ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ ΜΕ LASER

Στην κλινική μας τα σφραγίσματα γίνονται με τη χρήση του LASER, που προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα τόσο στην ποιότητα της έμφραξης, όσο και στην άνεση του ασθενή.

Συνήθως χρησιμοποιούμε αρχικά για λίγα δευτερόλεπτα τον τροχό ή κάποιο άλλο εργαλείο, για να δημιουργήσουμε ένα πρώτο άνοιγμα προς την τερηδόνα, αφού η αφαίρεση των επιφανειακών αυτών στρωμάτων δε δημιουργεί πόνο ή ευαισθησία..

Στη συνέχεια με το LASER αφαιρούμε ανώδυνα  την τερηδόνα,  καθαρίζοντας έτσι το δόντι, αλλά και αποστειρώνοντάς το. Και φυσικά όλα αυτά γίνονται στο 95% των περιπτώσεων χωρίς ένεση και χωρίς πόνο.

Τα πλεονεκτήματα του LASER, έναντι του τροχού είναι τα εξής

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ LASER ΣΤΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ

  • Όχι πόνος
  • Όχι ενέσεις
  • Αποστείρωση του δοντιού
  • Αφαιρεί ΜΟΝΟ το χαλασμένο δόντι
  • Πολύ καλύτερη συγκόλληση
  • Πολύ καλύτερη επούλωση

belessis   cosmetic & laser dentistry 

    1.Το LASER λειτουργεί ανώδυνα για τον ασθενή, επειδή δεν έρχεται σε επαφή με το δόντι, δεν το πιέζει, δεν το υπερθερμαίνει και δεν το τραντάζει. Επίσης αφαιρεί την τερηδόνα σε πολύ λεπτά στρώματα, που δε γίνονται αντιληπτά από το νεύρο του δοντιού. Ακόμη επειδή το LASER λειτουργεί με παλμούς, ο χρόνος ανάμεσα στους παλμούς είναι αρκετός για να ηρεμήσει το νεύρο και να μη νιώθει το αίσθημα του πόνου. Εξάλλου όσο το LASER λειτουργεί , αναισθητοποιεί σταδιακά το νεύρο του δοντιού, με αποτέλεσμα όσο προχωρούμε βαθύτερα, τόσο το νεύρο του δοντιού δεν νιώθει εύκολα τον πόνο. Τέλος είναι πολύ σημαντικό ότι δεν ακούγεται και ο χαρακτηριστικός ήχος του τροχού, ο οποίος από μόνος του δημιουργεί ένταση.

    2. Το LASER αποστειρώνει το δόντι σκοτώνοντας τα μικρόβια σε βάθος μεγαλύτερο από αυτό που κόβει, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες το δόντι να έχει ευαισθησία, να χρειαστεί απονεύρωση ή να χαλάσει ξανά μετά από καιρό.

    3. Επειδή η ενέργεια του LASER απορροφάται κυρίως από το νερό και το χαλασμένο δόντι έχει πολύ περισσότερη πυκνότητα νερού από το υγιές, το LASER καταστρέφει πολύ γρήγορα την τερηδόνα , αφήνοντας ανέπαφο το υγιές τμήμα του δοντιού. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε βαθιές τερηδόνες, όπου ο τροχός μπορεί εύκολα να τραυματίσει το νεύρο του δοντιού, δημιουργώντας έτσι ανάγκη για απονεύρωση, ενώ με το LASER αυτό μπορεί να αποφευχθεί. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά αν το νεύρο φανεί στο βάθος της τερηδόνας, μπορεί με το LASER να δημιουργήσουμε ένα σκληρό κάλυμμα από πάνω του , ώστε να το προστατεύσουμε.

    4. Επειδή το LASER αφαιρεί την τερηδόνα με μικροσκοπικές εκρήξεις νερού, δημιουργεί μια εξαιρετικά καλύτερη επιφάνεια με χιλιάδες μικροσκοπικούς κρατήρες η οποία είναι ιδανική για τη συγκόλληση του σφραγίσματος. Έτσι το σφράγισμα κολλάει πολύ πιο ισχυρά στο δόντι, αυξάνοντας σε μεγάλο βαθμό την αντοχή του στο χρόνο.

