ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΥΡΟΥ ΜΕ LASER ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗΣ

Όταν καθαρίζουμε την τερηδόνα σε κάποιο δόντι με μεγάλη βλάβη, μερικές φορές φτάνουμε τόσο βαθιά που ο πολφός του δοντιού είναι ορατός. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να έχουν εισέλθει μικρόβια μέσα στον πολφό, αλλά και ότι ο πολφός έχει ήδη τραυματιστεί. Και ο μηχανικός τραυματισμός από τον τροχό και η μικροβιακή μόλυνση είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν το δόντι σε ενδοδοντική θεραπεία.

 Για να αποφύγουμε την ενδοδοντική θεραπεία σε τέτοιες περιπτώσεις βαθιάς τερηδόνας , μας βοηθάει πολύ το LASER. Καταρχήν αν καθαρίσουμε την τερηδόνα με LASER, αντί για τροχό, δεν προκαλούμε τραύμα στο δόντι και αποστειρώνουμε πολύ καλά την κοιλότητα, χωρίς να προωθούμε μικρόβια στον πολφό. Όμως ακόμα και να τρυπήσουμε τον πολφό, με το LASERμπορούμε να αποστειρώσουμε τον πολφό, να σταματήσουμε την αιμορραγία του και να τον σκληρύνουμε επιφανειακά , δημιουργώντας έτσι τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να μην έχουμε προβλήματα και να μη χρειαστεί ενδοδοντική θεραπεία το δόντι.

Θεραπεία του ορατού πολφού με LASER για να αποφύγουμε την ενδοδοντική θεραπεία

Δείτε τον εξοπλισμό του Ιατρείου μας!

Οδοντίατρος

Λάμπρος Μπέλεσης

Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 13 & ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (1ος Όροφος)
187 57 Κερατσίνι, Πειραιάς
+30 210 4008269
+30 6972 072 917

lbelessis@yahoo.gr

Photo Gallery

Δείτε τα τελευταία άρθρα

ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΡΙΖΩΝ

Πολλές φορές τα πίσω δόντια, τα οποία έχουν δύο ή τρεις ρίζες μπορεί να υποστούν κάταγμα από κάποια μεγάλη τερηδονική βλάβη ή από άλλη αιτία.

ΑΚΡΟΡΡΙΖΕΚΤΟΜΗ

Κάποιες φορές παρά την ενδοδοντική θεραπεία που γίνεται σε ένα δόντι , αυτό συνεχίζει να έχει προβλήματα όπως πόνο, πρήξιμο στο ούλο ή παραμονή κάποιου συριγγίου. Αυτό συμβαίνει επειδή κάπου στη ρίζα του δοντιού ή στο οστό συνεχίζουν να υπάρχουν μικρόβια που προκαλούν φλεγμονή.