ΣΠΑΣΙΜΟ ΔΟΝΤΙΩΝ

Τα δόντια μπορεί να σπάσουν από ατύχημα, όταν χτυπήσουμε κάπου με τα δόντια ή δαγκώσουμε κάτι πολύ σκληρό. Τις περισσότερες φορές όμως το σπάσιμο οφείλεται σε τερηδόνα του δοντιού που έχει διαβρώσει την οδοντίνη του και έχει δημιουργήσει τρύπα στο εσωτερικό του δοντιού.

Τα εξωτερικά τοιχώματα έτσι μπορούν εύκολα να σπάσουν, όταν πιεστούν πάνω από κάποιο όριο. Επίσης το δόντι μπορεί εύκολα να σπάσει όταν ήδη έχει κάποιο μεγάλο σφράγισμα και τα τοιχώματα του υγιούς δοντιού που έχουν μείνει είναι πολύ λεπτά.

Η αποκατάσταση του δοντιού γίνεται συνήθως με κάποιο σφράγισμα ή σε πιο δύσκολες περιπτώσεις με ενδοδοντική θεραπεία του δοντιού (απονεύρωση) και ανασύστασή του με κάποιο άξονα. Αν τώρα το σπάσιμο είναι πολύ μεγάλο και φτάνει βαθιά κάτω από τα ούλα, τότε ίσως το δόντι να χρειαστεί να εξαχθεί.

Δείτε τον εξοπλισμό του Ιατρείου μας!

Οδοντίατρος

Λάμπρος Μπέλεσης

Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 13 & ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (1ος Όροφος)
187 57 Κερατσίνι, Πειραιάς
+30 210 4008269
+30 6972 072 917

lbelessis@yahoo.gr

Photo Gallery

Δείτε τα τελευταία άρθρα

ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ Ή ΠΟΝΟΣ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ;

Η ευαισθησία του δοντιού είναι συνήθως το αποτέλεσμα κάποιας αρχόμενης ή προχωρημένης βλάβης του.

Σε πρώιμο στάδιο της βλάβης, το δόντι έχει ευαισθησία κυρίως στο κρύο και αργότερα στο ξινό, στο γλυκό, στο ζεστό και στο άγγιγμα με την οδοντόβουρτσα. Όσο η βλάβη βαθαίνει και πλησιάζει το νεύρο, τόσο τα συμπτώματα γίνονται εντονότερα και το δόντι πονάει κατά τη διάρκεια της μάσησης. Όταν η βλάβη φτάσει πολύ κοντά στο νεύρο, τότε το δόντι πονάει από μόνο του και είναι πιθανό να πρηστεί το ούλο κοντά στο δόντι.

ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΙΒΗ

Η διάβρωση του σμάλτου των δοντιών είναι η καταστροφή των δοντιών όχι εξαιτίας της τερηδόνας , αλλά εξαιτίας χημικών ή μηχανικών παραγόντων.

ΤΕΡΗΔΟΝΑ

  ΤΕΡΗΔΟΝΑΗ πορεία της τερηδόνας προς τον πολφό Η τερηδόνα είναι η πιο συχνή ασθένεια του σύγχρονου ανθρώπου, που καταστρέφει τα δόντια, δυσκολεύει τη λειτουργία της μάσησης και αλλοιώνει την αισθητική του χαμόγελού μας. Η τερηδόνα είναι μια νόσος των δοντιών που...