ΑΠΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ

Τα δόντια μπορεί να είναι ευαίσθητα στο κρύο, στο ζεστό, στο ξινό, στο γλυκό ή στο άγγιγμα. Αυτό οφείλεται σε  προβλήματα που μπορεί να έχει το σύστημα μεταφοράς ερεθισμάτων του νεύρου.

  Αποκάλυψη της ρίζας και ευαισθητοποίηση του δοντιού.

   

  Απευαισθητοποίηση του δοντιού μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους:

  -Με εφαρμογή LASER στην επιφάνεια του δοντιού

   

  -Με επάλειψη του δοντιού με ειδικά gel στο ιατρείο ή και στο σπίτι

  -Με χρήση ειδικής οδοντόκρεμας για ευαίσθητα δόντια

  -Με συγκόλληση λεπτών σφραγισμάτων πάνω στη ρίζα του δοντιού

   Δείτε τον εξοπλισμό του Ιατρείου μας!

   Οδοντίατρος

   Λάμπρος Μπέλεσης

   Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 13 & ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (1ος Όροφος)
   187 57 Κερατσίνι, Πειραιάς
   +30 210 4008269
   +30 6972 072 917

   lbelessis@yahoo.gr

   Photo Gallery

   Δείτε τα τελευταία άρθρα

   ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΜΕ LASER

   – Τι είναι το LASER;

   To LASER είναι απλά ένα πολύ δυνατό πολωμένο μονοχρωματικό φως.

   ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ

   Σε πολλές περιπτώσεις τα δόντια του ασθενή έχουν πολλά διαφορετικά προβλήματα, αισθητικά και λειτουργικά , αλλά προβλήματα μπορεί να υπάρχουν και στα ούλα, στα χείλη ή και στο δέρμα του προσώπου γύρω από το στόμα.

   ΛΕΥΚΑΝΣΗ

   Η λεύκανση των δοντιών είναι μια διαδικασία που γίνεται για να γίνουν τα δόντια πιο λευκά και συνεπώς να γίνει το χαμόγελο πιο ελκυστικό.

   ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΘΟΡΙΩΣΗ

   Η πρόληψη της τερηδόνας και η αποφυγή των σφραγισμάτων είναι αυτό που όλοι θέλουμε. Η πρόληψη αυτή γίνεται κυρίως με τη σωστή στοματική υγιεινή και τη σωστή διατροφή. Όμως μπορούμε να προλάβουμε την τερηδόνα κάνοντας κάποια προληπτικά σφραγίσματα (sealants) ή κάνοντας φθορίωση.

   ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΔΟΝΤΙΩΝ ΜΕ ΑΞΟΝΑ

   Σε περιπτώσεις όπου το δόντι έχει σπάσει ολόκληρο και έχει μείνει η μόνο ρίζα, μπορεί να γίνει ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) στο δόντι και μετά να δημιουργήσουμε ξανά το δόντι, χρησιμοποιώντας έναν άξονα που κολλάει στην ρίζα του δοντιού και συγκρατεί τη σύνθετη ρητίνη που τοποθετούμε. Τέτοιες κατασκευές έχουν συνήθως αρκετά μεγάλη διάρκεια ζωής και μας γλυτώνουν από ακριβότερες και πιο επεμβατικές λύσεις , όπως είναι οι εξαγωγές και η τοποθέτηση εμφυτεύματος ή γέφυρας.

   ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ ΜΕ LASER

   Στην κλινική μας τα σφραγίσματα γίνονται με τη χρήση του LASER, που προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα τόσο στην ποιότητα της έμφραξης, όσο και στην άνεση του ασθενή.