεργασία στην επιφάνειά τους, ώστε να κολλήσει ισχυρά η ρητίνη επάνω τους. 

-Αν κάτι δεν μου αρέσει μπορεί να διορθωθεί;

Είναι πολύ εύκολο να διορθώσουμε κάποιες λεπτομέρειες είτε αφαιρώντας λίγο υλικό είτε ακόμα και προσθέτοντας. Επίσης αν μετά από κάποιο διάστημα σπάσει οτιδήποτε, μπορεί εύκολα να διορθωθεί με κάποια προσθήκη υλικού στο αντίστοιχο σημείο.

-Αλλοιώνονται οι όψεις στην πορεία του χρόνου;

Οι όψεις ρητίνης ωριμάζουν με το ρυθμό που ωριμάζουν και τα φυσικά δόντια. Αυτό σημαίνει πως ο καπνός, ο καφές, το τσάι, το κόκκινο κρασί και άλλες τροφές που χρωματίζουν τα δόντια θα χρωματίσουν και τις όψεις, ειδικά όταν η στοματική υγιεινή δεν είναι σωστή. Το επιφανειακό στρώμα χρωστικών καθαρίζεται βέβαια τόσο με το καλό βούρτσισμα, όσο και με τον καθαρισμό των δοντιών στο οδοντιατρείο.  

-Συνδυάζονται οι όψεις ρητίνης και με άλλες αισθητικές θεραπείες;

Φυσικά! Ταυτόχρονα με τις όψεις , μπορούν να γίνουν θεραπείες όπως επιδιορθώσεις των ούλων ( που μπορεί να είναι ασύμμετρα, κόκκινα, πρησμένα ή να έχουν έντονες μαύρες χρωστικές). Αυτές οι επιδιορθώσεις γίνονται πολύ εύκολα με το LASER και το αποτέλεσμα είναι άμεσο.

Αν τώρα πρόκειται να γίνει λεύκανση των δοντιών, αυτή πρέπει να προηγηθεί περίπου 20 ημέρες της θεραπείας με τις όψεις.

Οι όψεις ρητίνης μπορούν να συνδυαστούν θαυμάσια με αισθητικές θεραπείες στα χείλη, όπως το υαλουρονικό οξύ, το BOTOX, το DERMAPEN-3, τα νήματα PDO, την αυτόλογη μεσοθεραπεία  και τις θεραπείες με LASER.

Δείτε τον εξοπλισμό του Ιατρείου μας!

Οδοντίατρος

Λάμπρος Μπέλεσης

Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 13 & ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (1ος Όροφος)
187 57 Κερατσίνι, Πειραιάς
+30 210 4008269
+30 6972 072 917

lbelessis@yahoo.gr

Photo Gallery

Δείτε τα τελευταία άρθρα

8 ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ

Όταν ένα δόντι προσβληθεί από τερηδόνα, τα βακτήρια που βρίσκονται μέσα στη δομή του παράγουν οξέα, τα οποία διαλύουν τον ιστό του δοντιού και δημιουργούν μια κοιλότητα στο εσωτερικό του.

20 ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΜΕΣ ΓΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ!

Το να είσαι οδοντίατρος είναι ένα πολύ σοβαρό και αγχώδες λειτούργημα. Είναι καθημερινή η ενασχόληση με ανθρώπους που πονούν και βιάζονται να βρουν λύση στο πρόβλημά τους. Η πίεση και το stress φτάνουν καθημερινά σε ψηλά επίπεδα, για αυτό είναι απαραίτητη λίγη χαλάρωση και γέλιο για να μπορέσεις να συνεχίσεις.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΕΡΗΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΤΙΔΑΣ!!!

<<Δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε αυτό που δε μπορούμε να δούμε.>> Αυτό είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός και όλοι καταλαβαίνουμε πως αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε καλά κάποιο πρόβλημα στα δόντια ή στα ούλα, τότε είναι αδύνατο να καταφέρουμε να το θεραπεύσουμε.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

<<Δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε αυτό που δε μπορούμε να δούμε.>> Αυτό είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός και όλοι καταλαβαίνουμε πως αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε καλά κάποιο πρόβλημα στα δόντια ή στα ούλα, τότε είναι αδύνατο να καταφέρουμε να το θεραπεύσουμε.

PIERCING ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ; ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ!

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει δημοφιλές το piercing στο στόμα, κυρίως σε άτομα 25-35 ετών και κατά πλειοψηφία γυναίκες.

  Το piercing στο στόμα από έρευνες φαίνεται πως  γίνεται :

43% στη γλώσσα

33% στα χείλη

7% στα ούλα

3% στα χείλη

14% σε περισσότερα από ένα  σημείο

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ. ΠΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ;

Στις ΗΠΑ κάθε χρόνο εκδηλώνονται 20.000.000 νέες περιπτώσεις σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Περίπου 20 διαφορετικά νοσήματα μπορούν να μεταδοθούν με τη σεξουαλική επαφή.

Τα συμπτώματα ποικίλουν ανάλογα με τη νόσο και συνήθως περιλαμβάνουν ασυνήθεις εκκρίσεις από τα γεννητικά όργανα, πόνο και κάψιμο στην ούρηση ή στην σεξουαλική επαφή , εξελκώσεις (πληγές δηλαδή) στη γεννητική περιοχή, συχνοουρία και άλλα.

Πολλές φορές το στόμα είναι η περιοχή που εντοπίζει ο ασθενής κάποια πληγή, που σχετίζεται με ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.