ΌΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ, ΕΝΘΕΤΑ, ΕΠΕΝΘΕΤΑ ΚΛΠ.

           Όψεις πορσελάνης πριν και μετά

Τα ένθετα και τα επένθετα είναι προσθετικές εργασίες που τοποθετούνται σε πίσω δόντια όταν αυτά έχουν μεγάλες βλάβες. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα ένθετα ή τα επένθετα μπορούν να προσφέρουν μια αξιόπιστη μακροχρόνια λύση. Σε σχέση με τις στεφάνες, αυτές οι κατασκευές πλεονεκτούν στο ότι δε χρειάζεται να τροχιστεί το δόντι περιφερικά, παρά μόνο στα σημεία που έχει χαλάσει.

             ΕΝΘΕΤΑ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ 

  ΑΛΛΑΓΗ ΜΑΥΡΩΝ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΝΘΕΤΑ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

 Οι εργασίες αυτές φτιάχνονται από πορσελάνη ή ειδικές φωτοπολυμεριζόμενες ρητίνες και έχουν μεγαλύτερη αντοχή από τα απλά σφραγίσματα, έχουν όμως και μεγαλύτερο κόστος καθώς και κάποιο χρόνο αναμονής έως την τοποθέτησή τους , αφού μεσολαβεί η κατασκευή τους από τον οδοντοτεχνίτη.

Δείτε τον εξοπλισμό του Ιατρείου μας!

Οδοντίατρος

Λάμπρος Μπέλεσης

Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 13 & ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (1ος Όροφος)
187 57 Κερατσίνι, Πειραιάς
+30 210 4008269
+30 6972 072 917

lbelessis@yahoo.gr

Photo Gallery

Δείτε τα τελευταία άρθρα

ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

Μετά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων στο οστό, ακολουθεί είτε άμεσα είτε σε δεύτερο χρόνο η τοποθέτηση της προσθετικής εργασίας. Πάνω στα εμφυτεύματα μπορούν να τοποθετηθούν πολλά είδη σταθερών ή και κινητών προσθετικών εργασιών. Ενδεικτικά πάνω στα εμφυτεύματα μπορούν να τοποθετηθούν στεφάνες, γέφυρες, οδοντοστοιχίες και διάφορα είδη υβριδικών κατασκευών σταθερών ή κινητών.

ΟΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΕΣ

Όταν λείπουν αρκετά δόντια ή όλα τα δόντια σε κάποιον ασθενή, τότε αυτά μπορούν να αντικατασταθούν με μερικές ή ολικές οδοντοστοιχίες. Οι κατασκευές αυτές είναι κινητές, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει μετά το φαγητό να βγαίνουν για να καθαρίσουν.

ΣΤΕΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΕΣ

Στεφάνες ( θήκες ή κορώνες ) είναι κατασκευές που τοποθετούνται σε ένα δόντι που έχει καταστραφεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Το δόντι μπορεί να είναι κατεστραμμένο από μια μεγάλη τερηδόνα ή ένα κάταγμα, μπορεί να έχει ήδη ένα μεγάλο σφράγισμα ή να είναι ενδοδοντικά θεραπευμένο. Η στεφάνη επειδή καλύπτει από όλες τις πλευρές το δόντι, το προστατεύει τόσο από τερηδόνα, όσο και από κατάγματα.