    5. Στο 95% των περιπτώσεων δε χρειάζονται ενέσεις, οπότε ο ασθενής αποφεύγει κι άλλη μια πηγή φόβου, δεν έχει το ενοχλητικό μούδιασμα, γλυτώνει πόνο, χρόνο και ταλαιπωρία. Μπορεί έτσι σε μία συνεδρία να 2 , 3 ή και περισσότερα σφραγίσματα.

      οδοντιατρική με laser – belessis labros

      6. Η ενέργεια του LASER ενεργοποιεί τους μηχανισμούς επούλωσης του δοντιού,  το οποίο έτσι μπορεί να διορθώσει τις βλάβες που έχουν δημιουργηθεί στα στρώματα κάτω από το σφράγισμα, να δημιουργήσει φραγμούς στα μικρόβια και να αναπλάσει τους τραυματισμένους ιστούς του.

      Στην κλινική μας, πέρα από τη χρήση του LASER, στα σφραγίσματα που κάνουμε χρησιμοποιούμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΩΤΟΠΟΛΥΜΕΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΡΗΤΙΝΕΣ που έχουν παραχθεί με χρήση νανοτεχνολογίας. Έχουμε ήδη από το 1997 καταργήσει τη χρήση του αμαλγάματος, δηλαδή του μαύρου σφραγίσματος.

      Με αυτά τα υλικά μπορούμε να αντικαταστήσουμε φυσικά και τα παλιά μαύρα σφραγίσματα, τα οποία εκτός από αντιαισθητικά μπορεί να είναι και επικίνδυνα για την υγεία μας, λόγω του υδράργυρου που περιέχουν.

          Δείτε τον εξοπλισμό του Ιατρείου μας!

          Οδοντίατρος

          Λάμπρος Μπέλεσης

          Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 13 & ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (1ος Όροφος)
          187 57 Κερατσίνι, Πειραιάς
          +30 210 4008269
          +30 6972 072 917

          lbelessis@yahoo.gr

          Photo Gallery

          Δείτε τα τελευταία άρθρα

          ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΜΕ LASER

          – Τι είναι το LASER;

          To LASER είναι απλά ένα πολύ δυνατό πολωμένο μονοχρωματικό φως.

          ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ

          Σε πολλές περιπτώσεις τα δόντια του ασθενή έχουν πολλά διαφορετικά προβλήματα, αισθητικά και λειτουργικά , αλλά προβλήματα μπορεί να υπάρχουν και στα ούλα, στα χείλη ή και στο δέρμα του προσώπου γύρω από το στόμα.

          ΛΕΥΚΑΝΣΗ

          Η λεύκανση των δοντιών είναι μια διαδικασία που γίνεται για να γίνουν τα δόντια πιο λευκά και συνεπώς να γίνει το χαμόγελο πιο ελκυστικό.

          ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΘΟΡΙΩΣΗ

          Η πρόληψη της τερηδόνας και η αποφυγή των σφραγισμάτων είναι αυτό που όλοι θέλουμε. Η πρόληψη αυτή γίνεται κυρίως με τη σωστή στοματική υγιεινή και τη σωστή διατροφή. Όμως μπορούμε να προλάβουμε την τερηδόνα κάνοντας κάποια προληπτικά σφραγίσματα (sealants) ή κάνοντας φθορίωση.

          ΑΠΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ

          Τα δόντια μπορεί να είναι ευαίσθητα στο κρύο, στο ζεστό, στο ξινό, στο γλυκό ή στο άγγιγμα. Αυτό οφείλεται σε προβλήματα που μπορεί να έχει το σύστημα μεταφοράς ερεθισμάτων του νεύρου.

          ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΔΟΝΤΙΩΝ ΜΕ ΑΞΟΝΑ

          Σε περιπτώσεις όπου το δόντι έχει σπάσει ολόκληρο και έχει μείνει η μόνο ρίζα, μπορεί να γίνει ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) στο δόντι και μετά να δημιουργήσουμε ξανά το δόντι, χρησιμοποιώντας έναν άξονα που κολλάει στην ρίζα του δοντιού και συγκρατεί τη σύνθετη ρητίνη που τοποθετούμε. Τέτοιες κατασκευές έχουν συνήθως αρκετά μεγάλη διάρκεια ζωής και μας γλυτώνουν από ακριβότερες και πιο επεμβατικές λύσεις , όπως είναι οι εξαγωγές και η τοποθέτηση εμφυτεύματος ή γέφυρας.