Συνολική αισθητική προσώπου: η σημασία του χαμόγελου!!!

 << Ένα χαμόγελο δεν στοιχίζει τίποτα κι όμως είναι πολύτιμο. Πλουτίζει εκείνον που το δέχεται χωρίς να φτωχαίνει εκείνον που το δίνει. Διαρκεί μονάχα μια στιγμή, αλλά η ανάμνησή του είναι πολλές φορές αιώνια. Κι όμως δεν δανείζεται, δεν δίνεται! >>

    Το παραπάνω απόφθεγμα αποτυπώνει ανάγλυφα την αξία του χαμόγελου στην καθημερινή μας ζωή. Είναι γεγονός ότι ένα όμορφο γοητευτικό χαμόγελο μπορεί να ομορφύνει τον κόσμο γύρω μας. Μας βοηθάει, όσο τίποτα άλλο στις προσωπικές, τις κοινωνικές, αλλά και τις επαγγελματικές σχέσεις μας.

    Για εμάς που ασχολούμαστε με την αισθητική οδοντιατρική , είναι εμφανές πως το κυρίαρχο στοιχείο στη βελτίωση της εμφάνισης κάποιου προσώπου είναι η βελτίωση του χαμόγελου.

Όμορφο χαμόγελο βέβαια δεν σημαίνει μόνο όμορφη οδοντοστοιχία. Ασφαλώς τα όμορφα, υγιή, λευκά και ίσια δόντια είναι το βασικότερο συστατικό για το τέλειο χαμόγελο. Όμως όταν χαμογελάμε συνεργάζονται τουλάχιστον 12 διαφορετικοί μύες και εκτός των δοντιών, συμμετέχουν πολλά στοιχεία του προσώπου  στη δημιουργία του τέλειου χαμόγελου,  όπως:

-Τα ούλα τα οποία δεν πρέπει να εμφανίζονται ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο όταν χαμογελάμε. Όταν εμφανίζονται λιγότερο τα ούλα δεν έχουμε σημαντική επίδραση στο χαμόγελο. Όταν όμως εμφανίζονται περισσότερο και έχουμε ουλικό χαμόγελο, αυτό είναι αντιαισθητικό και μπορεί να διορθωθεί με διάφορους τρόπους.

Επίσης προβλήματα των ούλων όπως ουλίτιδα, κοκκινίλες, πρήξιμο, ανομοιόμορφο σχήμα ή μαύρες χρώσεις από μελανίνη, διορθώνονται εύκολα με καθαρισμό, με θεραπεία των ούλων με LASER ή ακόμα και με αφαίρεση της μελανίνης ή των προβληματικών ιστών με το LASER. 

-Λευκά χωρίς διχρωμίες. Τα δόντια για να είναι μεν λευκά αλλά να μη γίνονται υπερβολές, πρέπει να είναι τόσο άσπρα, όσο και το άσπρο των ματιών. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μια λεύκανση, με όψεις ρητίνης ή πορσελάνης ή ακόμα και με προσθετικές εργασίες.

-Ίσια, χωρίς κενά, συνωστισμούς ή λάθος κλίσεις. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε με αόρατη ορθοδοντική με διαφανείς νάρθηκες είτε με όψεις ρητίνης ή πορσελάνης.

-Με σωστό σχήμα και μέγεθος. Τα δόντια πρέπει να ταιριάζουν με το σχήμα του προσώπου, το φύλο του, το σχήμα των γνάθων του, την ηλικία του, αλλά και την προσωπικότητά του. Έτσι σε κάποιους ταιριάζουν τετράγωνα δόντια, σε άλλους στρογγυλεμένα και σε άλλους ελαφρά τριγωνικά. Όσον αφορά το μέγεθος των δοντιών είναι κι αυτό εξατομικευμένο και πρέπει στο έντονο χαμόγελο να φαίνεται το 85-100% των δοντιών, αλλά και το κοπτικό χείλος των άνω δοντιών να ακουμπά ελαφρά στο κάτω χείλος. 

-Πλατύ χαμόγελο. Το πλάτος του χαμόγελου πρέπει ιδανικά να είναι το μισό από το πλάτος του προσώπου. Το πλάτος του χαμόγελου μειώνεται, όταν για παράδειγμα η γνάθος έχει τριγωνικό σχήμα ή τα πίσω δόντια έχουν θέση πιο έσω από όσο πρέπει. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε να πλατύνουμε το  χαμόγελο, τοποθετώντας  απλά όψεις ρητίνης στα πίσω δόντια , ώστε να φαίνονται περισσότερο.

