IPG ΤΕΧΝΙΚΗ

ΠΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΓΝΑΘΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΟΣΤΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΓΜΟΡΕΙΟ ;

Στην άνω γνάθο πολύ συχνά δεν υπάρχει αρκετό οστό για την  τοποθέτηση αρκετών εμφυτευμάτων ή αρκετού μεγέθους εμφυτευμάτων. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο οδοντίατρος αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει μικρού μεγέθους εμφυτεύματα ή μικρότερο αριθμό εμφυτευμάτων, με αμφίβολο αποτέλεσμα στην αντοχή και στη μακροβιότητα της αποκατάστασης.

Αν ο οδοντίατρος επιλέξει να χρησιμοποιήσει τον απαιτούμενο αριθμό και το απαιτούμενο μέγεθος εμφυτευμάτων, τότε πρέπει να εφαρμόσει την επίπονη και τραυματική τεχνική της ανύψωσης ιγμορείου για να δημιουργήσει επαρκή ποσότητα οστού.

Στην κλινική μας σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιούμε την πρωτοποριακή IPG technique. Με αυτή την τεχνική αποφεύγουμε επίπονες και χρονοβόρες διαδικασίες, έχοντας με ανώδυνο τρόπο άριστα αποτελέσματα. Σύμφωνα με αυτή την τεχνική τοποθετούμε άμεσα τα εμφυτεύματα, ακόμα και όταν υπάρχει πολύ λίγο οστό με ταυτόχρονη τοποθέτηση οστικού μοσχεύματος, αυξητικών παραγόντων και βλαστοκυττάρων. Εξαιτίας της συγκολλητικής και αναπλαστικής δράσης των αυξητικών παραγόντων και των βλαστοκυττάρων, δημιουργείται σταδιακά νέο οστό γύρω από τα εμφυτεύματα μέσα στο ιγμόρειο. Η τεχνική αυτή γίνεται ανοίγοντας μια μικρή οπή στα ούλα και το οστό με το LASER , τελείως ατραυματικά και χωρίς τις μετεγχειρητικές ενοχλήσεις και επιπλοκές των συνηθισμένων πολύ πιο επεμβατικών τεχνικών.

Την εργασία μας για την IPG technique με τον τίτλο «IPG Dentist Edu Technique – Bone Augmentation in the sinuses without sinus floor elevation», παρουσιάσαμε με μεγάλη επιτυχία στο διεθνές συνέδριο Εμφυτευματολογίας στην Πάδοβα της Ιταλίας τον Ιούνιο του 2013. Με την τεχνική αυτή έχουν τοποθετηθεί  τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες εμφυτεύματα με μεγάλη επιτυχία.

   Πανοραμική ακτινογραφία που δείχνει ότι υπάρχει ελάχιστο οστό (1-4mm) για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων

     Πανοραμική ακτινογραφία που δείχνει επτά εμφυτεύματα που έχουν τοποθετηθεί στον προηγούμενο ασθενή με την IPG technique

       Δείτε τον εξοπλισμό του Ιατρείου μας!

       Οδοντίατρος

       Λάμπρος Μπέλεσης

       Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 13 & ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (1ος Όροφος)
       187 57 Κερατσίνι, Πειραιάς
       +30 210 4008269
       +30 6972 072 917

       lbelessis@yahoo.gr

       Photo Gallery

       Δείτε τα τελευταία άρθρα

       ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ

       Όταν γίνεται εξαγωγή κάποιου δοντιού δε χάνεται μόνο το συγκεκριμένο δόντι, αλλά τα ούλα και κυρίως το κόκαλο που βρίσκεται γύρω από το δόντι μειώνονται με πολύ γρήγορο ρυθμό. Αυτό δημιουργεί μια μείωση του όγκου όλου του προσώπου στην περιοχή αυτή και δίνει τη χαρακτηριστική γερασμένη εικόνα στο πρόσωπο.

       ΟΥΛΕΚΤΟΜΕΣ, ΧΑΛΙΝΕΚΤΟΜΕΣ, ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΥΠΕΡΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΟΥΛΩΝ, ΙΝΩΜΑΤΩΝ ΚΛΠ. ΑΠΟ ΤΑ ΟΥΛΑ, ΜΕ LASER

       Το LASER μπορεί πολύ εύκολα να αφαιρέσει βλάβες των ούλων όπως ινώματα ή υπερπλασίες , να κόψει το χαλινό της γλώσσας ή των χειλιών ή ακόμα να αφαιρέσει τμήματα των ούλων κοντά στα δόντια για αισθητικούς ή θεραπευτικούς λόγους. Όλες αυτές οι τομές στα ούλα γίνονται χωρίς καθόλου αναισθησία, αφού ο ασθενής δε νιώθει τίποτα, ή σε κάποιες πιο βαθιές βλάβες μπορεί να χρειαστεί λίγη τοπική αναισθησία.

       ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΥΣΤΕΩΝ, ΚΟΚΚΙΩΜΑΤΩΝ, ΟΓΚΙΔΙΩΝ ΚΛΠ. ΑΠΟ ΤΟ ΟΣΤΟ, ΜΕ LASER

       Όλων των ειδών τα μορφώματα που μπορεί να έχουν αναπτυχθεί στο οστό των γνάθων μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν με τη χρήση του LASERγια τη δημιουργία των τομών γρήγορα, ανώδυνα και αναίμακτα, αποστειρώνοντας μάλιστα άριστα τόσο τις τομές όσο και την ίδια τη βλάβη.

       ΑΝΥΨΩΣΗ ΙΓΜΟΡΕΙΟΥ

       Όταν θέλουμε να τοποθετήσουμε εμφυτεύματα στην πίσω πλευρά της άνω γνάθου, το πιο συχνό πρόβλημα είναι ότι το ύψος του οστού, από τα ούλα ως το ιγμόρειο, είναι μικρό και δε μπορούμε να τοποθετήσουμε αρκετά μεγάλα εμφυτεύματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις είτε χρησιμοποιούμε μικρότερου μήκους εμφυτεύματα είτε κάνουμε μια επέμβαση που λέγεται ανύψωση ιγμορείου.

       ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΤΙΔΑΣ

       Κάποιες φορές η περιοδοντίτιδα δεν ανταποκρίνεται στη συντηρητική θεραπεία με ριζική απόξεση και LASER , λόγω πιθανών ορμονικών προβλημάτων, γονιδιακής προδιάθεσης για περιοδοντίτιδα, προχωρημένων βλαβών ή πλημμελούς στοματικής υγιεινής.

       ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

       Όταν ένα δόντι είναι έγκλειστο ή έχει σπάσει και οι ρίζες του έχουν μείνει βαθιά μέσα στο οστό, τότε χρειάζεται χειρουργική εξαγωγή για να βγει. Συνηθέστερα έγκλειστα δόντια είναι οι φρονιμήτες οι οποίοι μπορεί να βρίσκονται τελείως μέσα στο οστό ή να έχει εμφανιστεί ένα τμήμα τους μέσα στο στόμα (ημιέγκλειστοι).