Όψεις πορσελάνης, ένθετα, επένθετα κλπ.

Εκτός από τις κλασσικές στεφάνες και γέφυρες, όπου οι προσθετικές εργασίες καλύπτουν ολόκληρο το δόντι, υπάρχουν και προσθετικές εργασίες που καλύπτουν ένα μόνο τμήμα του δοντιού. Τέτοιου είδους εργασίες είναι οι όψεις πορσελάνης, τα ένθετα και τα επένθετα.

Οι όψεις πορσελάνης είναι πολύ λεπτά τμήματα πορσελάνης, που κολλάνε στην εξωτερική πλευρά των πρόσθιων δοντιών, αφού αυτά τροχιστούν ελαφρά.

Περισσότερα: Όψεις πορσελάνης, ένθετα, επένθετα κλπ.

  • Προβολές: 5596

Προσθετικές εργασίες σε εμφυτεύματα

THERAPEIES YPHRESIES STEFANH PORSELANHS PANW SE EMFYTEVMATA

ΣΤΕΦΑΝΗ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ

Μετά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων στο οστό, ακολουθεί είτε άμεσα είτε σε δεύτερο χρόνο η τοποθέτηση της προσθετικής εργασίας. Πάνω στα εμφυτεύματα μπορούν να τοποθετηθούν πολλά είδη σταθερών ή και κινητών προσθετικών εργασιών. Ενδεικτικά πάνω στα εμφυτεύματα μπορούν να τοποθετηθούν στεφάνες, γέφυρες, οδοντοστοιχίες και διάφορα είδη υβριδικών κατασκευών σταθερών ή κινητών.

Περισσότερα: Προσθετικές εργασίες σε εμφυτεύματα

  • Προβολές: 3839

Στεφάνες και γέφυρες

Στεφάνες ( θήκες ή κορώνες ) είναι κατασκευές που τοποθετούνται σε ένα δόντι που έχει καταστραφεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Το δόντι μπορεί να είναι κατεστραμμένο από μια μεγάλη τερηδόνα ή ένα κάταγμα, μπορεί να έχει ήδη ένα μεγάλο σφράγισμα ή να είναι ενδοδοντικά θεραπευμένο. Η στεφάνη επειδή καλύπτει από όλες τις πλευρές το δόντι, το προστατεύει τόσο από τερηδόνα, όσο και από κατάγματα.

Περισσότερα: Στεφάνες και γέφυρες

  • Προβολές: 6242

Ολικές και μερικές οδοντοστοιχίες

Όταν λείπουν αρκετά δόντια ή όλα τα δόντια  σε κάποιον ασθενή, τότε αυτά μπορούν να αντικατασταθούν με μερικές ή ολικές οδοντοστοιχίες. Οι κατασκευές αυτές είναι κινητές, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει μετά το φαγητό να βγαίνουν για να καθαρίσουν.

Περισσότερα: Ολικές και μερικές οδοντοστοιχίες

  • Προβολές: 7273

Ακολουθήστε μας