-Όχι σκοτεινές περιοχές ανάμεσα στα δόντια της άνω και κάτω γνάθου. Όταν γελάμε δεν πρέπει να φαίνεται κενό ανάμεσα σε άνω και κάτω δόντια. Για να συμβαίνει αυτό πρέπει το κοπτικό τμήμα των δοντιών να είναι παράλληλο με το κάτω χείλος. Αν αυτό δεν συμβαίνει μπορεί να διορθωθεί με όψεις ή με ελαφρύ τρόχισμα κάποιων δοντιών.

Συνοψίζοντας θα λέγαμε πως ο οδοντίατρος που ασχολείται με την αισθητική, είναι αυτός που γνωρίζει  καλά την ανάλυση του χαμόγελου, τόσο για τα δόντια , όσο και για τους γύρω ιστούς.

    Με τις γνώσεις, την τεχνολογία και τις τεχνικές που διαθέτουμε σήμερα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα γοητευτικό χαμόγελο σε όλους!

    Και αυτό το όμορφο χαμόγελο δεν αναβαθμίζει μόνο την εμφάνιση και μας κάνει πιο ελκυστικούς. Το χαμόγελο, αλλά ακόμα περισσότερο το γέλιο έχει πολλές ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό μας:

-αυξάνει το οξυγόνο στον οργανισμό μας

-βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

-μειώνει δραστικά το stress, το άγχος και την κατάθλιψη

-μειώνει την κορτιζόνη

-μειώνει την αρτηριακή πίεση

-ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

-ενεργοποιεί το μεταβολισμό

-φανερώνει υγεία και όμορφα συναισθήματα

Το χαμόγελο και το γέλιο, όταν είναι όμορφο, φυσικό και αληθινό ομορφαίνει τόσο εμάς, όσο και τους γύρω μας. Για αυτό φορέστε το καλύτερό σας χαμόγελο και γελάστε όσο πιο συχνά μπορείτε!

Δείτε τον εξοπλισμό του Ιατρείου μας!

Οδοντίατρος

Λάμπρος Μπέλεσης

Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 13 & ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (1ος Όροφος)
187 57 Κερατσίνι, Πειραιάς
+30 210 4008269
+30 6972 072 917
lbelessis@yahoo.gr

Photo Gallery

Δείτε τα τελευταία άρθρα

8 ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ

Όταν ένα δόντι προσβληθεί από τερηδόνα, τα βακτήρια που βρίσκονται μέσα στη δομή του παράγουν οξέα, τα οποία διαλύουν τον ιστό του δοντιού και δημιουργούν μια κοιλότητα στο εσωτερικό του.

20 ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΜΕΣ ΓΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ!

Το να είσαι οδοντίατρος είναι ένα πολύ σοβαρό και αγχώδες λειτούργημα. Είναι καθημερινή η ενασχόληση με ανθρώπους που πονούν και βιάζονται να βρουν λύση στο πρόβλημά τους. Η πίεση και το stress φτάνουν καθημερινά σε ψηλά επίπεδα, για αυτό είναι απαραίτητη λίγη χαλάρωση και γέλιο για να μπορέσεις να συνεχίσεις.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΕΡΗΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΤΙΔΑΣ!!!

<<Δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε αυτό που δε μπορούμε να δούμε.>> Αυτό είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός και όλοι καταλαβαίνουμε πως αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε καλά κάποιο πρόβλημα στα δόντια ή στα ούλα, τότε είναι αδύνατο να καταφέρουμε να το θεραπεύσουμε.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

<<Δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε αυτό που δε μπορούμε να δούμε.>> Αυτό είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός και όλοι καταλαβαίνουμε πως αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε καλά κάποιο πρόβλημα στα δόντια ή στα ούλα, τότε είναι αδύνατο να καταφέρουμε να το θεραπεύσουμε.

PIERCING ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ; ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ!

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει δημοφιλές το piercing στο στόμα, κυρίως σε άτομα 25-35 ετών και κατά πλειοψηφία γυναίκες.

  Το piercing στο στόμα από έρευνες φαίνεται πως  γίνεται :

43% στη γλώσσα

33% στα χείλη

7% στα ούλα

3% στα χείλη

14% σε περισσότερα από ένα  σημείο