ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΘΟΡΙΩΣΗ

Η λεύκανση των δοντιών είναι μια διαδικασία που γίνεται για να γίνουν  τα δόντια πιο λευκά και συνεπώς να γίνει το χαμόγελο πιο ελκυστικό.

Τα δόντια μπορεί να έχουν σκούρες αποχρώσεις, στίγματα, εξωτερικές ή εσωτερικές χρώσεις από διάφορες αιτίες.

Αιτίες μπορεί να είναι:

v   Κάπνισμα

v   Κακή στοματική υγιεινή

v   Διάφορες τροφές και ποτά (καφές ,τσάι, αναψυκτικά τύπου cola,κόκκινο κρασί, κεράσια, παντζάρια κλπ.)

v   Φάρμακα (τετρακυκλίνη, δοξυκυκλίνη, μινοκυκλίνη, κάποια αντιισταμινικά, αντιυπερτασικά ή αντιψυχωτικά , στοματικά διαλύματα με χλωρεξιδίνη, συμπληρώματα διατροφής με σίδηρο ή ιώδιο κλπ.)

v   Υπερβολική λήψη φθορίου

v   Σφραγίσματα με αμάλγαμα

v   Απονευρωμένα δόντια

v   Γενετικοί παράγοντες

v   Διαταραχές διάπλασης των δοντιών

v   Συστεμικές παθήσεις

v   Τερηδόνα

v   Τραυματισμός του δοντιού

v   Ηλικία

v   Ανοιχτό χρώμα δέρματος ή μαλλιών

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις μπορεί ένα ή περισσότερα δόντια να παρουσιάζουν δυσχρωμίες, οι οποίες κάνουν πιο άσχημο  το χαμόγελο, μειώνουν την αυτοπεποίθηση και πολλές φορές μας κάνουν να αποφεύγουμε να γελάσουμε. Η λεύκανση μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση του χαμόγελου είτε μόνη της είτε σε συνδυασμό με σφραγίσματα, όψεις ή στεφάνες.

Η διαδικασία της λεύκανσης είναι απλή, εύκολη και ανώδυνη και μπορεί να γίνει με δύο τρόπους, αφού πάντα προηγηθεί καθαρισμός των δοντιών:

1.Λεύκανση στο ιατρείο, όπου απλώνεται το λευκαντικό gelστην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών και ενεργοποιείται η δράση του με συσκευή LASER ή PLASMA. Η διαδικασία αυτή διαρκεί 40-60 λεπτά.

 Λεύκανση με συσκευή PLASMA

2.Λεύκανση στο σπίτι, όπου κατασκευάζονται διαφανή, μαλακά μασελάκια, στα οποία ο ασθενής τοποθετεί το κατάλληλο λευκαντικό gelκαι τα φοράει για 30 λεπτά έως 8 ώρες, ανάλογα με το υλικό που χρησιμοποιείται.

Για τη συντήρηση του αποτελέσματος μπορεί να επαναλαμβάνεται η διαδικασία κάθε 1-2 χρόνια, αν κριθεί απαραίτητο.

Δείτε τον εξοπλισμό του Ιατρείου μας!

Οδοντίατρος

Λάμπρος Μπέλεσης

Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 13 & ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (1ος Όροφος)
187 57 Κερατσίνι, Πειραιάς
+30 210 4008269
+30 6972 072 917

lbelessis@yahoo.gr

Photo Gallery

Δείτε τα τελευταία άρθρα

ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΜΕ LASER

– Τι είναι το LASER;

To LASER είναι απλά ένα πολύ δυνατό πολωμένο μονοχρωματικό φως.

ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ

Σε πολλές περιπτώσεις τα δόντια του ασθενή έχουν πολλά διαφορετικά προβλήματα, αισθητικά και λειτουργικά , αλλά προβλήματα μπορεί να υπάρχουν και στα ούλα, στα χείλη ή και στο δέρμα του προσώπου γύρω από το στόμα.

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΘΟΡΙΩΣΗ

Η πρόληψη της τερηδόνας και η αποφυγή των σφραγισμάτων είναι αυτό που όλοι θέλουμε. Η πρόληψη αυτή γίνεται κυρίως με τη σωστή στοματική υγιεινή και τη σωστή διατροφή. Όμως μπορούμε να προλάβουμε την τερηδόνα κάνοντας κάποια προληπτικά σφραγίσματα (sealants) ή κάνοντας φθορίωση.

ΑΠΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ

Τα δόντια μπορεί να είναι ευαίσθητα στο κρύο, στο ζεστό, στο ξινό, στο γλυκό ή στο άγγιγμα. Αυτό οφείλεται σε προβλήματα που μπορεί να έχει το σύστημα μεταφοράς ερεθισμάτων του νεύρου.

ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΔΟΝΤΙΩΝ ΜΕ ΑΞΟΝΑ

Σε περιπτώσεις όπου το δόντι έχει σπάσει ολόκληρο και έχει μείνει η μόνο ρίζα, μπορεί να γίνει ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) στο δόντι και μετά να δημιουργήσουμε ξανά το δόντι, χρησιμοποιώντας έναν άξονα που κολλάει στην ρίζα του δοντιού και συγκρατεί τη σύνθετη ρητίνη που τοποθετούμε. Τέτοιες κατασκευές έχουν συνήθως αρκετά μεγάλη διάρκεια ζωής και μας γλυτώνουν από ακριβότερες και πιο επεμβατικές λύσεις , όπως είναι οι εξαγωγές και η τοποθέτηση εμφυτεύματος ή γέφυρας.

ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ ΜΕ LASER

Στην κλινική μας τα σφραγίσματα γίνονται με τη χρήση του LASER, που προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα τόσο στην ποιότητα της έμφραξης, όσο και στην άνεση του ασθενή.