ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΥΛΙΤΙΔΑΣ

Η πρόληψη της ουλίτιδας είναι:

η σωστή στοματική υγιεινή με τον καθαρισμό των δοντιών , των ούλων και της γλώσσας μετά τα γεύματα

οι σωστές διατροφικές συνήθειες, με αποφυγή της ζάχαρης, των τεχνητά γλυκαντικών ουσιών και των τεχνητά επεξεργασμένων τροφών

ο συχνός καθαρισμός των δοντιών από τον οδοντίατρο

Θεραπεία της ουλίτιδας

Η θεραπεία της ουλίτιδας ξεκινάει από την καλή στοματική υγιεινή, γιατί ότι και να κάνει ο οδοντίατρος, αν ο ασθενής δε βουρτσίζει τα δόντια του, τότε η ουλίτιδα θα επιμείνει και θα χειροτερεύει. Πέρα από το βούρτσισμα και τη χρήση οδοντικού νήματος ίσως ο οδοντίατρος προτείνει τη χρήση στοματικού διαλύματος και ειδικών αλοιφών. Επίσης πολύ χρήσιμες μπορεί να φανούν οι παστίλιες προβιοτικών, που απελευθερώνουν στο στόμα ακίνδυνα βακτήρια της φυσιολογικής χλωρίδας, με σκοπό να επικρατήσουν στα επικίνδυνα βακτήρια που προκαλούν ουλίτιδα. 

Σίγουρα χρειάζεται πολύ καλός καθαρισμός των δοντιών με υπερήχους και στίλβωση των δοντιών.

Όταν η ουλίτιδα είναι προχωρημένη , εφαρμόζουμε θεραπεία των ούλων με LASER, το οποίο σκοτώνει τα βακτήρια που έχουν εισχωρήσει στα ούλα, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα των ούλων καθώς και τις τοξίνες των μικροβίων και δίνει ενέργεια στα ούλα να επουλωθούν άμεσα και να κολλήσουν ξανά πάνω στα δόντια.

LASERWATERLASEMD για θεραπεία των ούλων

Επίσης στην κλινική μας εφαρμόζουμε και μια πρωτότυπη, σύγχρονη τεχνική με περιοδοντικούς νάρθηκες. Κατασκευάζουμε λεπτούς νάρθηκες τους οποίους ο ασθενής γεμίζει με ένα ειδικό αντισηπτικό και επουλωτικό gel και τους φοράει σπίτι του κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ακόμα σε πιο επίμονες ουλίτιδες εφαρμόζουμε και θεραπεία των ούλων με χρήση αυξητικών παραγόντων και βλαστοκυττάρων από το αίμα του ασθενούς, το οποίο λαμβάνεται την ώρα της θεραπείας στο ιατρείο. Μετά από φυγοκέντρηση του αίματος για 12 λεπτά έχουμε σε ενέσιμη μορφή, τους αυξητικούς παράγοντες και τα βλαστοκύτταρα  του ασθενούς , τα οποία και εφαρμόζουμε στα ούλα που πάσχουν. Αυτή η θεραπεία δίνει στα ούλα τα απαραίτητα συστατικά για να αναπλαστούν και να επουλώσουν τις βλάβες τους με θεαματικά αποτελέσματα.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΥΛΙΤΙΔΑΣ

  • ΚΑΛΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
  • ΣΩΣΤΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
  • ΣΥΧΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ LASER
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΜΑΣΕΛΑΚΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΠΑΣΤΙΛΙΕΣ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΩΝ
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΑΥΞΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ

Δείτε τον εξοπλισμό του Ιατρείου μας!

Οδοντίατρος

Λάμπρος Μπέλεσης

Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 13 & ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (1ος Όροφος)
187 57 Κερατσίνι, Πειραιάς
+30 210 4008269
+30 6972 072 917

lbelessis@yahoo.gr

Photo Gallery

Δείτε τα τελευταία άρθρα

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΞΕΙΑΣ ΕΛΚΟΝΕΚΡΩΤΙΚΗΣ ΟΥΛΙΤΙΔΑΣ

Η οξεία ελκονεκρωτική ουλίτιδα είναι μια φλεγμονή των ούλων, που συνήθως ξεκινά απότομα σε περιόδους stress και έχει χαρακτηριστικά έντονο πόνο στα ούλα, καταστροφή των μεσοδόντιων θηλών ανάμεσα στα δόντια και έντονη κακοσμία.

ΚΑΚΟΣΜΙΑ

Η κακοσμία του στόματος αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα για την υγεία του ασθενή ,αλλά και για τις διαπροσωπικές του σχέσεις. Είναι συχνά μια αιτία ο ασθενής να αποφεύγει τις κοινωνικές επαφές και να έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση. Το 90% των περιπτώσεων κακοσμίας προέρχεται από βακτήρια του στόματος και αντιμετωπίζεται από τον οδοντίατρο.

ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΚΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ

Το περιοδοντικό απόστημα είναι μια πυώδης φλεγμονή των ιστών που περιβάλλουν το δόντι και χαρακτηρίζεται από πόνο και εντοπισμένο πρήξιμο.

ΠΕΡΙΣΤΕΦΑΝΙΤΙΔΑ

Η περιστεφανίτιδα είναι μια επώδυνη φλεγμονή των ούλων, γύρω από τους φρονιμήτες των οποίων ένα μέρος έχει βγει μέσα στο στόμα ενώ ένα άλλο είναι ακόμα κάτω από τα ούλα.

Η περιοδοντίτιδα είναι η φλεγμονή των ούλων αλλά και του οστού που περιβάλλει τα δόντια και έχει ως αποτέλεσμα τη σταδιακή καταστροφή τους και την επακόλουθη κινητικότητα των δοντιών.

ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΤΙΔΑ

Όταν η ουλίτιδα δεν θεραπευτεί, τότε εξελίσσεται σε περιοδοντίτιδα. Η περιοδοντίτιδα είναι η συχνότερη αιτία εξαγωγής δοντιών στη σύγχρονη εποχή. Κι αυτό όχι μόνο επειδή είναι πολύ συχνή , αλλά και επειδή θεραπεύεται πολύ δύσκολα.

Η περιοδοντίτιδα είναι η φλεγμονή των ούλων αλλά και του οστού που περιβάλλει τα δόντια και έχει ως αποτέλεσμα τη σταδιακή καταστροφή τους και την επακόλουθη κινητικότητα των δοντιών.